Societatea Civilă alarmată?!
Cristian Boureanu şi Constantin Nicolescu, pe lista neagră a Coaliţiei pentru o Guvernare Curată!
În urmă cu mai mulţi ani, Coaliţia pentru o Guvernare Curată a dat publicităţii liste neagre cu candidaţilor pentru funcţii la demnităţi publice, inclusiv pentru preşedinţia consiliilor judeţene, care pentru prima oară vor fi aleşi prin vot uninominal. Raportul, publicat pe portalul www.hotnews.ro, consideră că toate partidele au ,,dalmaţieni”, dar pe primul loc se află PSD, cu 24 de candidaţi dalmaţieni. Şi ,,curatul” PDL are opt candidaţi pătaţi. Unele dintre judeţe, cum ar fi Gorjul, are toţi candidaţii unul mai dalmaţian ca altul. Pe această listă se află 56 de nume. Printre ele, şi candidaţii pentru CJ Argeş, Cristian Boureanu şi Constantin Nicolescu.
Penalii pentru sefia judetelor
Partidele nu au avut reticente in a-i aruca in cursa pe baronii locali cu dosare la DNA, unii ajunsi deja in instante, altii aflati sub urmarire penala.
• Cristian Boureanu (PDL) - Argeş - urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor statului în afacerea Loteria Romana.
• Alexandru Kiss (UDMR) - Bihor - implicat in doua anchete penale, una pentru contrabanda cu produse electronice, alta pentru materiale pornografice.
• Constantin Contac (PSD) - Botosani - a fost trimis in judecata de DNA pentru spalare de bani si fals in declaratii si obtinerea unor foloase necuvenite de 19,3 milioane lei.
• Eugen Durbaca (PC) - Galati - a fost condamnat la inchisoare in 1992.
• Ilie Morega (PNL) - Gorj - trimis in judecata de DNA in dosarul "bani pentru partid" si este cercetat pentru modul in care a dobindit peste 3 miliarde lei pentru doua din fundatiile sale.
• Ionel Mantog (PDL) - Gorj - trimis in judecata de DNA in dosarul "stramutatii de lux".
• Nicolae Mischie (PNG) - Gorj - a fost cercetat de procurori in peste zece dosare penale, a fost condamnat anul trecut la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu si trafic de influenta si, la un an de inchisoare, cu suspendare pentru detinerea ilegala a unei arme de vinatoare.
• Marin Ionica (PDL) - Olt - firmele sale au fost anchetate de OLAF pentru obtinerea ilegala a unor fonduri Phare.
• Gavril Marza (PSD) - Suceava - a fost trimis in judecata pentru finantarea PSD prin intermediul fundatiei "Armonia", lucru interzis de lege.
• Trifon Belencurencu (PSD) - Tulcea - urmarit penal de DNA pentru rezilierea abuziva a unui contract de cesionare a unor terenuri piscicole.
• Ion Calea (PSD) - Valcea - condamant penal la 6 luni inchisoare cu suspendarea pedepsei in scandalul subventiilor pentru porci.
• Marian Oprisan (PSD) - Vrancea - trimis in judecata de DNA pentru obtinerea de avantaje in favoarea propriilor societati comerciale, generind Consiliului judetean prejudicii de peste un milion euro.
PSD e...”fruncea”!
In frunte se afla PSD cu 24 de candidati, buna parte dintre ei, actuali presedinti si vicepresedinti de Consilii judetene. Este vorba de Marian Oprisan (Vrancea), Ion Calea (Valcea), Vasile Mihalachi (Vaslui), Trifon Belacurencu (Tulcea), Ilie Sarbu (Timis), Liviu Dragnea (Teleorman), Gavril Marza (Suceava), Tiberiu Marc (Salaj), Ion Cindrea (Sibiu), Mircea Cosma (Prahova), Ion Calinoiu (Gorj), Nicolae Badalau (Giurgiu), Gheorghe Ana (Dimbovita), Nicusor Constantinescu (Constanta), Vasile Soporan (Cluj). Gheorghe Bunea Stancu (Braila), Constantin Contac (Botosani), Gheorghe Marinescu (Bistrita), Mihai Bar (Bihor), Dragos Benea (Bacau), Constantin Nicolescu (Arges). Şi lista rămâne deschisă. PSD este urmat îndeaproape de către PDL şi PNL. Ce ne mai rămâne de făcut?! Alegerile, desigur au trecut şi cei mai mulţi dintre aceşti „dalmaţieni”, candidaţi la şefia consiliilor judeţene, în ciuda atenţionărilor societăţii civile, au fost bine mersi aleşi în funcţiile pentru care au candidat. Şi-atunci, cum dracului să nu te întrebi: „În ce ţară trăim?!”, sau între ce fel de oameni?! Ori cu ce fel de oameni e populată”! Ştim doar să ne lamentăm cu sofisme în genul: „Ne merităm soarta!” sau „Avem conducătorii pe care-i merităm!”, dar nu suntem în stare, nici după 20 de ani, să rupem odată pisica-n două. Încă nu suntem în stare s-o rupem odată pentru totdeauna cu trecutul şi cu fantomele acelui trecut. Iar dacă nu vor fi nici „anticipate” ne vom chinui cu ei încă trei ani de-acum încolo. Sigur, multora nu ne-am mai rămas decât să ne-ntrebăm: „Ce ne rămâne de făcut?” Să emigrăm, ar spune unii. Şă-i ignorăm, ar adăuga alţii. Să ne facem şi noi că lucrăm, cum se fac şi ei că ne guvernează. Nuuuu!. Nimic din toate astea. Ar trebui să avem o atitudine cu-adevărat subsersivă. Să-i taxăm de fiecare dată când gafează. Să-i umilim de tot atâtea ori, de câte ori ne umilesc şi ei pe noi. Apoi, ar trebui să nu ne mai lăsam mittuiţi de politicieni cu mica şpagă electorală, care cel mai adesea se rezumă la un litru de ulei, 1 kg de zahăr şi altul de făină sau de mălai, iar odată la patru ani să le dăm cu votul peste bot, şi nu ca până acum, să-i lăsăm să câştige câte câte trei-patru mandate în timpul cărora să acumele averi măsurabile doar în metri cubi de euro. Altfel spus, să dovedim că putem deveni cetăţeni demni ai unei Românii cu-adevarat europeană. Altminteri, vom continua să ne lamentăm încă 40 de ani cu sofisme ieftine în genul: „Avem polticienii şi/sau ţara pe care-o merităm!” Ştefan Dumitru Afrimescu
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu