luni, 13 iulie 2009

Poliţia Comunitară Piteşti şi-a tras consilier juridic un fost miliţain corupt

Prin anii 1999-2000 actualul consilier juridic al Poliţiei Comunitare Piteşti, Gheorghe Ungureanu era colonel şi conducea Biroul Juridic al IJP Argeş. În această calitate trebuia să soluţioneze dosarele unor infractori sadea. Printre sutele de dosare „soluţionate” de dom’ colonel s-a aflat şi cel al „cumnăţelului” de patron al SC „Betoconstruct” SRL şi propietar al unei scări întregi de garsoniere şi apartamente din celebrului bloc G1, situat în cartierul Războieni. Dosar în care „cumnăţelul” era acuzat de mai multe infracţiuni Tras pe „dreapta” după 2004, Gheorghe Ungureanu s-a ales cu peste 1 miliard de lei, salariu compensatoriu, o pensie de 50-60 milioane lei, başca un salariu de 17-18 milioane lei de la Polţia Comunitară.

Scurt istoric
Dosarul în cauză, în ciuda „pilelor” puse de col Ungureanu a fost soluţionat până la urmă de Parchet cu trimiterea în judecată a infractorului. După nenumărate termene, instanţa l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executarea pedepsei în Penitenciar. Numai că, după doar câteva luni de puşcărie, „cumnăţelul” infractor, solicită întreruperea pedepsei, „pentru a se trata în sistemul spitalicesc civil” , evident de o boală imaginară. Potrivit anturajului patronului de la „Beto Construct”, „ Dom’le, toate demersurile de obţinere a întreruperii pedepsei au fost făcute de însuşi col Ungureanu, care era prieten la catarmă cu dl Aurel, proprietarul acestei scări”. Numai că, infractorul eliberat din puşcărie, cu ajutorul neprecupeţit al col Ungureanu, în loc să se trateze în sistemul spitalicesc civil, a preferat s-o ţină numai în chiolhanuri. Apoi, cu doar câteva zile înaintea expirării celor trei luni de întrerupere a pedepsei şi a zburdatului în libertate, „cumnăţelul” a tăiat-o peste graniţă, şi s-a mai oprit tocmai în Spania. În 2000, guvernarea PSD, revenită la Putere a dat un Decret de Lege în baza căruia pedepsele cu închisoarea de până la 5 ani, inclusiv, au fost graţiate. La acest articol din decretul semnat de Iliescu se încadra şi pedeapsa „comnăţelului”. Astfel, infractorului fugar nu i-a mai rămas decât să revină liniştit în ţară. Odată ajuns în urbe, „cumnăţelul” a revenit şi la vechile obiceiuri: prostituţie, evaziune fiscală şi chiolhanuri până-n zori, cu femei, lăutari şi/sau manele, după caz, date la maxim. Chermezele şi dezmăţul, la care participau nume grele din Poliţiea şi Justiţia argeşană, aveau loc chiar în incinta blocului G1.

Cine sunt protagoniştii
„Beto Construct” era o firmă de betoane, dotată cu balastieră, care efectua şi lucrări uşoare de renovări.şi reabilitări. În baza acestor obiecte de activitate i-a şi fost încredinţată una dintre scările blocului G1. Proprietarul scării respective, dl Aurel..., deşi era căsătorit şi avea şi copii, îşi trăsese şi-o amantă cu care a fost prins în fapt de soţie de mai multe ori. Cu toate acestea, nu numai că nu a renunţat la amantă, dar i-a făcu la parterul G1 un magazin alimentar şi un cabinet de coafură, pe care le folosea pentru racolarea tinerelor dispuse să se prostituieze. Coafeza, amanta dlui Aurel Micu, avea un frate, care obişnuia să se dea drept „cumnatul” patronului. Din acest anuraj aiuritor făcea parte şi Gheorghe Ungureanu, fostul şef al Biroului Judiciar al IJP Argeş, actualul consilier juridic al Poliţiei Comunitare Piteşti, care era nelipsit de la chiolhanurile date de proprietarul scării blocului G1, chiolhanuri la care participau pe lângă interlopi şi nume grele din Poliţia şi Justiţia argeşană, precum şi persoane importante din administraţia locală. Mai toate chermezele din G1 se soldau pe lângă chef, cu dezmăţuri care frizau orgiile, şi cu scandaluri de pomină Şi, în ciuda sutelor de sesizări făcute de locatarii din G1 şi din blocurile vecine, la Poliţa Municipală, nici un echipaj nu a reuşit să treacă dincolo de portarii de la G1, colonelul Ungureanu dând de fiecare dată asigurări că, „totul e-n regulă şi că reclamaţiile nu sunt decât răutăţi şi invidii ale locatarilor, care erau pe deasupra şi nişte nerecunoscători”.

„Băi colonele, vezi că mă p...şi pe tine!”
După fiecare reclamaţie, urmau evacuări chiar în miez noapte.sau la primele ore ale dimineţii. În timpul unui astfel de chiolhan, în urma unor discuţii mai aprinse în care şeful judiciariştilor din IJP Argeş, col. Gheorghe Ungureanu i-a amintit „cumnăţelului” că-i datorează libertatea, „cumnăţelul” a replicat, în loc de recunoştinţă: „Băi colonele, la viaţa mea m-am pişat pe mulţi miliţieni. Aşa că, dacă nu-ţi gura, nu mai contează că eşti ce eşti, şi mă pişi pe gradele tele de colonel la fel de corupt ca toţi miliţienii”. E drept că fostul şef al juduciariştilor argeşeni i-ar fi cerut „cumnăţelului”, pentru serviciul prestat, în jur de 30.000 USD, „şpagă” achitată ca la curve: înainte de...”facerea de...bine”.
Ştefan Dumitru Afrimescu

Un comentariu:

Anonim spunea...

recunosc ca am ajuns aici in cautarea unui loc unde se pot exprima nemultumiri legate de politia comunitara pitesti; si imi dau seama ca poate nu este cel mai bun loc pentru a o face
am cautat atat pe site-ul primariei pitesti, cat si pe cel al politiei comunitare un loc unde se pot exprima opinii, dar nu am gasit
problema mea este legata de modul in care politia comunitara isi desfasoara activitatea legata de amendarea (eventual ridicarea) masinilor parcate necorespunzator. mai exact, in loc sa sanctioneze zilnic masinile care zilnic forteaza parcarea in zone total neoportune din zona centrala, comerciala a orasului, au ales sa mature stradutele din zonele rezidentiale (prin cartiere) si sa amendeze masinile aflate la mai putin de 25 m de trecerile de pietoni.asta in conditiile in care in multe locuri exista treceri de pietoni la distanta de mai putin 100m una de alta. si am mai observat un lucru: evita cu grija mare masinile noi, mari, scumpe -nu care cumva sa aiba probleme de la vreun baron local- si taxeaza masinile mai vechi si pe cele autohtone(dacia 1300, logan). bravo lor! asa ne trebuie!