marți, 8 februarie 2011

Sesizare DNA completata

Sesizare DNA competată Domnule procuror general al DNA Piteşti
Subsemnaţii Dumitru Ştefan şi Ratea Ionel dorim să vă aducem la cunoştinţă următoarele în legătură cu infracţiunile preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.
De la bun început am vrea să precizăm faptul că demersul nostru nu este de natură personală, ci e un demers de natură civică. Dl. Constantin Nicolescu şi camarila sa au insistat în săvarşirea infracţiunilor în formă continuă timp de peste 10 ani, ignorand, nu doar legile scrise ale ţării, ci şi pe cele ale CE, precum şi pe cele nescrise, cum ar fi, “legea” bunului simţ, a simţului măsurii, etc. Iată însă, care sunt infracţiunle săvarşite în formă continuă de către dl Constantin Nicolescu în cei peste 10 ani de administrare a judeţului Argeş.
Trucarea a sute de licitaţii pentru achiziţiile publice, cum ar fi: *-Trucarea licitaţiilor pentru “Cornu’ şi Lăpticul”; *-Trucarea licitaţiilor pentru adjudecarea lucrărilor de repararea şi reabilitarea drumurilor şi podurilor judeţene, pentru care caştigătorii licitaţíilor, de regulă din randul firmelor PSD, dădeau “para-ndărătul”, fie dlui Nicolescu, fie PSD, fie se împărţea în familie. Exemple? “Silva Grup”, “Zeus”, “Nordco”, “Building Amştrong”, “Argecom”, etc.; *-Unul dintre foştii gineri ai dlui Nicolescu (Ionuţ Ştefănescu), patron al unei firme de construcţii, a caştigat la numai un an de la înfiinţarea firmei şi într-o singură zi doar, nu mai puţin de 13 licitaţii, dintr-un total de 14 licitaţii, organizate în ziua respectivă de către C.J Argeş. *-S-a mers pană acolo încat, au fost plătite lucrări imaginare, nefectuate niciodată, cum este cazul lucrărilor la drumul care leagă comuna Bradu de comuna Izvoru, pentru care a fost plătită suma de 60 miliarde lei vechi, pentru nici măcar un mp de asfalt turnat. *-Trucarea licitaţiilor pentru efectuarea lucrărilor de repararea şi reabilitarea de şcoli, grădimiţe, sedii de instituţii publice de interes judeţean; *-Umflarea devizelor iniţiale, uneori chiar şi cu 100%; *- Trucarea licitaţiilor pentru lucrări de infrastructură, cum ar fi aducţiuni de gaze, de apă potabilă, etc; *-Trucarea litaţiilor pentru efectuarea de drumuri forestiere, firma caştigătoare fiind aproape invariabil “Silva Grup”, a omului de afaceri Nicolae Ivănescu, rudă apropiată prin alianţă cu dl Nicolescu.
Afaceri cu statul, sau pe bani publici! Majoritatea acestor lucrări au fost făcute cu bani publici, C.J Argeş, al cărui preşedinte era Dl Nicolescu, fiind ordonator de credite. Cu toate acestea preşedintele C.J. nu s-a mulţumit doar cu “para-ndărătul” primit de la patronii firmelor care caştigau lititaţii pe bandă rulantă, ci s-a implicat adanc şi în afaceri directe sau prin interpuşi, pe bani publici. *-Astfel, fosta IATSA Bascov, la care dl Nicolescu este acţionar majoritar cu 96%, a reparat ani la rand autoturismele Parlamentului, ale Poliţiei, ale Salvării, ale Ministerului Justiţiei şi chiar pe ale SIE, deşi se afla într-un flagrant conflict de interese şi de concurenţă neloială. Un soi de el centra, el dădea cu capul şi tot el “marca”…nu golul, ci banul, în propriile-i conturi! *-O altă afacere cu bani publici a fost Programul Guvernamental “Cornu’ şi lăpticul”, ale cărui fonduri guvernamentale au ajuns din conturile firmei “Lactag”, la care era acţionară era soţia dlui Nicolescu prin firma “Atlantic Invest”, miliarde scurse tot în conturile familiei Nicolescu. *-A atribuit direct, fără licitaţie, asfaltarea drumurilor din comuna Albota. *-A falimentat Uzina Aro din Campulung, “subtilizand” 3000 de maşini Aro pentru firma “Valeologia” care aparţinea KGB-istului Vitalie Usturoi din Republica Moldova, pe a căror contravaloare a cumpărat armament şi muniţie de la Armata a 14 din Transnistria, pe care le-a vandut Serbiei în timpul embargoului impus de ONU, pe timpul războiului din fosta Iugoslavie. *-A făcut afaceri cu motoare pentru maşinile ARO, aduse atat din Polonia, de la Uzinele “Andoria”, cat şi din…Japonia, de la “Toyota”, prin firma dlui Cotenescu din Campulung. *-Reabilitarea şcolilor, grădiniţelor, căminelor culturale, a sediilor unor instituţii publice, se făcea şi cu ajutorul “Romstal”, care asigura instalaţiile sanitare, fitingurile, termopanele etc., firmă a ginerelui dlui Nicolescu, italianul Enrico Perini, la care sunt acţionari, atat Constantin Nicolescu, cat şi fiul acestuia.
Alte afaceri pe bani publici “marca Nicolescu” *-Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi SEAP, Constantin Nicolescu, acţionar cu 96% al “Autopro Mond” (fosta IATSA Bascov), în decembrie 2009, a caştigat un contract în valoare de 42.016 lei, chiar de la Consiliul Judeţean Argeş, prin care firma sa repara autoturismel C.J. Argeş; *-Şi tot în 2009, aceaşi firmă a dlui. Nicolescu a caştigat o altă licitaţie organizată de SIE, structura de informaţii externe, asupra căreea a exercitat controlul, în calitatea de şef al Comisiei de Control SIE din Senat pană la începutul anului 2004, cand a fost obligat de NATO să se retragă din toate structurile Senatului, şi a trebuit să făcă schimb de funcţii (un fel de rocadă), cu Ion Mihăilescu. Valoarea contractului a fost de 37.362 lei. Aceste contracte nu au fost menţionate în declaraţia de interese, pe 2010 a dlui Nicolescu, cum tot la fel nici a celor care urmează, pentru anii respective. *-În 2008, contract de reparaţii a autovehiculelor IPJ Argeş, în valoare de 180.000 RONI, respectiv 1,8 miliarde lei vechi. *-În 2007 contract de reparaţii auto Hidroelectrica, în valoare de 50.000 lei; *-Tot în 2007 a caştigat un alt contract cu Transgaz, în voloare de 655.421 RONI, respective 6, 554 miliarde lei vechi; *-În acelaşi an 2007, dl Nicolescu a mai caştigat un alt contract destul de gras pentru revizii auto cu ISCIR, în valoare de 99.999lei; *-Şi tot în 2007, a caştigat un contract cu IJP Argeş, în valoare de 20.000 lei. *-Pană şi cu Biroul Roman de Metrologie Legală firma lui nicolescu a caşigat un contract de reparaţii auto, în valoare de 17.000 lei. Şi să mai spună cineva că dl. Nicolescu nu făcut presiunii şi trafic de înfluenţă pe langă şefii acestor instituţii, pentru a caştiga toate aceste licitaţii cu cantec.
Dumitru Ştefan- 31.01.2011
Ratea Ionel-
P.S. Urmare a relatărilor în presa centrală de către subsemnatul, a unor asemenea ilegalităţi, în august 2003, am fost sechestrat şi lipsit de liberatate de către dl. Nicolae Ivănescu, timp de peste 7 ore, în sediul firmei acestuia, situată la acea dată în Targul din Vale, sub pretextul că fotografiam vila din Ştefăneşti a dlui Nicolae Văcăroiu, construită de către Ivănescu cu forţă de muncă preponderent de la Penitenciarul Colibaşi. Precizez, că în tot acel timp de peste 7 ore, dl. Ivănescu a fost în legătură telefonică directă, atat cu dl. Nicolae Văcăroiu, la acea dată, preşedinte al Senatului şi cu dl Nicolescu, care era senator de Argeş dar şi scretar general al Senatului şi preşedintele Comisiei de Control SIE din Senatul Romaniei, de la care primea instrucţiuni, care mă priveau direct. Tot în timpul celor peste 7 ore, am fost înjurat, beştelit, ameninţat, jignit, dar şi ademenit cu diferite tentaţii, dacă aş fi acceptat să trec în tabăra PDSR, de către dl Ivănescu, destul de probabil la sugestiile preţioase ale dlor Nicolescu şi Văcăroiu, primite prin telefoanele mobile.
Dlui Procuror general al DNA Piteşti.

Niciun comentariu: