miercuri, 2 iunie 2010

Primarului comunei Bascov la un pas de puşcărie ! Gheorghe Stancu-specialist în: instigare la fals în declaraţii, instigare la fals intelectual şi la complicitate la înşelăciune!

COMUNICAT ICCJ
Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, la data de 19.01.2010, trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor: - DUMITRU MARIOARA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în declaraţii, complicitate la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune; - GRIGORE MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, complicitate la uz de fals şi complicitate la înşelăciune; Gheorghe Stancu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals în declaraţii, instigare la fals intelectual şi complicitate la înşelăciune; MIHALACHE ION sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în declaraţii şi complicitate la înşelăciune.
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut că, în după-amiaza zilei de 29.04.2008, inculpata Dumitru Marioara se deplasa cu autoturismul proprietate personală, marca Peugeot 206, dinspre Piteşti către comuna Bascov, unde trebuia să desfăşoare o serie de activităţi ce-i reveneau în virtutea calităţii de preşedinte al Biroului Electoral pentru alegerile locale din iunie 2008. La intersecţia cu DN 7, autoturismul condus de inculpată a intrat în coliziune cu o autoutilitară marca Roman, care se deplasa pe drum cu prioritate în direcţia Râmnicu Vâlcea, coliziunea având loc prin neacordarea de prioritate de către inculpată.
Din impact, doar autoturismul inculpatei a suferit avarii minore la aripa dreapta faţă, iar întrucât în intersecţie se afla un lucrător de poliţie, conducătorii celor două autovehicule au urmat îndrumarea acestuia şi s-au deplasat la sediul poliţiei comunale Bascov, pentru întocmirea actelor de constatare.
Inculpatul Grigore Mihai – fost agent de poliţie în cadrul poliţiei comunale Bascov, care a examinat cele două autovehicule implicate în coliziune, nu a mai întocmit actele de constatare ca urmare a discuţiilor purtate cu inculpata Dumitru Marioara, cu care a stabilit să găsească un alt mod de rezolvare a situaţiei, având în vedere culpa exclusivă a inculpatei în producerea accidentului. Inculpata şi-a continuat drumul la primărie, unde a purtat discuţii despre accident cu inculpatul Stancu Gheorghe, primarul comunei Bascov (Argeş), context în care i-a adus acestuia la cunoştinţă faptul că nu posedă o asigurare Casco şi i-a propus să o însoţească la poliţie pentru a discuta cu şeful de post, în vederea găsirii unei soluţii.
Procedura de investigare a accidentului produs a fost stopată prin eliberarea de către inculpatul Grigore Mihai a unei adeverinţe constatatoare a avariilor suferite de maşina inculpatei Dumitru Marioara. Pentru a evita însă plata reparaţiilor, inculpatul Stancu Gheorghe s-a oferit să găsească un şofer al primăriei care să recunoască în faţa autorităţilor că ar fi lovit cu maşina primăriei autoturismul inculpatei în parcarea instituţiei. Şoferul a fost găsit în persoana inculpatului Mihalache Ion, care a acceptat să ia asupra sa vina acestui eveniment rutier. Ca atare, în data de 06.05.2008 s-a prezentat la sediul poliţiei comunale, unde a dat o declaraţie, în sensul celor stabilite anterior cu cei trei inculpaţi, încheindu-se, în fals, acte de constatare a producerii accidentului din culpa exclusivă a inculpatului Mihalache Ion.
Inculpata Dumitru Marioara s-a prezentat la sediul societăţii de asigurare, unde a fost deschis dosarul de daune în urma căruia autoturismul acesteia a fost reparat, în baza poliţei RCA încheiată de primăria Bascov, contravaloarea reparaţiilor ridicându-se la suma de 1333,69 lei.
Dosarul a fost înaintat Tribunalului Brăila, instanţă desemnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere solicitarea procurorilor de stabilire a unei alte instanţe, motivat de faptul că inculpata DUMITRU MARIOARA a activat ca judecător la Curtea de Apel Piteşti.

„Filmul” evenimentului, în variantă „scurtmetraj”!
Văzându-şi maşina cu aripa şifonată şi riscând suspendarea permisului auto pentru o perioadă de 60 de zile, magistratul - ajutat de ofiţerul de poliţie Mihai Grigore şi de primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu - a pus la cale, în detaliu, un scenariu aproape perfect.
În „filmul" judecătoarei, autoturismul ar fi fost lovit în curtea Primăriei Bascov de o maşină de gunoi, astfel încât reparaţiile să se facă pe asigurarea autorităţii locale.

Acest scenariu ar fi trecut probabil neobservat, iar magistratul ar fi scăpat basma curată, dacă şeful Poliţiei Bascov de la acea vreme, Cătălin Chiriţă, nu era şi investigator sub acoperire în dosarul privind obţinerea frauduloasă a permiselor auto în Argeş, deţinând aparatură de înregistrare audiovideo.

Judecătoarea şi primarul s-au dus la sediul poliţiei locale pentru a obţine constatarea pseudo-accidentului imaginat de ei, moment în care demersul lor a fost înregistrat audio-video. Şeful de post i-a lăsat să-şi pună planul în operă, dar ulterior a sesizat Parchetul. Prinsă accidental cu minciuna, judecătoarea a intrat pe mâna anchetatorilor, care au învinuit-o pentru fals în declaraţii, uz de fals, complicitate la fals intelectual şi înşelăciune, iar pe primar comunei Bascov de săvarşirea infracţiunilor de instigare la fals în declaraţii, instigare la fals intellectual şi complicitate la înşelăciune..
Declaraţie de avere a primarului-student (?), fără diplomă de BAC, necopletată de doi ani!
Gheorghe Stancu, primarul din Bascov, are 5 terenuri, toate în Bascov, şi o casă în aceeaşi localitate (construită în anul 1978 şi refăcută în anul 2003). Primarul din Bascov conduce un Peugeot din anul 2005 (cumpărat în rate), iar în anul 2007 a vândut un teren intravilan unui anume Nicuşor Chira, tranzacţie care l-a făcut miliardar. Pentru acest teren, Stancu a încasat nu mai puţin de 4 miliarde lei vechi. Aşa arăta declaraţia de avere a primarului comunei Bascov completată înaintea alegerilor din 2008, Gheorghe Stancu, studentul fără diploma de BAC.
Dar cu Aeroclubul “Henri Coandă” ce-aţi avut?! Acelaşi Primar al Bascovului Gheorghe Stancu a vrut să pună labele şi pe terenul Aeroglubului “Hanri Coandă” de la Geamăna, gest cu care instituţiile implicate nu au fost de accord. A urmat un proces, al cărui recurs deja admis, va continua să se judece încă ani buni de-acum încolo.
06.04.2010 Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării - nr. 27


Amână pronunţarea la data de 13 Aprilie 2010.

23.02.2010 Încheiere de şedinţă - nr. 26


La cererea părţilor prezente prin reprezentanţi, Amână judecarea cauzei la data de 06 Aprilie 2010, orele 11,00 pentru lipsă de procedură. Se citează părţile ce nu au termen în cunoştinţă. Cu drept de recurs odată cu fondul. Pronunţată în şedinţa publică de la 23 Februarie 2010, la Tribunalul Argeş-Secţie Civilă.

13.04.2010 Hotarâre - nr. 72



Stefan Dumitru Afrimescu

Niciun comentariu: