duminică, 12 februarie 2012

Jandarmii clujeni sesizează P.M.de pe langa Tribunalul Militar Cluj

Jandarmii clujeni, care au castigat procesul in instanta civila cu I.J.J.Cluj, au hotarat sa sesizeze Parchetul Militar de pe Langa Tribunalul Militar Cluj

Avand in vedere neregulile grave pe care le reclama militarii clujeni,acestia au hotarat sa se adreseze si Instantei Militare. Printre neregulile reclamate de militarii clujeni sunt:
1)- I.J.J.Cluj nu respecta ordinele si cele cinci criterii de departajare stabilite de M.A.I.
2)-I.J.J.Cluj intervine fara drept in statele de organizare.
3)-I.J.J.Cluj Schimba locul examenului de evaluare:de la Serviciul Logistica la Detasamentele de Ordine Publica si Paza(in acest fel,cei de la Logistica au fost protejati,chiar daca functiile acestora au disparut din statul de organizare)
4)-Trecerea subofiterilor tehnici(bucatari,zugravi,faiantari.instalatori,mecanici si cei din birouri)in
specialitatea Ofiteri Operativi,peste noapte,incalcandu-se legile militare si civile.
5)-Dupa trecerea Subofiterilor Tehnici in Subofiteri Operativi, a avut loc si numirea succesiva a acestora,
incalcandu-se grav Legea nr.80 care specifica o singura mutare intr-un an.
6)- Numirea Subofiterilor Tehnici direct - fara examen - pe funciile celor de la Ordine Publica si Paza. Acestia din urma s-au vazut nevoiti sa dea examen intre ei.
7)-La aceste evaluari nu au participat sotiile,fratii,cumnatii,verii,nasii,finii,cuscrii si consatenilor celor din conducerea I.J.J.Cluj.
8)-Ordinul de punere la dispozitie ( ?! iunie ,Nr.? si data !? ) si criteriile dupa care unii au participat la evaluari si altii nu ,sunt un mister inca neelucidat.
9) Perioada dintre afisarea tematicii si examenul de evaluare nu este cea legala,fiind doar de cinci(5)zile. Afisarea a fost in 23.06.2011 iar examenul in 29.06.2011.
10)-Nereguli greve la examenul de evaluare. Unii dintre subofiteri sunt ajutati pe fata de cei din comisiile de evaluare.
11)-Interzicerea contestatiilor ,precum si vizionarea casetelor video si audio de la examenele de evaluare.
12)-Subofiterii nu isi explica cum au putut Conducerea I.J.J.Cluj si Biroul Resurse Umane sa numeasca direct, in functii de ordine publica (unde se dau probe fizice trimestrial), un subofiter de la Logistica - scutit total de efort - care a iesit in pensie medicala dupa numai trei saptamani de la numire !?!?
13)-Datorita faptului ca I.J.J.Cluj nu respecta cele cinci criterii mentionate de la Bucuresti (printre care si criteriul discipinar ) sunt numiti in Iunie 2011 direct in functii subofiteri cu grave abateri disciplinare.Se mentioneaza ca de la 1 ianuarie 2011 si pana le 1 iunie 2011 au avut loc 4-5 Consilii disciplinare in cadrul U.M.
14)-Un alt criteriu - acela ca daca sunt angajati sot-sotie, unul trebuie restructurat - nu este respectat. Cu ata mai mult cu cat cei vizati nu au Scoala Militara, deoarece au fost angajati direc din civil (sotia Colonel Nemes Ioan, sotia Colonel Ilca Vasile,etc).
15) In cele trei luni cat au fost pusi la dispozitie ( pct.8 : ? iunie - 15 septembrie 2011) ,militarii clujneni au executat misiuni de Ordine Publica si Paza,in timp ce colegii din alte Unitati Militare din tara,aflati in aceeasi situatie ,nu au fost obligati sa execute astfel de misiuni.
16)-In tot acest timp ( perioada de punere la dispozitie ),unii Subofiteri Tehnici care au fost numiti direct (fara examen) pe fuctiile celor de la detasamente ,isi desfasurau si inca isi desfasoara munca in birou,desi ei au functii in detasamente.
17)-Dupa reangajarea in urma Sentintei Judecatoresti, subofiterii sunt ,din nou,in situatia de la punctul 15)mentionat anterior.iar situatia de la puntul 16) de mai sus continua si in prezent.
18)-Nereguli greave au fost si la examenele din august 2011 care au fost organizate de comisii si Biroul Resurse Umane.din cadrul I.J.j.Cluj. Au fost puse intrebari voit gresite si au fost interzise ,din nou, contestatiile sau
vizionarea casetelor.
19)-Subofiterii cer sa li se comunice valabilitatea si corectitudinea examenelor, atat a celor din august 2011 (cu probe orale,scrise si probe fizice ,nota minima fiind 7 la fiecare proba) cat si a celor din ianuarie-februarie 2012 (cand a fost un simplu interviu).
***-Ca urmare a celor de mai sus, militarii clujeni au o intrebare: Conducerea si Biroul Resurse Umane din cadrul I.J.J.Cluj au obligatia de a respecta legile tarii? Daca nu, de ce?

Niciun comentariu: