luni, 13 iulie 2009

Boureanu, Pelinel şi mafia rusă

BOUREANU - PELINEL ŞI MAFIA RUSĂ


Deputatul este asociat cu 14 cazinouri ruseşti



SC “Bar Operator” SRL, acum în faliment, a aparţinut deputatului PLD, Cristian Boureanu. Firma amintită a fost înfiinţată în data de 30 septembrie 2005, anume, pentru o asociere cu ruşii de la “Grup Ritzio”, cu care dl Boureanu a semnat în octombrie acelaşi an, un contract de prestări servicii. Contract, în baza căruia deputatul argeşan se angaja să servescă mâncare şi băutură în incinta celor 14 cazinouri “Ritzio”. În paralel, deputatul PLD de Argeş a încheiat o serie de contracte de subînchiriere, prin care firma deputatului primea un spaţiu de şase-nouă mp în fiecare cazino, unde să-şi desfăşioare activităţile specifice barurilor. Un an de zile afacerea a mers ca “unsă”, Bar Operator SRL reuşind să deţină câte un bar în fiecare din cele 14 cazinouri.ale ruşilor, situate atât în Capitală, cât şi în alte oraşe ale României. Numai că, la începutul lui 2007 afacerea lui Boureanu a început subit să scârţâie. Astfel, SC “Bar Operator” SRL a acumulat datotorii de peste 100.000 RONI şi firesc a fost somată de furnizori să achite marfa facturată. Drept pentru care, “Bar Operator” a intrat în procedură de faliment, trebuind să-şi concedieze toţi angajaţii, deşi aparent derulase un comerţ cu plata pe loc.

Unii dintre asociaţi, bănuiţi că au “albit” banii “cartelurilor” sud-americane Ceea ce se ştie despre Grupul Ritzio este că, a fost creat în 2002, că se se află în spatele mai multor multi-miliardari ruşi, între care şi Oleg Boiko, omul de casă al lui Boris Elţin şi Boris Belotserkovsky, care deţin10% din industria jocurilor de noroc a Federaţiei Ruse, evaluate la sute de săli de jocuri şi nu mai puţin de 35.000 de „Slot machinis”. Grupul Ritzio operează atât în Rusia, cât şi în ţări ca Ucraina, Kazahstan, Ţările Baltice, dar şi-n România. Afacerile Grupului amintit au intrat în vizorul Kremlinului, determinându-l pe Putin să ceară o lege dură care a redus şi chiar a scos cea mai mare parte a cazinourilor “Ritzio”, nu numai în afara Moscovei, ci şi a marilor oraşe ale Federaţiei. Afacerile Grupului Ritzio estimate la sute de milioane de euro au fost astfel nevoite să se mute în afara Rusiei, unde Grupul era asimilat cu mafia rusă. Din 2006, Grupul Ritzio a invadat şi ţări ca Peru, Columbia şi Bolivia din America Latină. Surse de la Kremlin susţin că multi-miliaardarul Oleg Boiko ar fi spălat banii unor carteluri de droguri sud-americane.

Ambiţiile politice ale Boureanului Potrivit mai multor surse chiar din PLD, „Cristian Boureanu îşi pregăteşte terenul pentru a prelua şefia liberal-democraţilor, mai ales acum, că tot a pierdut preşedenţia CJ Argeş, şi când „Stolo” a refuzat şi şefia Executivului. Contracandidaţii săi, rămaşi în cursă, ar mai fi doar Gheorghe Flutur şi preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Naţionali, Valeriu Stoica. Un prim pas, în acest sens, ar fi preluarea, după alegerile din noiembrie, a celei mai importante filiale a PLD, filiala Bucureşti.

„Am rămas cu o gaură de-un miliard”, susţine deputatul Boureanu Întrebat în legătură cu afacerea despre care tocmai am relatat, deputatul PLD a declarat că nu ştie nimic despre ruşi sau despre imaginea lor în interiorul Federaţiei Ruse, că nu-i cunoaşte personal şi că de afacerea cu cazinorile „Ritzio” s-a ocupat exclusiv administratorul său, cel care a venit cu ideea înfiinţării firmei şi care a şi luat decizia de a încheia contractul cu „Ritzio”. Deputatul PLD a încheiat, adăugând: „Cert e că, în urma acelei afaceri, cei de la Ritzio m-au lăsat cu o „gaură” de peste un miliard lei vechi”.




Un articol de Ştefan Dumitru Afrimescu (2009-06-24)


Articolul a fost vazut de 313 ori.

Niciun comentariu: