marți, 1 februarie 2011

Sesizare DNA

Sesizare DNA Domnule procuror general al DNA Piteşti
Subsemnaţii Dumitru Ştefan şi Ratea Ionel dorim să vă aducem la cunoştinţă următoarele în legătură cu infracţiunile preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.
De la bun început am vrea să precizăm faptul că demersul nostru nu este de natură personală, ci e un demers de natură civică. Dl. Constantin Nicolescu şi camarila sa au insistat în săvarşirea infracţiunilor în formă continuă timp de peste 10 ani, ignorand, nu doar legile scrise ale ţării, ci şi pe cele ale CE, precum şi pe cele nescrise, cum ar fi, “legea” bunului simţ, a simţului măsurii, etc. Iată însă, care sunt infracţiunle săvarşite în formă continuă de către dl Constantin Nicolescu în cei peste 10 ani de administrare a judeţului Argeş.
*- Trucarea a sute de licitaţii pentru achiziţiile publice, cum ar fi cele pentru “Cornu’ şi Lăpticul”; *-Trucarea licitaţiilor pentru adjudecarea lucrărilor de repararea şi reabilitarea drumurilor şi podurilor judeţene, pentru care caştigătorii licitaţíilor, de regulă din randul firmelor PSD, dădeau “para-ndărătul”, fie dlui Nicolescu, fie PSD, fie se împărţea în familie. Exemple? “Silva Grup”, “Zeus”, “Nordco”, “Building Amştrong”, “Argecom”, etc.; *-Unul dintre foştii gineri ai dlui Nicolescu, patron al unei firme de construcţii, a caştigat la numai un an de la înfiinţare şi într-o singură zi, nu mai puţin de 13 licitaţii, dintr-un total de 14 licitaţii, organizate de C.J Argeş. *-S-a mers pană acolo încat, au fost plătite lucrări imaginare, nefectuate niciodată, cum este cazul lucrărilor la drumul care leagă comuna Bradu de comuna Izvoru, pentru care a fost plătită suma de 60 miliarde lei vechi, pentru nici măcar un mp de asfalt turnat. *-Trucarea licitaţiilor pentru efectuarea lucrărilor de repararea şi reabilitarea de şcoli, grădimiţe, sedii de instituţii publice de interes judeţean; *-Umflarea devizelor iniţiale, uneori chiar şi cu 100%; *- Lucrări de infrastructură, cum ar fi aducţiuni de gaze şi de apă potabilă, etc; *-Trucarea litaţiilor pentru efectuarea de drumuri forestiere, firma caştigătoare fiind aproape invariabil “Silva Grup”, a omului de afaceri Nicolae Ivănescu, rudă apropiată prin alianţă cu dl Nicolescu.
Afaceri cu statul, sau pe bani publici! Dl Nicolescu nu s-a mulţumit doar cu “para-ndărătul” primit de la patronii firmelor care caştigau lititaţii pe bandă rulantă, ci s-a implicat adanc şi în afaceri pe bani publici. *-Astfel, fosta IATSA Bascov, la care dl Nicolescu este acţionar majoritar cu 96%, a reparat ani la rand autoturismele Parlamentului, ale Poliţiei, ale Salvării şi chiar ale Ministerului Justiţiei, deşi se afla într-un flagrant conflict de interese şi de concurenţă neloială. Un soi de el centra, el dădea cu capul şi tot el “marca”…nu golul, ci banul, în propriile-i conturi! *-O altă afacere cu bani publici a fost Programul Guvernamental “Cornu’ şi lăpticul”, ale cărui fonduri guvernamentale au ajuns din conturile firmei “Lactag”, la care era acţionară soţia dlui Nicolescu prin firma “Atlantic Invest”, în conturile familiei Nicolescu. *-A atribuit direct, fără licitaţie, asfaltarea drumurilor din comuna Albota. *-A falimentat Uzina Aro din Campulung, făcand afaceri cu motoare pentru maşinile ARO, aduse atat din Polonia, de la Uzinele “Andoria”, cat şi din…Japonia, de la “Toyota”. *-Reabilitarea şcolilor, grădiniţelor, căminelor culturale, a sediilor unor instituţii publice, se făcea şi cu ajutorul “Romstal”, care asigura instalaţiile sanitare, fitingurile, termopanele etc., firmă a ginerelui dlui Nicolescu italianul Enrico Perini, la care sunt acţionari, atat Constantin Nicolescu, cat şi fiul acestuia.
Dumitru Ştefan-Ştefan Dumitru
Ratea Ionel-Ionel Ratea
P.S. Urmare a relatărilor în presa centrală de către subsemnatul, a unor asemenea ilegalităţi, în august 2003, am fost sechestrat şi lipsit de liberatate de către dl. Nicolae Ivănescu, timp de peste 7 ore, în sediul firmei acestuia, situată la acea dată în Targul din Vale, sub pretextul că fotografiam vila din Ştefăneşti a dlui Nicolae Văcăroiu, construită de către Ivănescu cu forţă de muncă preponderent de la Penitenciarul Colibaşi. Precizez, că în tot acel timp de peste 7 ore, dl. Ivănescu a fost în legătură telefonică atat cu dl. Nicolae Văcăroiu, l aacea dată, preşedintele Senatului şi cu dl Nicolescu, care era senator de Argeş dar şi scretar general al Senatului şi preşedintele Comisiei de Control SIE din Senatul Romaniei, de la care primea instrucţiuni, care mă priveau direct.
Dlui Procuror general al DNA Piteşti.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sunt convins ca aveti dreptate dle. Afrimescu intrucat si eu am fost victima unor astfel de ilegalitati si abuzuri savarsite de Ivanescu.
Am inceput sa cred ca acest omulet este invicibil!!! si ca in ceea ce-l priveste atat DNA-ul cat si alte autoritati ale statului dorm.
Si eu am fost sechestrata pentru cateva ore, am formulat mai multe plangeri penale, sesizari, insa viata mea a devenit un calvar.
Cred ca in acest oras si judet nimic nu poate fi schimbat.