luni, 26 martie 2012

Revista Time: Cei mai influienti oameni din lume

Revista Time: un activist egiptean, fondatorul Facebook si cel al Wikileaks,
in primii 10 cei mai influenti oameni din lume

In primii 10 cei mai influenti oameni din lume se regasesc nume precum Wael Ghonim, un activist egiptean care a contribuit la prabusirea regimului presedintelui Hosni Mubarak, si care a ocupat primul loc, "creierul" Facebook - Mark Zuckerberg si Julian Assange - fondatorul WikiLeaks, potrivit unui top intocmit de reivsta Time si care a grupat 100 de persoane.

"Cunoasteti-i pe cei mai influenti oameni din lume. Ei sunt artisti si activisti, reformatori si cercetatori, sefi de state si mari industriasi. Ideile lor provoaca la dialog, dar starnesc si controverse, iar uneori chiar revolutii" - astfel isi incep editorii revistei Time articolul care insoteste editia din acest an a listei celor mai influente 100 de persoane din lume.
Pe primul loc in topul celor mai influente persoane este Wael Ghonim, un activist egiptean si directorul de marketing al Google Egipt si care a contribuit la prabusirea regimului presedintelui Hosni Mubarak. Acesta a folosit o pagina pe reteaua de socializarea Facebook pentru a mobiliza tinerii sa iasa in strada. El a fost chiar retinut de politie timp de 12 ore si a riscat sa fie torturat, insa nu a fost agresat.
In primii 10 cei mai influenti oameni se afla si "creierul" Facebook - Mark Zuckerberg. El a pus in legatura mai mult de jumatate de miliard de persoane din intreaga lume si a creat o "harta" a relatiilor sociale. Tot Time l-a desemnat omul anului 2010.

"Perdantul" competitiei a fost atunci Julian Assange, australianul care a publicat, in ultimii patru ani, documente secrete ale autoritatilor americane. El conducea in topul clasamentului intocmit de cititorii revistei Time. Chiar si asa, acum el s-a clasat in top 10 cei mai influenti oameni din lume.
Din lumea sportului se remarca jucatorul argentinian de fotbal Lionel Messi si starul indian de crichet Mahendra Singh Dhoni.

In top se mai regasesc lideri politici de prim rang, precum premierul britanic David Cameron, presedintele francez Nicolas Sarkozy, cancelarul german Angela Merkel si presedinta Braziliei Dilma Rousseff au fost si ei inclusi in aceasta lista, pentru felul in care au ales sa-si exercite puterea politica.

Niciun comentariu: