joi, 13 august 2009

Opriţi batjocura de la Priboieni

Opriţi batjocura de la Priboieni!
Centrul de Plasament Priboieni transformat în bordel de cumnatul primarului Boţârcă!

Centrul de plasament Priboieni este de mai mulţi ani în centrul unui scandal, datorat conducerilor mai multor instituţii: Direcţiei Judeţene de Protecţia Drepturilor Copilului, Consiliului Judeţean Argeş, Centrului de Plasament în cauză şi Autorităţii Naţionale al Protecţiei Dreptului Copilului. Conduceri, care au tolerat stările de lucruri existente, fără să ia măsurile care se impuneau. Astfel, s-a ajuns la situaţii cel puţin penibile, pentru un stat, care la 1 ianuarie 2007 va adera la UE.

Scurt istoric

Cu trei-patru ani în urmă“transpirau” în presă primele nereguli din Centrul de Plasament Priboieni. Nereguli care constau în: furturi din ajutoarele primite de la Fundaţii din străinătate, furturi din raţiile copiilor, agresarea copiilor atât de către angajaţii Centrului, cât şi de copiii de vârste mai mari, folosirea copiilor la muncile din gospodăriile unor angajaţi ai Centrului, achiziţionarea produselor alimentare şi nealimentare de la anumite SRL-uri, agreate de conducerile DJPDC-ului, CJ Argeş şi Centrului de Plasament, cu adaosuri comerciale cuprinse între 100% şi 300% şi de cele mai multe ori cu termene de garanţie expirate, desigur contra comisioane sau alte favoruri, pentru mai marii celor trei instituţii. Şi neregulile au continuat cu altele şi mai grave. A fost violată o minoră de numai 11 ani, în wc-ul stadionului din localitate, dosarul fiind muşamalizat de şeful Postului de Poliţie din Priboieni, a cărui soţie este angajata Centrului de Plasament, şi de către procurorul Toma, din cadrul Parchetului Judecătoriei Topoloveni a cărui consoartă este chiar şefa Centrului de Plasament. Au început violurile între copiii Centrului,.fiind urmate firesc de fenomenul de gravidie, mai multe fete rămânănd gravide, unele chiar, dând naştere unor noi născuţi, la rândul lor cu probleme grave de sănătate. Apoi, câţiva tineri din acelaşi Centru au încput să-şi plaseze colegele mai mici, pieţei sexului tarifat, beneficiari fiind amatori din localităţile limitrofe Priboieniului, din Topoloveni, Leordeni şi chiar din Piteşti. Deşi, despre toate acestea au fost anunţate organele abilitate ale judeţului, Poliţie, Parchet, conducerile DJPDC şi C.J Argeş, au avut grijă să muşamalizeze neregulile dovedite de Curtea de Conturi, de Corpul de Control al ANPDC şi chiar de Controlul Intern al C.J.Argeş.

Contribuţia cumnatul primarului de la Topoloveni la transformarea Centrului de Plasament Priboieni în bordel

Constantin Boboc este de ani buni supravegetor de noapte al copiilor instituţionalizaţi de la Priboieni. Dar, Constantin Boboc este şi cumnatul primarului de la Topoloveni, Gheorghe Boţârcă. Mai mult, consoarta lui Boboc şi sora primarului Boţârcă, Maria Boboc este şi ea angajată a aceluiaşi Centru de Plasament, ocupând funcţia de administrator al Centrului. Aceste lucruri nu l-au împiedicat însă pe dom’ Boboc să se“cupleze”, în turele de noapte, cu o asistententă medicală, şi ea salariată a Centrului,“idila” finalizându-se în fiecare noapte cu cel puţin câte o partidă de sex. Mai mult, după încetarea idilei cu dna asistentă, Boboc a râvnit la“prospătură” şi a pus-o de-un viol. Victimă i-a căzut minora Cristina Dima(16 ani), elevă a Centrului de Plasament Priboieni. Dacă la început a fost viol, cu timpul a început să-i placă şi victimei statul de amantă a cumnatului primarului Boţârcă. Întrebat de apropiaţi din anturajul comnăţelului, acesta le-a răspuns: “Da bă, şi ce-i cu asta? Mă răzbun şi eu cum pot pe nevastă-mea”. Potrivit mai multor angajaţi ai Centrului, şi consoarta cumnăţelului, Maria Boboc a stat fugită la Braşov cu fostul şef al Centrului de Plasament Briboieni, Ioan Preoteasa, vreo trei luni de zile. Aşadar, Centru de Plasament de la Priboieni a devenit o “Veronă” în variantă mioritică, iar unii angajaţi nişte“Romeo” şi”Juliete”. Din păcate, Centrul de Plasament Priboieni s-a ales cu eticheta de bordel. O etichetă de loc de invidiat, mai cu seamă că acolo îşi duc zilele aproape 50 de copii instituţionalizaţi.

Bordelul de la Priboieni mai face o victimă: încă o minoră de numai 13 ani, gravidă în Centrul de Plasament

Marţi 31 octombrie a.c., în ciuda opoziţiei conducerii, una dintre asistentele Centrului de Plasament Priboieni a condus-o pe Sorina Tistuleasa, de 13 ani, la Spitalul Călineşti, pentru un control ginecologic. În urma investigaţiilor, dr. Drăgoi a concluzionat: „Sarcină în opt săptămâni”. Sorina Tistuleasa este nimeni altcineva decât victima violului din WC-ul stadionului din localitate, la vârsta de nici 11ani. Iat-o acum, pentru a doua oară victimă destul de probabil tot a unui abuz.sexual. Cert este că minora, probabil de frică, nu vrea să dezvălue nici în ruptul capului, numele celui care a abuzat-o. De altfel, nici conducerea Centrului nu este interesată să fie cunoscut autorul abuzului.:Şefa Centrului de Plasament, Elena Toma, consoarta prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Topoloveni, a interzis tututor angajaţilor să facă publică situaţia creată în Centru. Mai mult, aceeaşi Elena Toma refuză să sesizese organele abilitate, respectiv Poliţia şi Parchetul, pentru începerea cercetărilor în vederea aflării autorului abuzului. Pe de-altă parte, toate autorităţile argeşene au fost puse pe jar, exercitând la rândul lor presiuni asupra angajaţilor Centrului pentru muşamalizarea cazului. Reamintim faptul că, în vară tineri din Centrul de Plasament Priboieni au reuşit să ”plaseze” pe piaţa sexului tarifat din Piteşti mai multe colege din Centrul de Plasament, transformându-l în bordel. Mai mult, la această etichetare a contribuit şi supraveghetorul de noapte al copiilor Constantin Boboc, nimeni altcineva decât cumnatului primarului oraşului Topoloveni, Gheorghe Boţârcă. Cumnăţelul, Constantin Boboc a intreţinut relaţii sexuale în incinta Centrului, adică la locul de muncă, atât cu o elevă, cât şi cu o asistentă medicală, angajată a Centrului. Cele două situaţii au fost însă muşamalizate pe rând atât de conducerea Centrului, cât şi de şeful DJPDC, Adrian Macovei şi de preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu. Iată cum s-a ajuns la situaţia existentă la Priboieni, de câţiva ani, fără ca nici o autoritate să se implice. Joi, 9 noiembrie a.c., Sorina Tistuleasa a fost adusă din nou la Spitalul Călineşti, unde a fost internată pentru mai multe zile în vederea provocării avortului. Pentru efectuarea manevrelor de chiuretaj, ar fi trebuit obţinut acordul familiei, precum şi aprobarea conducerii DJPDC Argeş. Între timp, ar fi trebuit sesizate organele abilitate şi începute cercetările pentru stabilirea paternităţii fetusului. Potrivit însă conducerii Centrului de Plasament Priboieni, Elena Toma toate aceste demersuri abia urmează să fie începute. Mai mult, aceasta nici nu recunoaşte concluziile medicului ginecolog, de sarcină în opt sătămâni.
Ştefan Dumitru Afrimescu

Niciun comentariu: