luni, 27 iulie 2009

Vile şi limuzine cu..epoleţi-Fabrica de permise auto de la Piteşti

Vile şi limuzine cu „epoleţi”
Poliţiştii asemenea, politicienilor, judecătorilor şi celor din structurile informative (SRI, SIE, STS), au devenit la scurt timp după ’89 o castă privilegiată, entităţi mai presus de lege sau reprezentenţii unor „state” în stat. „Gărcile” au avut acces la credite cu dobânzi preferenţiale de la Bancorex, dar nu numai, credite pe care cei mai mulţi dintre ei nu le-au mai achitat niciodată după falimentul răsunător al băncii. Cu toate acestea, tot nu le-a ajuns şi au continuat să ceară şpăgi pentru diferite „servicii”: falsificarea unor prejuducii, a alcoolemiei, pentru obţinerea unor documente, ca permisul auto fără examen sau cu examenul „arajat”, atât la sală, cât şi în teren, înmatricularea unor autoturisme neînmatriculabile, muşamalizarea unor dosare, „mermelirea” altora, protejarea unor reţele de traficanţi de persoane, de proxeneţi şi prostituate şi de hoţi de carburanţi din conducte. Cu banii obţinuţi din şpăgi „gărcile” argeşene şi-au tras „vile de vile”, terenuri în buricul târgului sau în zone de mare interes turistic, terenuri şi limuzine de lux, adevărate „aspiratoare”de pipiţe pentru ei şi/sau odraslele lor.

„Miliţienii” şi viloaele lor cu „epoleţi”
Prin anii 1994-1995 au început să apară, precum ciupercile după ploae, viloae de viloae în cartiere rezideţiale, în buricul târgului sau în zonele turistice ale judeţului. Viloae care au fost evaluate la sute de mii de euro deşi au fost ridicate din salariile de bugetari ale poliţiştilor. Numai terenul de sub ele costă cât o avere, la care se adaugă dotările de rigoare, după gustul miliţianului, piscina şi jacuzy, marmura şi gresia de import, instalaţiile sanitare la fel de import, şemineul, ca şi mobila. Printre fericiţii miliţieni proprietari de vile se află însuşi foti şefi ai Poliţiei Române Nicolae Berechet, recent trecut pe tuşă şi Dan Valenti Fătuloiu, trimis în SUA, fostul şef al Serviciului Permise Auto, comisar şef Codruţ Vlăsceanu, fostul adjunct al comisarului şef Vlăsceanu, Vasile Voinea, Daniel Paul Mandu, ing. sistem IT în cadrul Serviciului Permise Auto, Daniel Zidaru, Laurenţiu Bălan, finul actualului şef IJP Ioniţescu şi Aurelian Rădoi.

Naş cu fin sau despre foştii şefi ai Poliţiei Române
Despre foştii şefi ai Polţiei Române, Nicolae Berechet şi Dan Valentin Fătuloiu se ştie că sunt naş cu fin, că au câte o viluţă-două, câte două sau chiar trei-patru apartamente, respectiv două în Piteşti, închiriate francezilor de la „Dacia-Renault”, şi alte două în Capitală, başca 9 ha te teren forestier „teleportate” de la Moşoaia, taman pe malul lacului Vidraru (avantaj Berechet). Acestea dovedesc o dată în plus că peştele de la cap se-mpute, dar se pare, că se curăţă de la coadă, şi de loc întâmplător, din Argeş, tocmai din judeţul care i-a dat pe cei doi foşti şefi ai Poliţiei Române, amândoi promovaţi de la şefia IJP Argeş. De curând, naşul a fost tras pe dreapta şi trecut în rezervă de Băsescu, iar finului Fătuloiu i s-a luat „jucăria” numită şefia Poliţiei Române şi-a fost trimis la reciclat în SUA.
Orjanu, Voinea şi Vlăsceanu
Cel care i-a urmat lui Fătuloiu la şefia IJP Argeş a fost Marian Orjanu, se pare tot un fin, dar al lui Fătuloiu. Originar din Oarja, Marian Orajanu a făcut trei gafe cât Casa Poporului de mari: a făcut un acciednt rutier pe care a ţinut morţişi să-l muşamalizeze şi l-a împiedicat mass media, şi-a tras un teren la autostrada Bucureşti-Pietşti şi tot mass media l-a dat în gât. Asta nu l-a împiedicat să-şi construiască şi-un un viloi, desigur din salariul său de bugetar .A patra gafă aparţine consoartei, care în calitate de asistentă şefă a modficat concentraţia de alccol în sânge la câteva analize. Drept urmare, dar numai după un mare tam-tam în presa centrală, Marin Orjanu a fost demis, fiind pus la dispoziţia MIRA (Ministerului Administraţiei, Internelor şi Reformei), unde se află şi acum.

Vlăsceanu-trei vile, un Audi Q7 şi o Toyota
Codruţ Vlăsceanu, fostul şef al Serviciului Permise Auto Argeş, deţine o vilă construită recent în cartierul rezidenţial din Aleea Căminelor şi o altă casă mai mică, ridicată în aceeaşi curte destinată celor care aveau grijă de acareturi. Consoarta lui Vlăsceanu conduce o superbă limuzină Audi Q7, iar Codruţ Vlăsceanu deţine o Toyota la fel de superbă. Comisarul-şef s-a îngrijit şi de bunăstarea odraslei, cumpărându-i o „viluţă” la Tacodrom şi un apartament în Capitală. Familia Vlăsceanu mai deţine încă o vilă cu etaj şi mansardă „îmbrăcată” în termopane, situată în Dobrogostea. E drept că a aparţinut socrilor, dar după decesul lor a fost trecută în proprietatea aceluiaşi comisar Vlăsceanu.

Voinea mai tare-n „imobiliare”chiar şi decât „Năstase 4 case”
Dacă Vlăsceanu deţine „doar” 3 vile şi un apartament în Capitală, fostul său adjunct, comisarul şef Vasile Voinea l-a depăşit în imobile până şi pe „Năstase 4 case”. Astfel, Vasile Voinea deţine potrivit unor surse 13 imobile, potrivit altor surse ar deţine nu mai puţin de 40, dintre care: patru case, Grădiniţa „Arlechino”, cinci apartamente situate ultracentral, spaţii comerciale în buricul târgului (vi-sa-vi de Liceul MIU) şi două terenuri situate pe str. Fraţii Goleşti. Toate achiziţionate din salariul său de bugetar! Pentru a mai scăpa de aceste „acareturi” mai făcea şi câte două-trei donaţii pe an ficei sale, Andra Voinea (23 ani). Salariul anual de bugetar al adjunctului de la Permise auto, Vasile Voinea a fost pe întregul an 2007 de 250 milioane lei vechi. Valoarea imobilelor achiziţionate de comisarul Vasile Voinea este dee zeci de milioane de euro. Numai grădiniţa „Arlechino” valorează peste 3 milioane euro, apoi fostul sediu al SIF Muntenia alte 2-2,5 milioane. Urmează cele 5 apartamente situate ultracentarl, fiecare în valoare de peste 150.000 de euro. Următoarele două proprietăţi ale lui Vasile Voinea constau în două terenuri, unul în suprafaţă de 131 mp şi altul de 231 situate pe str Fraţii Goleşti, unde mătrul pătrat de teren ajunge şi la 500 de euro. Şi lista continuă cu un alt teren în suprafaţă de 660, care aparţinea Parohiei Mavrodolu încă din 1913, cumpărat de la preotul Onu Constantin cu numai 100.000 de euro, terenul valorând în jur de un milioane euro.Acelaşi Voinea mai deţine şi două limuzine, cumpărate în locul celei furate chiar din garajul comisarului şef.
Ştefan Dumitru Afrimescu

Niciun comentariu: