joi, 10 iunie 2010

Deputatul PSD, Radu Vasilică, următorul pe lista DNA şi-a noii ANI

Deputatul PSD, Radu Vasilică - următorul pe lista DNA şi noii ANI?!

Consăteanul Radu Vasilică s-a dat cu politica, după ce, în prealabil, s-a însurat cu nepoata preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, care le-a fost şi naş de cununie şi de cariere. Astfel că, după “funcţia” de soţ al nepoatei de preşedinte de C.J., a urmat, firesc aproape, “funcţia” de consilier judeţean şi preşedinte al Tineretul PSD-ist, iar din 2008 s-a ales şi cu funcţia de demnitar, ajungand deputat PSD de Argeş. Nu ştim dacă neapărat din zestrea consoartei sau din moştenirile vreunei mătuşi “Tamara”, dar dom’ Vasilică a avut cu ce umple declaraţia de avere la începutul mandatului de parlamentar. A avut bunăoară: *- două terenuri intravilane în Argeş, în suprafaţă de vreo 4.500 mp, cumpărate în perioada 2006-2007, *-un apartament în Piteşti, *-un Peugeot, fabricaţie 2006 şi *-un Nissan Qashqai (ambele luate în leasing), *-plus bijuterii, în valoare de 5.000 de euro.

La capitolul „active“, Vasilică are deschise la BCR: *-un depozit de 11.000 USD şi *-un cont de 50.000 RONI, dar, *-mai are şi de recuperat un împrumut în valoare de 13.000 de euro, acordat unei rude. Are şi datorii, la Volksbank: *-57.600 RONI şi un altul de *-50.000 de franci elveţieni.

Care va să zică, tanărul politician are case de întreţinut, leasing de plătit la maşini, de achitat rate la bancă, pentru două împrumuturi, iar veniturile familiale, aşa cum reiese din declaraţia de avere, abia ajung la 46.600 de lei noi pe an, adică nici măcar 4.000 de lei pe lună. Cu toate acestea, în prima jumătate a lui 2009, Vasilică şi-a mai cumpărat două terenuri în Ştefăneşti, Argeş, plus o casă de locuit, tot la Ştefăneşti, în valoare de vreo două sute de mii de lei noi. Nu, n-avem de gînd să spunem că deputatul PSD Radu Vasilică ar fi avut niscaiva bani negri, pe care i-a “albit“ investindu-i în case şi terenuri. Nici măcar nis’cai-va moşteniri de la vreo “Mătuşă Tamara”. Dar nu ne mai rămane, să credem într-o singură şi foarte probabilă ipoteza, potrivit căreea, abia acum s-au trezit unii afacerişti de prin Argeş, îndatoraţi naşului Nicolescu, să-i sară în ajutor parlamentarului Vasilică cu cate un cadou de nuntă, gen casă, terenuri, oarece limuzine, etc!
Afacerea familiei Vasilică netrecută în declaraţiile de avere, aflată în conflict de interese! Irina Vasilică, consoarta deputatului PSD Radu Vasilică, tatăl acsteia, Petre Nicolescu, fratele mai mic al preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu şi cumnatul deputatului Vasilică, Nicolae Nicolescu (fratele soţiei), deţin: soţia Irina- 25%, socrul deputatului Vasilică-50% şi cumnatul parlamentarului- 25% din SC “PIN Consult” SRL, o afacere de familie, care oferă printre altele şi consultanţă pentru programe de dezvoltare locală şi regională. În acelaşi timp, Irina Vasilică este şi angajată a Biroului Judeţean Argeş al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia- Călăraşi. Deşi firma a fost înfiinţată în aprilie 2008, în declaraţia sa de avere şi de interese, deputatul PSD Radu Vasilică nu face nicio referire la acestă firmă şi nici la conflictul de interese creat de soţie în dubla calitate: de asociată a unei firme, care oferă consultanţă pentru programe de dezvoltare locală şi regională şi acea de angajată a Biroului Judeţean al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia- Călăraşi,Agenţie care se ocupă tocmai cu validarea proiectelor întocmite chiar de propria firmă, SC “PIN Consult” SRL. Ştefan Dumitru Afrimescu

Niciun comentariu: