luni, 13 iulie 2009

Sejururi în Hawai

SEJURURI ÎN HAWAII ŞI TUNURI DE ZECI DE MILIARDE





Tun imobiliar de peste 13 miliarde lei Prin HCM nr.923/1974, terenul proprietate de stat, în suprafaţă de 191..400 mp (19,14 ha), situat în str. Stadionului nr. 15, jud. Argeş, a fost transmis, pe o durată nedeterminată, din administrarea directă a municipiului Piteşti, în folosinţă gratuită, (fostului) CNEFS, cu excepţia clădirilor de pe o suprafaţă de 17.304 mp, care au fost transmise doar pe o perioadă de 10 ani. Ei bine, prin Adresa nr.12321/06. 10. 2003, directorul de-atunci al DJS Argeş, Nicolae Mihăilescu roagă pur şi simplu CL şi Primăria Piteşti să preia în proprietate publică a mun. Piteşti toate cele 19,14 ha. Şi evident că Primăria şi CL au şi găsit soluţia, adoptând în prima şedinţă de CL Hotărârile nr.434/24.12.2003 şi 193/25.11.2004, care susţin acelaşi lucru: trecerea din domeniul public al statului şi din administrarea DJS Argeş, în domeniul public al mun. Piteşti şi administrarea CL. Păi, cine ar fi refuzat o asemenea pleaşcă?!. Ce-a făcut municipalitatea cu terenurile DJS Argeş? Le-a închiriat şi concesionat pe bani grei. Şi nu oricui, ci clientelei politice a PSD, întrucât primarul este pesedist, iar CL este dominat tot de consilieri PSD, iar fostul director al DJS, Argeş Nicolae Mihăilescu, era numit tot de PSD. Astfel că, banii de pe chirii şi redevenţa cuvenită pe concesionări, revin din 2004 Primăriei şi CL, şi nu DJS Argeş, proprietarul de drept al celor 19,14 ha.

Alte tunuri financiare pentru gaşca directorului Dinu din fruntea CSM Clubul Sportiv Municipal (CSM), condus de Gheorghe Dinu este o adevărată gaură neagră a a sportului argeşean. Dl Dinu, alături de Petre Deac, înconjuraţi de- o gaşcă de pe la ADP, formată din Horia Iliescu, directorul Bazinului Olimpic, şi Doru Iliescu, director ADP Piteşti, şi-au propus să se înavuţească, să călătorească peste mări şi ţări şi să se distreze pe spinarea contribuabililor. Astfel, au construit un garaj de 2m/3m, numai proiectul costând 60 milioane lei, iar construcţia o jumătate de miliard. Apoi, au „plătit” transportul unui „munte” de zgură, adică a 300 tone de zgură, pe terenul de numai 600 mp regăsindu-se doar 25-30 de tone. Bomboana pe colivă a fost pusă atunci când şi-au propus să construiască un hotel, numai costul proiectului ridicându-se la 780 milioane lei, la nivelul anului 2001. Sumă, care la acel moment, ajungea la construirea a cel puţin unui etaj hotelului rămas doar pe hârtie. Priectul zace şi-acum prin arhiva CSM, iar hotelul a rămas în fază de proiect, iar cei 780 de milioane lei au fost aruncaţi pe apa sâmbetei. Hotelul poate să mai aştepte, chiar dacă sportivii dorm pe unde apucă.

Trai nineacă pe cârca sportivilor Imaginaţia camarilelor din sportul argeşean (DSJ şi CSM), în perioada 2000-2005 nu a avut practic limite în a se premia, a călători şi se distra pe banii care reveneau de drept sportivilor şi antrenorilor lor. Metodele au fost pe cât de diferite, pe-atât de ilegale. Astfel, au fost acordate premieri la tot „cartierul”, de la primarul Piteştiului, până la directorul ADP, Doru Iliescu. Mult mai grav este faptul că foarte mulţi sportivi şi antrenori, prezenţi pe listele de premieri, nu-şi recunosc semnăturile şi susţin că nu au primit niciodată sumele respective. Aşadar, listele sunt fictive, alte persoane încasând banii în locul celor aflaţi pe liste. Chiar şi în delegaţii au mers alte persoane, iar pe liste au fost trecute alte nume. Ca să nu mai spunem că acestea nu aveau nici un merit pentru a însoţi delegaţiile de sportivi, spre exemplu, la concursurile din Hawai sau Catalonia, aşa cum s-au petrecut lucrurile cu directorul PECO Argeş, Marian Fulga (personajul din centrul pozei de faţă, aflat pe o plajă din Hawai), însoţit de Mihai Căpăţână şi Petre Deac, adminstrator la CSM, deplasarea costând peste 6.000 USD. Un alt caz de substituire a persoanelor prezente în delagaţiile sportive a fost deplasarea la un concurs în Catalonia, unde pe fişă au fost trecuţi Bogdan Tiu (din Bucureşti), şi Cristina Olteanu, maseoză la Bazinul Olimpic, iar banii pe deplasare şi diurna au fost încasati de alte persoane, respectiv Petre Deac şi Ştefan.Gherghel. Cele două persoane au beneficiat de suma de 4.160 euro. De altfel chiar şi Curtea de Conturi a găsit în urma unui control suma de 135.104.783 lei ca achitată nejustificat către SC „Perfect Decor” pentru acoperirea cu suprafaţă sintetică a unui teren de minifotbal, precum şi suma de 85.650.019 lei, plătită pentru împrejmuirea unui teren de 280 mp cu sârmă. Aceeaşi Curte de conturi a mai constatat o subevalaure a trenurilor cu suma de 13.197.951.093 lei. Controlul a fost efectuat la 31.03.2005.

În loc de concluzii. Prin urmare, în ciuda toturor neregulilor de la CSM şi DJS Argeş, constatate de noile conduceri ale celor două instituţii, precum şi de Curtea de Conturi, Gheorghe Dinu, ex-directorul CSM Piteşti a fost reîncadrat director la CSM. Nici ex-directorului DJS, Nicolae Mihăilescu, cel care a înstrăinat terenurile DJS, aducând un prejudiciu de 13,198 miliarde lei, nu i s-a-ntâmplat nimic. Cu toţii sunt bine mersi. Nu au fost nici măcar sancţionaţi pe linie profesională. Dimpotrivă, Gheorghe Dinu a fost uns din nou director al CSM. Probabil pentru a avea continuitate în ilegalităţile de până acum.

Punctele de vedere ale directorilor din ANS, Maria Rusu şi Mihai Căpăţână, al directorului CSM, Gheorghe Dinu şi al directorului DJS Argeş, Achimescu, la articolul “DJS Argeş”: “Tot ce-am făcut este legal”, au declarat fiecare dintre cei enumeraţi, nuaţându-şi, mai apoi, punctual de vedere, după cum urmează: *-Directorul CSM, Gheorghe Dinu (cu doar câteva zile înainte de accident): ”Tot ce-am făcut este legal. Era normal să includ în delegaţii şi sponsori, ca directorul PECO sau pe ceilalţi directori din ANS. Pe primarul Pendiuc l-am premiat cu prilejul aniversării a 20 ani de la înfiinţarea Bazinului Olimpic”. Cât despre jaful de câteva miliarde lei de la CSM, nici pâs. “Avem documente pentru tot ce-am investit”. *-Director economic ANS, Maria Rusu: “Da am fost la Rio în 2003 sau 2004, dar nu pe banii Agenţiei, ci pe banii unui sponsor al cărui nume nu mi-l mai amintesc”. Întrebată despre înotul românesc, dna Rusu a declarat: “Ştiţi, nu sunt de specialitate, eu sunt economistă”. Păi, şi-atunci, ce căuta dna Rusu la un concurs de nataţie tocmai la Rio?! Sejurul dânsei a costat peste 500 milioane lei. Başca transportul. *-Director ANS Mihai Căpăţână: Nu am fost dom’ne nicăieri. Aveţi biletele mele de avion? Atunci pe ce vă bazaţi? Am fost poate propus să merg, dar de la a fi propus, până la a mă şi deplasa acolo e cale lungă. Poate ar trebui să întrebaţi noua conducere a DJS Argeş?!” Păi, tocmai asta am făcut. De-acolo avem şi fotografia de pe plaja din Hawai, unde dl Căpăţână şi dl Petre Deac îl încadrează pe directorul PECO Argeş, Marian Fulga. *-Directorul DJS Argeş, Achimescu: “Dom’le, chiar din ziua în care am fost instalat în funcţia asta am fost nevoit să mă confrunt cu tot felul de adversităţi, venite atât din partea dlui Dinu, a Consiliului Judeţean, cât şi din partea ANS Bucureşti. Şi aceasta pentru că mi-am permis să demit câţiva funcţionari ai DJS din vechea gardă, care încasau nişte salarii de pomană. L-am pensionat pe dl. Petre Deac, antrenorul fără atestat, pe dl director CSM Gheorghe Dinu , am respins de la licitaţie ROMSTAL-ul ginerelui dlui. Preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu şi am sesizat organele abilitate pentru a începe cercetările, privind jaful de la CSM şi DJS, atât în ce privesc cele peste 19 ha de teren, cât şi în ceea ce priveşte investiţiile făcute fără nici o noimă: garaj, proiectul hotelului, pista de zgură, terenul sintetic etc. Din păcate, niciunul dintre organele abilitate, Poliţie, Parchet, nu au răspuns la sesizările noastre”.




Un articol de Ştefan Dumitru Afrimescu (2009-06-26)


Articolul a fost vazut de 175 ori.

Niciun comentariu: