miercuri, 12 august 2009

Judecători de nota zero şi 10 sutimi

Judecatori de nota 0 si 10 sutimi Trimite prin sau
Tipareste articolul

Concursurile organizate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru ocuparea unor functii in sistemul judecatoresc au scos la iveala un fapt extrem de grav: magistratii romani nu cunosc legile. Notele obtinute de concurentii din judetul Arges dovedesc cu prisosinta acest lucru.
La concursul de promovare pe posturi, din perioada octombriCititi si...
52 de profesori au luat nota 1
Judecator de nota 1
Scolile vor avea "nota" la vedere
e-noiembrie 2005, judecatorul Aurelia Danciu, vicepresedintele Tribunalului Arges de aproape patru ani, care isi dorea sa ajunga la Curtea de Apel Pitesti, a luat urmatoarele note: 3,50 la drept substantial; 5 la drept procesual; 4 la jurisprudenta ICCJ+CC; 5 - jurisprudenta CEDO+CEJ. Astfel a obtinut media generala 3,81. Nemultumita de performantele sale si considerand ca merita mai mult, Aurelia Danciu a facut contestatie. Media i-a fost usor marita, la 4,38. Acelasi judecator si-a incercat norocul a doua oara, la concursul din lunile mai-iunie 2006, fortand promovarea la Curtea de Apel. De data aceasta, Aurelia Danciu a fost mai bine "pregatita", obtinand media 4,52. A facut iar contestatie si, spre surprinderea sa, nota generala i-a fost scazuta la 4,41.


Record greu de egalat


Un alt judecator, Daniela Togan, fiica unui procuror pitestean, s-a dovedit la fel de slab pregatit. Notele sale, situate intre 1,50 si 3,10, nu pot decat sa bage spaima in cei carora magistratul le-a impartit dreptatea. Recordul apartine judecatoarei Filofteia Voicescu. Aceasta a luat cea mai mica nota din concurs, 0,10 la jurisprudenta CEJ. Cu media generala de 1,80, Filofteia Voicescu a obtinut o contraperformanta care cu greu va putea fi egalata de un alt mafistrat.

Alti trei judecatori pitesteni s-au facut de rusine, nereusind sa obtina nici macar medii de 5. In toate cazurile magistratii au considerat ca au fost nedreptatiti, facand contestatii. Grav este faptul ca, desi nu au ocupat posturile pentru care au concurat, acesti judecatori vor continua sa le imparta oamenilor dreptate. Unii dintre ei pregatesc viitori magistrati, predand dreptul la diverse facultati, asa cum o face judecatorul de nota 1,00 Elize Marinescu Valcu, protagonista unui scandal sexual.



Stefan Dumitru Afrimescu - Romania Libera (27-07-2006)

Abonati-va la

Niciun comentariu: