miercuri, 23 iunie 2010

Parlamentar PDL de Argeş trimis de DNA în judecată la ICCJ

Parlamentar de Argeş trimis de către DNA în judecată pentru mită şi fals în documente

Parlamentarul PD-L Sorin Pandele a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru că în perioada în care era director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş ar fi luat mită, pentru a emite un titlu de proprietate fals, creând un prejudiciu de 530.497 de lei (5.304.970.000 lei vechi).
Potrivit unui comunicat remis, miercuri, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procuorii de la Piteşti au dispus trimiterea în judecată a parlamentarului de Argeş Sorin Andi Pandele, pentru că în perioada 2005-2008, când era director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) Argeş ar fi luat mită, dar şi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată şi în formă continuată şi pentru fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.
De asemenea, în acelaşi dosar a fost trimis în instanţă fostul primar al comunei Bradu din Argeş, Costel Zamfir, care este acuzat că între anii 2000 şi 2008 a săvârşit infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals, ambele în formă continuată.
Totodată, alături de cei doi a fost deferită justiţiei şi Elena Cornelia Păun, pentru dare de mită, în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, complicitate la fals intelectual şi uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.
Potrivit datelor din rechizitoriu, pe 27 septembrie 2007, în baza unei înţelegeri anterioare, Sorin Andi Pandele a primit de la Elena Cornelia Păun 190.000 de lei, cu titlu de mită, pentru a-i emite în mod nelegal un titlu de proprietate.
Astfel, în ianuarie 2006, directorul Pandele "a dispus în mod nelegal emiterea unui titlu de proprietate inculpatei Păun Elena-Cornelia pentru un teren intravilan în suprafaţă de 1,1953 ha (menţionat scriptic ca fiind amplasat pe teritoriul comunei Bradu, în realitate este amplasat în municipiul Piteşti), semnând acest titlu, deşi avea cunoştinţă despre faptul că inculpata Păun Elena - Cornelia nu formulase cerere în nume propriu şi nu-i fusese validat dreptul de reconstituire a suprafeţei de teren respective. După redactarea titlului, inculpatul l-a înaintat Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Argeş în vederea definitivării procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate".

După emiterea titlului, în cursul lunii mai 2007, Sorin Pandele a dispus efectuarea unor corecturi în document, pentru a modifica teritoriului administrativ unde se afla amplasat terenul, prin înlocuirea comunei Bradu cu municipiul Piteşti, inclusiv vecinătăţile, toate aceste corecturi fiind certificate de către directorul O.C.P.I. Argeş.
Actualul parlamentar a fost ajutat de primarul comunei Bradu, Costel Zamfir, care a falsificat mai multe documente pentru emiterea titlului de proprietate şi corectarea acestuia.

La rândul său, Elena Păun a falsificat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate, pentru a părea legal. În plus, Elena Păun a folosit această cerere la Judecătoria Piteşti, într-un proces civil în care proprietarii de drept ceruseră constatarea nulităţii titlului de proprietate, cât şi cu ocazia efectuării cercetărilor în prezenta cauză penală.
"În vederea câştigării procesului civil precizat mai sus, inculpata Păun Elena - Cornelia a oferit o sumă de bani unei angajate a Primăriei Bradu pentru a emite în fals o adresă favorabilă inculpatei", se mai arată în comunicatul DNA.
Prejudiciul cauzat de cei trei în dauna Primăriei Piteşti şi a persoanelor fizice, proprietari în mod legal ai terenului, este de 530.497 de lei.

În vederea recuperării pagubei, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unei părţi din terenul ce i-a fost atribuit în mod nelegal Elenei Păun.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ştefan Dumitru Afrimescu

Niciun comentariu: