luni, 26 martie 2012

Bank of America a scapat de un "glont" de 5 GB!

Bank of America a scapat de un "glont" de 5 GB!
Cel mai mare beneficiar de pe urma tradarii din interiorul Wikileaks!

Distrugerea a mii de documente nepublicate, apartinand Wikileaks, au dus la un scandal urias intre fondatorul Julian Assange si fostul purtator de cuvant al organizatiei, Daniel Domscheit-Berg, scrie Der Spiegel in editia electronica. Insa adevaratul castigator de pe urma acestui conflict este categoric Bank of America.

Cea mai mare banca din SUA a evitat la milimetru glontul Wikileaks. 5 gigabytes de informatii confidentiale ar fi stat in baza de date a organizatiei, potrivit Financial Times.
La un moment dat, chiar Assange a spus ca este in posesia unor documente interne stanjenitoare ale Bank of America si ca le va folosi ca unelta a campaniei sale impotriva industriei financiare.
Informatiile care au strigat tradare par a fi pierdute definitv dupa ce Domscheit-Berg a distrus zilele trecute peste 3.500 de documente nepublicate, obtinute de la informatori necunoscuti, dupa cum chiar el a declarat.
Informatiile secrete au fost stocate pe serverul WikiLeaks pana la sfarsitul verii lui 2010, cand fostul purtator de cuvant a scapat de ele pentru ca sursele sa nu fie compromise". Acesta si-a mai motivat gestul si prin faptul ca Assange nu poate garanta manipularea sigura a documentelor.
Potrivit Der Spiegel, in baza de date exista o lista cu numele suspectilor de terorism care au interdictie de imbarcare in avioane americane, dar si documente cu informatii legate de 20 de organizatii de extrema-dreapta. Assange a cerut publicarea acestor informatii inca de la inceputul anului.
O declaratie care pare sa-i apartina lui Assange a fost postata pe site-ul WL Central si il critica dur pe Domscheit-Berg, sugerand ca acesta a pastrat relatii prea stranse cu agentii de informatii si politia.
Fostul purtator de cuvant al organizatiei promoveaza in prezent OpenLeaks, o platforma alternativa la WikiLeaks. Dar dupa ce a prezentat proiectul celui mai important grup de hackeri din Germania, Chaos Computer Club (CCC), Domscheit-Berg a fost criticat dur de Andy Muller-Maguhn, purtatorul de cuvant al acestora, care si-a exprimat rezervele fata de integritatea fostului purtator de cuvant al WikiLeaks.

Niciun comentariu: