luni, 13 iulie 2009

Bulă, parlamentar PDL de Olt, samsar imobiliar în Argeş

Bulă, parlamentar PLD de Olt, samsar imobiliar în Argeş!
Protectorul Bărbuleştilor de furia revoluţionarilor, nabab de Olt!

17 cetăţeni din comuna Coloneşti, Olt ni s-au adresat cu o petiţie întinsă pe aproape patru pagini în care ne relatează despre ilegalităţile fostului lor primar PRM-isto-PSD-istul-PDL-ist Nicolae Stan, zis „Bulă”, ajuns parlamentar PDL de Olt. Mai mult, potrivit celor 17 concetăţeni ai, de-acum parlamentarului Nicolae Stan, autorităţile îndrituite să facă lumină în acest caz destul de tenebros, în loc să-şi facă datoria, pentru care sunt plătite cu bani publici, îl protejază pe fostul primar, muşamalizându-i dosarele, dând soluţii de NUP şi SUP sau tergiversând începerea urmăririlor penale. Totul în scopul prescrierii unora dintre infracţiunile săvârşite de fostul edil de-a lungul celor 18 ani, cât a fost primar. Cei care îl ţin în braţe, sunt oamenii Bărbuleştilor, (rudele lui Ceauşescu), pe care le-a ascuns în timpul Revoluţiei de furia celor ieşiţi în stradă în decembrie’89.

Scurt istoric
Cât de bine i-a mers lui „Bulă”, primar-baron şi traseist de Coloneşti în cei 18 ani cât s-a aflat în funcţia de edil şef al Coloneştiului? Păi, cât să-şi construiască patru vile (ultima încă în construcţie), toate în cartierul piteştean Craiovei, unde numai terenurile ar fi trebuit să-l coste o avere, dacă nu ar fi fost ajutat. Valoarea fiecărei viluţe ajunge la 5-6 miliarde lei. Dar, Nicolae Stan zis „Bulă” mai deţine şi câteva apartamente în acelaşi cartier, fiecare evaluat la peste 1,5 miliarde lei. Toate însă, pe numele celor două odrasle. In comuna pe care a păstorit-o atâta amar de vreme, a deţinut „doar” câteva acareturi de la fosta CAP, 7,82 ha de teren agricol, 0,75 ha de pădure şi 4000 mp teren intravilan. deşi, după unii dintre săteni nu ar fi avut dreptul chiar la tot. Fostul primar-baron de Coloneşti mai este şi protagonistul a peste 20 de procese cu sătenii, dar şi al altor două dosare penale la DIICOT, unul pentru încasarea ilegală de subvenţii de 1,5 miliarde lei, de la Direcţia Agricolă Olt, iar al doilea, pentru vânzarea ilegală în 1995 a unui teren aflat în extravilan, în suprafaţă de 31,500 mp ha, Uzinei craiovene „Daewoo Automobile”.

„Bulă”, parlamentar asasin şi bătăuşi de...”coloneşt”-eni
Fostul primar al comunei Coloneşti, Nicolae Stan, azi parlamentar PDL de Olt i-a bătut în Primărie pe concetăţenii: Neacşa Gheorghe, Şerban Radian, Milcioiu Iulica, Ionescu Dorin, Preda Ion, i-a înjurat şi îmbrâncit pe Radian Preda, Şugubete Valerica şi Carmen Stoica. La Procesul care a urmat, primarul şi-a cărat martorii în Instanţă cu microbuzul şcolar, elevii de fiecare dată trebuind să parcurgă pe jos distanţe de km întregi până la şcoala din centrul comunei şi înapoi la casele lor.
*-După ce i-a construit preotului din comună o casă parohială cu ajutorul sătenilor, l-a izgonit pe preot snopindu-l în bătaie. Apoi, i-a vândut şi casa parohială (cu 300 milioane lei), unui oarecare Tudorancea.
*-În 1992, în gospodăria primarului a murit electrocutat Dumitru Burcea. Victima fusese chemată de primar pentru a-i improviza o instalaţie electrică, la o altă instalaţie de produs mase plastice. În loc să declare decesul ca accident de muncă şi să lase victima la locul accidentului, pentru ca organele abilitate să facă cercetările care se impuneau în astfel de împrejurări, mortul a fost cărat la domiciliu, iar cercetările au fost muşamalizate.

Ilegalităţi pe bandă rulantă: I-a înscenat incenderea autoturismului odraslei
*-În 1995 a dat foc atoturismului propriei odrasle Mircea Stan, pe câmpul dintre comunele Optaşi-Măgura şi Coloneşti, apoi a încasat prima de asigurare în valoare de 100 milioane lei. Autorturismul lui Stan jr. nu mai putea fi reparat în nici un services din ţară. De faţă la această „mânărie” au fost Ion Preoteasa, fost poliţist în comuna Optaşi şi viceprimarul Marian Rădulescu. „Ingineria” a fost muşamalizată. În final, fostul primar a încasat pe un jaf de maşină, care nu mai putea fi reparat în nici un service din românia, o prima de asigurare în suma de 100 milioane lei, la nivelul anului 1995.
*-A împărţit ajutoarele sociale celor afectaţi de inundaţii, după bunul plac şi nu în raport cu pagubele suferite, primind ajutoare mai mult cei care fac parte din clientela politică a primarului, decât cei bătuţi de soartă. Şi, deşi a raportat un număr mai mare al celor afectaţi de inundaţiile provocate de pârâul Vediţa, pentru a obţine facilităţi mai mari, facilităţile au ajuns tot la primar şi la cei din anturajul său.
*-A evacuat abuziv, fără semtinţă judecătoarească definitivă, irevocabilă şi executorie, un cetăţean din Coloneşti. Evacuarea a făcut-o cu ajutorul poliţiştilor din comună.
*-Şi-a plătit avocaţii, care l-au apărat în procesele cu cetăţenii, din bugetul Primăriei. Aşadar, din bani publici.

Uite-o nu e, cu declaraţia de avere
Deşi în declaraţia de avere, afişată în 2008 nu apar decât cele prezentate la „scurt istoric”, paralmentarul „Bulă” mai deţine pe numele odraslelor sau al altor rubedenii şi chiar pe-al fostei secretare, următoarele bunuri.
*-Şi-a construit două vile în cartierul piteştean Craiovei (cea de-a treia este încă în construcţie), din cărămizi furate de la grajdurile fostei CAP, cu termopane, care ar fi trebuit fi puse la şcolile din comună, şi cu forţă de muncă din rândul cetăţenilor care primiau ajutor social de la Primărie. Cele două vile valorează fiecare câte cinci-şase miliarde lei. Acum, vilele sunt închiriate pe câte 1000 de euro/lună. La fel şi apartamentele
*-Şi-a însuşit ilegal brutăria din comună pe care a vândut-o unui oarecare Cornel Tudor, dar numai după reabilitarea imobilului pe bani publici şi cu forţa de muncă a celor care primeau de la primărie ajutor social.

Tunuri de tunuri
*-Primul „tun”, dat de fostul primar al Coloneştiului a fost unul imobilair. În 1995, şi-a întocmit în fals Titlul de Proprietate nr.3056/18.12.1996, pentru o suprafaţă de 31.500 mp. Terenul, aflat în extravilan, a fost mai întâi transferat în întravilan şi-apoi vândut SC „Daewoo Automobile” SA Craiova. Pentru cele 3,1500 ha ex-primarul Coloneştiului a încasat la nivelul anului 1995 suma de 281.027.250 lei, în condiţiile în care preţul unui ha era de un milion lei vechi. Ceea ce înseamnă că fostul primar a încasat cu 89 milioane lei mai mult/ha decât preţul pieţei Mai mult, terenul în cauză este în continuare cultivat tot de primar, „Daewoo Automobile” renunţând la investiţie.
*-Al doilea „tun” a fost unul finaciar, şi a fost dat Ministerului Agriculturii în 2000. În anul de graţie amintit, fostul primar al Coloneştiului a întocmit în fals sute de liste cu cetăţeni, mulţi dintre ei decedaţi de ani buni, pe care le-a prezentat Direcţiei Agricole Olt. În baza lor, Nicolae Stan a încasat 1,5 miliarde lei, reprezentând subvenţia la grâu. În acest sens există dosarul nr.2000/2001, care zace de-aproape nouă ani în sertarele IJP Olt şi ale magistraţilor din Parchetele oltene, probabil până la prescrierea infracţiunilor săvârşite de inculpat. Potrivit sătenilor, primarul este ţinut în braţe de şeful IJP Olt, chestor Ion Stoica, de judecătoarea Bărbulescu de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), ex-preşedintă a CSM, şi fostă preşedintă a Tribunalului Olt, adăpostită de Nicolae Stan în timpul Revoluţiei, şi de fostul ministru PSD al Justiţiei, Rodica Stănoiu, bună prietenă cu Bărbulescu.
Ştefan Dumitru Afrimescu

PS-„Bulă” contra „Corleone”
Deputatul PLD Nicolae Stan, alias „Bulă” a fost înainte de 1990, preşedintele CAP-ului Coloneşti. Colegii de CAP l-au poreclit „Bulă”. Despre „Bulă” auzise până şi Ceauşescu, iar la prima vizită făcută la Scorniceşti, „geniul Carpaţilor”, s-a abătut anume şi pe la Coloneşti, pentru a-l cunoaşte pe „Bulă” din fruntea CAP-ului. Pe toată durata vizitei, Ceauşeşscu i s-a adresat actualului deputat PLD, numai cu...”tovarăşe Bulă”. De-atunci aşa i-a rămas numele şi chiar se mândreşte cu el. De altfel, cu această poreclă, cu multe violenţe, inclusiv asupra presei, şi cu pomeni electorale, „Bulă” de Coloneşti a reuşit să-l învingă în alegerile trecute, chiar şi pe...„Corleone”, alias Mitică Dragomir, din fruntea unui alt tip de CAP, numit „Liga lui Mitică”.

Niciun comentariu: