vineri, 30 martie 2012

Şi Tezaurul de la Tismana se află tot în mâinile sovieticilor



-aSlehQNJxt8/T3X0N7bpVwI/AAAAAAAAAI0/gyr4TPEwEH8/s1600/010%2B%25281%2529.jpg">


De ce şi cum a ajuns şi Tezaurul de la Tismana tot în mâinile sovieticilor!

În ziua de 15 decembrie 1916, încărcat în şaptesprezece (17) vagoane de marfă (la care s-au ataşat încă şapte (7) - trei (3) pentru delegaţii Băncii Române şi patru (4) pentru cei două sute (200) de gardieni însoţitori -), tezaurul Băncii Naţionale a României şi bijuteriile M.S.Regina Maria au luat drumul Moscovei pentru „a fi puse-n siguranţă”. Şase luni mai tîrziu, la 27 iulie 1917, o altă parte a tezaurului B.N.R., alături de „valorile diferitelor instituţii bancare şi de credit şi a fondurilor arhivistice şi muzeale aduse la Iaşi”, adică „documentele şi manuscrisele Academiei Române, documentele Arhivelor Statului, zestrea arhivistică a muzeelor, pinacotecilor şi chiar colecţiilor particulare” (V. G. Morţun, Dr. C. Angelescu, I. Kalinderu, G. Enescu etc...), la care s-au adăugat şi obiectele de cult din mănăstiri şi biserici, precum şi bijuteriile din depozitele private ale cetăţenilor români, cu alte cuvinte „avutul societăţii constând în titluri, efecte de orice măsură şi obiecte preţioase etc” a fost încărcat în 24 de vagoane şi expediat în Rusia.
Aceste două transporturi de bunuri materiale şi spirituale, au desemnat o realitate exprimată prin sintagma „Tezaurul românesc de la Moscova!”

În 1943, dupa Stalingrad, conducerea statului a hotarît mutarea tezaurului României de la Sinaia la Tismana, lucru care s-a si realizat abia în luna iulie 1944, în conditiile înaintarii rapide a Armatei Rosii spre România. Antonescu vroia să-l transporte în Spania franchistă (ţară în care era stabilit si fostul rege Carol al II-lea!), pentru a-l apăra de sovietici. Tezaurul trebuia însă aparat si de "aliatii" nemţi, care, gîndindu-se ca pierd războiul, în retragerea lor, ar fi putut să ia tezaurul cu ei. La Tismana, tezaurul va sta pîna în februarie 1947, cînd va fi readus la Bucuresti. Erau circa 320 tone de aur fin. La 23 august 1944, a avut loc însă, lovitura de stat binecunoscută. Dupa aceasta data, soarta tezaurului va fi decisa de trei vîlceni: Adrian Mironescu, Petre Chirtop si Ion Marina. Cine erau ei?

Adrian Mironescu -casier la B.N.R.
Adrian Mironescu era, în 1944, casier al sucursalei B.N.R. din Rîmnicu Vîlcea. Se nascuse pe 29 mai 1905 la Pungesti-Dumbraveni, judetul Vaslui, ca fiu al lui Ioan si al Nataliei. Între anii 1923-1925 face Scoala Normala din Vaslui.
Devine învatator si chiar îsi practica un timp meseria în satul Pestera, din judetul Hunedoara. În acest rastimp face si Scoala Comerciala Superioara din Hateg, pe care o termina în 1927. În 1927 devine apoi secretar la Scoala de meserii din Rîmnicu Vîlcea, pîna în 1928.
Este întîlnirea lui cu orasul în care va cunoaste aventura vietii sale. În acest ultim an pleaca la Bucuresti la cursurile Academiei de Înalte Studii Comerciale si Industriale pe care o absolva în 1932. Între 1932-1938, lucreaza în mai multe locuri de munca din Moldova. Între 1938-1941 este contabil la Cîmpulung Moldovenesc, apoi este transferat la filiala Bancii Nationale de la Rîmnicu Vîlcea.
Avea 39 de ani în 1944 si nutrea convingeri de stînga, se pare, înca din vremea studentiei. Aflînd de intentia guvernului Antonescu de a evacua tezaurul României de la Tismana în Spania, Mironescu încearca sa dejoace aceasta tentativa transmitînd planurile de evacuare a tezaurului... comunistilor.
În acest scop, el apeleaza la preotul Ion Marina, viitorul patriarh „roşu” al României, ca prin intermediul acestuia sa fie informati si comunistii locali, pe care acesta îi cunostea foarte bine.

Comoara Romaniei rămâne şi azi îngropată... tot la Moscova!

Daca ar fi sa vorbim despre relatiile romano-ruse, s-ar putea spune ca intre cele doua tari s-a creat o legatura "frateasca", desi presa rusa afirma, recent, ca "Romania nu mai este o tara frateasca".

Din motive pe care toata lumea si le aminteste, Rusia a jucat rolul fratelui mai mare si, de-a lungul timpului, si-a exercitat puterea in cele mai variate forme, mergand de la atitudinea protectoare a unei natiuni superioare (doar numeric am spune), si pana la furia si aroganta cotropitorului.

Prin prisma acestei ultime "insusiri" se poate judeca si lipsa de disponibilitate a Moscovei de a aborda o problema ramasa in litigiu, si anume Tezaurul Romaniei.

Imaginea pe care o au in prezent romanii despre Rusia s-a format, in mare parte, in prima jumatate a secolului trecut, cand momente ale istoriei, cum ar fi cele doua razboaie mondiale, Marea Unire, pierderea Basarabiei si a Bucovinei, preluarea puterii de comunisti, au ramas definitiv in memoria poporului roman.
Revolutia bolsevica a aratat Romaniei o dubla ipostaza a Moscovei, aceea de aliat, dar si de dusman. Romanii nu pot uita imaginea trupelor sovietice invadatoare, care nu au tinut cont de morala si reglementari internationale, dar isi amintesc si despre prietenia romano-sovietica, gratie careia vizitau URSS mai mult decat propria tara.

Dupa 1945 a avut loc un proces sustinut al autoritatilor comuniste de a transforma Rusia dintr-un vechi dusman intr-un nou aliat. Ultima data, imaginea Rusiei in Romania s-a schimbat dupa Revolutie, imagine marcata de redescoperirea adevaratei istorii, de caderea blocului comunist, de problemele din Republica Moldova si de dificultatile economice prin care au trecut ambele tari.

LITIGII
De-a lungul timpului au existat si au ramas probleme nerezolvate intre cele doua tari, candva vecine, cum ar fi problema Tezaurului romanesc aflat la Moscova, despre a carui retrocedare ar trebui sa se discute intens. Un alt moment de criza l-a constituit aderarea Romaniei la NATO, care, insa a fost depasit gratie eforturilor diplomatice.

Un alt "punct fierbinte" al relatiilor bilaterale il constituie, in prezent, amplasarea de baze militare americane pe teritoriul tarii noastre, problema discutata intre cele doua parti, dar si in cancelariile occidentale.

TRATATIVE
In 1922, Romania deschidea pentru prima data tratativele de recuperare a Tezaurului. Lucrurile inaintau anevoios. Abia in 1935, o data cu reluarea relatiilor diplomatice, Rusia a restituit o parte din arhive. Iar in 1956, comunistii romani primeau de la tovarasii rusi o alta transa: tablouri, cateva comori antice si ceva documente.

Restul a ramas in Rusia si nu a fost restituit nici astazi, in pofida solicitarilor tenace ale conducatorilor perindati la conducerea Romaniei. Si aceasta pentru ca, in problema Tezaurului, indiferent de regim, culoare politica sau pozitia fata de "marea prietena de la Rasarit", autoritatile romane au avut aceeasi cerere: "Vrem Tezaurul inapoi!".

De la Bratianu la Titulescu, de la maresalul Antonescu la Gheorghiu-Dej si Ceausescu, toti au purtat ample tratative pentru recuperarea aurului. Guvernatorii BNR din 1922 incoace si-au transmis unul altuia dosarul juridic al Tezaurului depozitat la Kremlin, o data cu datoria de onoare de a nu renunta niciodata la revendicari. In prezent insa, lucrurile se misca mai greu, sau aproape deloc.

COMPROMIS POLITIC sau ÎNALTĂ TRĂDARE?!
La data de 4 iulie 2003, presedintele Romaniei si cel al Federatiei Ruse si-au pus semnatura pe "Tratatul privind relatiile prietenesti si de cooperare dintre Romania si Federatia Rusa", tratat al carui text a fost ferit de ochii si dezbaterea opiniei publice pana dupa semnarea sa de cei doi sefi de stat.

Ridicarea valului ce acoperea asa-zisul mister nu a relevat nimic spectaculos, de natura sa rastoarne presupunerile anterioare. Toata lumea si-a dat seama ca "documentul" nu reprezenta un soi de piatra de hotar pentru relatiile romano-ruse. Mai mult, analistii sustin ca, asa cum este el redactat, tratatul este aproape lipsit de sens si esenta.

Faptul ca Rusia isi afirma respectul pentru dreptul Romaniei de a-si alege aliantele politice si militare, poate singura concesie facuta de partea rusa, nu este decat consfintirea unei stari de fapt si a directiei in care societatea romaneasca s-a indreptat dupa decembrie 1989.

Cum a ratat România locul 13 mondial în topul rezervelor de aur şi-am picat pe 31

România s-ar fi putut clasa pe locul 13 în clasamentul mondial al rezervelor de aur, deci cu aproape 20 de locuri mai sus decât poziţia ocupată acum, dacă nu am fi trimis ruşilor tezaurul în 1916 şi am fi păstrat neatinsă rezerva de aur din 1944, potrivit lui Cristian Păunescu, consilier al guvernatorului băncii centrale, relatează Mediafax.

Tezaurul trimis de România la Moscova în două faze, în 1916 şi 1917 includea, pe lângă multe obiecte de patromoniu, 91,2 tone de aur, nerecuperate nici până acum, şi care sunt evaluate în prezent la 13 miliarde de lei sau 3,2 miliarde de euro, potrivit datelor prezentate de Păunescu în cadrul simpozionului "Banca Naţională a României în timpul Primului Război Mondial". Din această cantitate, circa 90% erau monede de aur, iar 10% aur fin, sub formă de lingouri.

Potrivit consilierului BNR, dacă celor 91 de tone de aur trimise la Moscova li s-ar adăuga stocul de aur al BNR din 1944, de 244 tone de aur (fond folosit ulterior pentru a plăti datoriile către anumite ţări) şi cele 106 tone incluse în rezerva de aur a BNR astăzi, atunci s-ar ajunge la o cantitate totală de circa 440 de tone, care ar poziţiona România pe locul 13 în lume din punct de vedere al rezervei de aur, imediat sub Banca Centrală Europeană, aflată pe locul 12.
În prezent, rezerva de aur a României ocupă poziţia 31 în acest clasament.

luni, 26 martie 2012

Conflict romano-bulgar


Portiunea de pe fundul marii care valoreaza miliarde de euro.
Miza pentru care Romania si Bulgaria vor sa redeseneze granita din Marea Neagra

Romania si Bulgaria incearca de 18 ani sa lamureasca un litigiu privind frontiera maritima dintre cele doua state. Este un conflict asemanator celui pe care l-am avut cu Ucraina, si pe care tara noastra l-a castigat la Haga. De rezolvarea lui depinde soarta unor proiecte economice de miliarde de euro.



Granita maritima dintre Romania si Bulgaria a fost stabilita in 1956, cand apele teritoriale erau de maximum 12 mile marine de la tarm. Acum cele doua tari vor sa aplice Conventia ONU asupra marii, semnata in urma cu 30 de ani, care le da dreptul sa isi creeze o zona economica exclusiva pana la 200 de mile marine in larg.

Pentru stabilirea limitei dintre cele doua zone, bulgarii propun prelungirea frontierei maritime stabilita in 1956. Romania cere insa ca limita zonei economice exclusive de 200 de mile marine sa fie paralela cu linia tarmului. Diferenta dintre cele doua variante este zona aflata in litigiu.

In varianta propusa de noi, zona exclusiva a Romaniei s-ar invecina cu a Turciei, tara cu care am avea granita comuna - e drept, pe fundul marii.

In varianta romaneasca, gazoductul Nabucco care va aduce gaze caspice, ar putea sa vina din Turcia direct in Romania, evitandu-i pe bulgari. In schimb Rusia si Bulgaria ar trebui sa ceara acordul Romaniei sau al Turciei pentru viitorul gazoduct South Stream, alternativa pe care o promoveaza rusii ca replica la Nabucco.

La Curtea Internationala de la Haga nu putem apela, cel putin deocamdata. Ambele tari declara ca sunt gata sa continue negocierile, desi in ultimii 18 ani au avut 14 runde de discutii. Fara rezultat.
Proiectul South Stream vizeaza construirea unei conducte de transport de gaze naturale din Rusia catre Bulgaria, prin Marea Neagra, si, mai departe catre Grecia, Italia si Austria.
In cazul solutionarii favorabile Romaniei a litigiului, s-ar asigura peste 50 de metri lineari, comuni cu platoul continental al Turciei, ceea ce ar constitui un avantaj prin crearea unei conexiuni directe cu Turcia in cazul in care proiectul Nabucco ar fi dus pana la capat.
Bulgaria ar fi inceput deja discutii cu Exxon, referitoare la zona in litigiu, sustin sursele citate. Acestea au mai declarat ca portiunea respectiva, care de fapt ar avea aproximativ 300 de kilometri patrati, nu este singura chestiune legata de frontiera cu Bulgaria, in opinia Bucurestiului.
Romania ia in calcul deschiderea unor discutii cu Bulgaria pentru recalcularea frontierei de pe Dunare, care conform regulilor, este trasata pe mijlocul firului de apa. Rediscutarea ei ar fi necesara, sustin sursele citate, in contextul erodarii naturale a malului bulgaresc. Avantajul ar fi, in acest caz, faptul ca pe portiunea romaneasca ar intra mai multe insule de pe fluviu.
MAE a precizat, miercuri, la solicitarea Mediafax, ca Romania va examina impreuna cu partenerii bulgari "toate posibilitatile de ajungere la un compromis avantajos pentru ambele parti" in ceea ce priveste litigiul din Marea Neagra.
"Romania si Bulgaria sunt angrenate de mai mult timp intr-un proces de negocieri privind delimitarea marilor teritoriale, a suprafetelor de platou continental si a zonelor economice exclusive ale celor doua tari in Marea Neagra. Negocierile romano-bulgare pe tema delimitarii spatiilor maritime au debutat in anul 1994, pana in prezent avand loc 14 runde", a precizat MAE.
Ministrul de externe, Cristian Diaconescu, a declarat marti ca "exista o zona in litigiu in ceea ce priveste chiar frontiera de stat, marea teritoriala" dintre Romania si Bulgaria, el explicand ca este vorba de 17 kilometri patrati si ca vor avea avea loc discutii cu experti bulgari.

Revista Time: Cei mai influienti oameni din lume

Revista Time: un activist egiptean, fondatorul Facebook si cel al Wikileaks,
in primii 10 cei mai influenti oameni din lume

In primii 10 cei mai influenti oameni din lume se regasesc nume precum Wael Ghonim, un activist egiptean care a contribuit la prabusirea regimului presedintelui Hosni Mubarak, si care a ocupat primul loc, "creierul" Facebook - Mark Zuckerberg si Julian Assange - fondatorul WikiLeaks, potrivit unui top intocmit de reivsta Time si care a grupat 100 de persoane.

"Cunoasteti-i pe cei mai influenti oameni din lume. Ei sunt artisti si activisti, reformatori si cercetatori, sefi de state si mari industriasi. Ideile lor provoaca la dialog, dar starnesc si controverse, iar uneori chiar revolutii" - astfel isi incep editorii revistei Time articolul care insoteste editia din acest an a listei celor mai influente 100 de persoane din lume.
Pe primul loc in topul celor mai influente persoane este Wael Ghonim, un activist egiptean si directorul de marketing al Google Egipt si care a contribuit la prabusirea regimului presedintelui Hosni Mubarak. Acesta a folosit o pagina pe reteaua de socializarea Facebook pentru a mobiliza tinerii sa iasa in strada. El a fost chiar retinut de politie timp de 12 ore si a riscat sa fie torturat, insa nu a fost agresat.
In primii 10 cei mai influenti oameni se afla si "creierul" Facebook - Mark Zuckerberg. El a pus in legatura mai mult de jumatate de miliard de persoane din intreaga lume si a creat o "harta" a relatiilor sociale. Tot Time l-a desemnat omul anului 2010.

"Perdantul" competitiei a fost atunci Julian Assange, australianul care a publicat, in ultimii patru ani, documente secrete ale autoritatilor americane. El conducea in topul clasamentului intocmit de cititorii revistei Time. Chiar si asa, acum el s-a clasat in top 10 cei mai influenti oameni din lume.
Din lumea sportului se remarca jucatorul argentinian de fotbal Lionel Messi si starul indian de crichet Mahendra Singh Dhoni.

In top se mai regasesc lideri politici de prim rang, precum premierul britanic David Cameron, presedintele francez Nicolas Sarkozy, cancelarul german Angela Merkel si presedinta Braziliei Dilma Rousseff au fost si ei inclusi in aceasta lista, pentru felul in care au ales sa-si exercite puterea politica.

Cine este femeia...



Cine este femeia din spatele Facebook

Facebook, în prezent cea mai mare reţea de socializare din lume, creată de Mark Zuckerberg în 2004, pe vreme când era student la Harvard, nu ar fi ajuns una dintre cele mai mari companii de internet din lume dacă nu i s-ar fi alăturat în urmă cu doi ani Sheryl Sandberg, actual director de operaţiuni al companiei, relatează cotidianul american The New York Times.
Sandberg (41 de ani), o veterană a companiilor de internet, a transformat Facebook într-un fenomen, în prezent cu peste 500 de milioane de utilizatori în lume.
De când Sandberg s-a alăturat companiei, Facebook a cunoscut o perioadă de "hipercreştere", scrie The New York Times. Numărul de angajaţi a crescut de aproape şase ori, la 1.800, iar cel al utilizatorilor de şapte ori.
Volumul de publicitate atrasă de Facebook a crescut în ultimii ani datorită relaţiilor bune cu marile companii pe care Sandberg le-a dezvoltat în cei cinci ani cât a lucrat la Google, cel mai popular motor de căutare din lume, unde a ocupat funcţia de vicepreşedinte pentru vânzările online. Veniturile Facebook sunt estimate de analişti pentru acest an la aproape 1,6 miliarde de dolari, provenite în principal din publicitate. Compania nu este în prezent listată la bursă şi nu comunică rezultatele financiare. Valoarea de piaţă a reţelei de socializare este estimată la 41 de miliarde de dolari, fiind a treia companie de internet din SUA, după Amazon, cel mai mare retailer online din lume, şi Google.
Cât timp Sandberg a lucrat la Google, compania şi-a dezvoltat unul dintre cele mai de succes modele de publicitate online. Când a părăsit gigantul de internet, divizia pe care o conducea ajunsese la 4.000 de angajaţi şi aducea mai mult de jumătate din veniturile companiei.
De când s-a alăturat companiei, Sandberg s-a concentrat asupra dezvoltării businessului, extinderea la nivel internaţional şi dezvoltarea de relaţii cu marile companii pentru a atrage publicitate. Acest lucru l-a ajutat pe Zuckerberg (26 de ani) să se concentreze pe ce îi place cel mai mult: site-ul reţelei de socializare, scrie The New York Times.
Sheryl Sandberg a absolvit Universitatea Harvard, iar în acest an s-a clasat pe locul 16 din 50 în topul Forbes al celor mai puternice femei în business. Înainte de Google, a lucrat la Banca Mondială şi a fost şeful cabinetului lui Larry Summers, secretar al Trezoreriei în timpul mandatului lui Bill Clinton la sfârşitul anilor '90. Din această poziţie s-a ocupat de ştergerea datoriei ţărilor în curs de dezvoltare în timpul crizei financiare din Asia.

Bank of America a scapat de un "glont" de 5 GB!

Bank of America a scapat de un "glont" de 5 GB!
Cel mai mare beneficiar de pe urma tradarii din interiorul Wikileaks!

Distrugerea a mii de documente nepublicate, apartinand Wikileaks, au dus la un scandal urias intre fondatorul Julian Assange si fostul purtator de cuvant al organizatiei, Daniel Domscheit-Berg, scrie Der Spiegel in editia electronica. Insa adevaratul castigator de pe urma acestui conflict este categoric Bank of America.

Cea mai mare banca din SUA a evitat la milimetru glontul Wikileaks. 5 gigabytes de informatii confidentiale ar fi stat in baza de date a organizatiei, potrivit Financial Times.
La un moment dat, chiar Assange a spus ca este in posesia unor documente interne stanjenitoare ale Bank of America si ca le va folosi ca unelta a campaniei sale impotriva industriei financiare.
Informatiile care au strigat tradare par a fi pierdute definitv dupa ce Domscheit-Berg a distrus zilele trecute peste 3.500 de documente nepublicate, obtinute de la informatori necunoscuti, dupa cum chiar el a declarat.
Informatiile secrete au fost stocate pe serverul WikiLeaks pana la sfarsitul verii lui 2010, cand fostul purtator de cuvant a scapat de ele pentru ca sursele sa nu fie compromise". Acesta si-a mai motivat gestul si prin faptul ca Assange nu poate garanta manipularea sigura a documentelor.
Potrivit Der Spiegel, in baza de date exista o lista cu numele suspectilor de terorism care au interdictie de imbarcare in avioane americane, dar si documente cu informatii legate de 20 de organizatii de extrema-dreapta. Assange a cerut publicarea acestor informatii inca de la inceputul anului.
O declaratie care pare sa-i apartina lui Assange a fost postata pe site-ul WL Central si il critica dur pe Domscheit-Berg, sugerand ca acesta a pastrat relatii prea stranse cu agentii de informatii si politia.
Fostul purtator de cuvant al organizatiei promoveaza in prezent OpenLeaks, o platforma alternativa la WikiLeaks. Dar dupa ce a prezentat proiectul celui mai important grup de hackeri din Germania, Chaos Computer Club (CCC), Domscheit-Berg a fost criticat dur de Andy Muller-Maguhn, purtatorul de cuvant al acestora, care si-a exprimat rezervele fata de integritatea fostului purtator de cuvant al WikiLeaks.

Noua "Revolutie Industriala" schimba locurile...

Noua "Revolutie Industriala" schimba locurile in clasamentul celor mai mari producatori de petrol si gaze din lume!

Pana in 2013, America ar putea deveni cel mai mare producator energetic la nivel mondial. Raportul Citi de miercuri, citat de Business Insider, valideaza ceea ce mai marii in energie au prezis de ani de zile: America devine o super-putere la acest capitol, din nou, si acesta va fi un pas urias pentru economie.

Productia de petrol si gaze naturale a SUA se preconizeaza sa o intreaca pe cea a Arabiei Saudite si Rusiei, pana la sfarsitul anului 2013. Apoi producatorii americani vor lua un avans considerabil, la fel Canada si Mexic, motiv pentru care Citi numeste deja America de Nord "Noul Orient Mijlociu".
Toata productia de pe continentul nord american va exploda pur si simplu in urmatorii opt ani, in urma progreselor in procesul de extractie si rafinare a resurselor naturale de pe teritoriul intern se arata in raportul Citi. Iar asta va transforma complet economia nationala, dar si amenintarile cu care SUA se vor confrunta in viitor.
Analistii Citi se asteapta ca productie totala de petrol sa se dubleze pe continent, in urmatorul deceniu, si prezic ca Rusia si Arabia Saudita vor fi lasate cu mult in urma in ceea ce priveste productia de petrol pana in 2020.
Graficul care-i va lasa pe toti muti de uimire:

Efectele "boom-ului" de energie asupra economiei nationale, in scenariul perfect, potrivit CITI:
- PIB-ul real va creste de la 2 la 3,3%, adica de la 370 miliarde dolari la 624
- 3,6 milioane de noi locuri de munca ar putea fi create pana in 2020, ca urmare a productiei de energie. Dintre acestea 600.000 ar putea fi, probabil, dedicate extractiei de petrol si gaze in timp ce 1,1 milioane ar raspunde cererii in sectoarele industriale conexe si de fabricatie. Somajul la nivel national ar putea sa scada ulterior cu pana la 1,1%.
- Deficitul de cont curent s-ar putea contracta cu pana la 80 la 90 de procente. Motivul: exporturile de energie la un nivel deja scazut de productie. Analistii Citi estimeaza ca soldul contului curent s-ar putea muta de la -3.0 la suta din PIB la -0.6 la suta din PIB pana in 2020.
- Valoarea dolarului ar putea sari de la 1,6 la 5,4%, in primul rand pe baza schimbarilor in soldul contului curent.
- Riscurile SUA, in special cele geopolitice, ar scadea dramatic. Un boom de energie interna sau continentala va diminua importanta conflictului si tensiunile care implica Orientul Mijlociu, pentru ca Statele Unite ar deveni mult mai independente la capitolul energie.
- Reducerea considerabila a pretului petrolului.

Romania, vazuta prin ochii Wikileaks!

Cinci oligarhi autohtoni detin o tara numita... Romania!

Un top al oligarhilor din Romania si al baronilor locali, in care sunt mentionati Patriciu, Voiculescu, Vantu, Ioan Niculae, Becali si Verestoy, apare intr-un raport al Ambasadei SUA, prezentat de Hotnews, atribuit Wikileaks si citat de Mediafax.

Subiectul telegramei, clasificate drept confidentiale, din 2007, este "Bani si politica: cine detine cu adevarat Romania?" In document este realizat un top 5 al oligarhilor din Romania, precum si al baronilor locali.
In top 5 oligarhi sunt inclusi Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu, Ioan Niculae, Gigi Becali.

Potrivit sursei citate, despre Dinu Patriciu se mentioneaza ca "este presedintele si actionarul majoritar al Rompetrol Group si un membru proeminent al PNL. Foarte apropiat de premierul Tariceanu, Patriciu controleaza practic esaloanele superioare ale PNL si are un numar enorm de parghii asupra actualului guvern. In plus, Patriciu are o relatie stransa si cu fostul prim-ministru Adrian Nastase, omul aflat la putere cand Patriciu a achizitionat Rompetrol de la stat.”

“Potrivit unor documente oficiale date publicitatii, Patriciu a donat PNL-ului aproximativ 23.000 de dolari in 2004; suma neoficiala este aproape sigur mult mai mare. Totusi, Patriciu si-a impartit pariurile in aceste alegeri, donand cel putin 60.000 de dolari PSD-ului prin filiale Rompetrol. In mai 2005 el a fost arestat (dar eliberat imediat) pentru mai multe acuzatii de natura economica legate de privatizarea rafinariei Petromidia, inclusiv frauda, spalare de bani si evaziune fiscala", se mai arata in telegrama atrinuita Wikileaks.

In ceea ce-l priveste pe Dan Voiculescu, se mentioneaza ca senatorul conduce Partidul Conservator, este actionar majoritar in grupul de afaceri Grivco si controleaza Intact Media Group.

"In iunie 2006, a fost declarat oficial colaborator al Securitatii sub numele de cod «Felix», impiedicandu-l sa preia functia de vicepremier. Desi a insistat ca rolul sau din trecut in Securitate nu a fost mai mare decat al romanului de rand si ca si-a servit tara castigand valuta, pozitia sa din perioada comunista de manager al unei companii in spatele careia se afla Securitatea sugereaza ca a fost mai degraba ofiter de rang-inalt al Securitatii, decat un simplu colaborator ".

De asemenea, se sustine ca averea familiei Voiculescu era de aproximativ 500 de milioane de dolari in 2006.

Despre Sorin Ovidiu Vantu se spune ca, desi el sustine ca inclina spre dreapta politica, nu are legaturi directe cu un singur partid politic, optand in schimb sa le influenteze pe toate.

"Vantu si-a cladit initial averea facand afaceri cu cupoane de privatizare, bazandu-se pe o retea de fosti ofiteri ai Securitatii pentru informatii de interior despre companii mari. Practicile sale de afaceri au fost controversate, poate chiar penale. In 2000, cel mai mare fond mutual din Romania - o schema piramidala orchestrata de Vantu - s-a prabusit, pagubind aproximativ 300.000 de investitori cu circa 400 de milioane de dolari”.

In ceea ce-l priveste pe Ioan Niculae, telegrama prezentata de Hotnews precizeaza ca "se spune ca Niculae mentine relatii bune cu toate partidele mari si fostele guverne, desi in trecut a fost vazut ca un sponsor major al PSD".

"Potrivit datelor privind finantarea partidelor publicate de Asociatia Pro Democratia, in iunie 2004, Niculae a donat, peste 840.000 dolari, PSD-ului prin compania sa de asigurari ASIROM si Rafinaria ASTRA din Ploiesti (pe care el o controleaza oficial prin InterAgro cu o cota de 6,5% si neoficial prin actionarul majoritar Kreyton Ltd, un holding inregistrat in Insulele Virgine). In plus, Niculae pare sa aiba legaturi cu ofiteri de rang-inalt din SRI”.

Referitor la Gigi Becali, se mentioneaza ca sondaje de opinie recente indicau faptul ca proprietarul echipei de fotbal Steaua ocupa locul al doilea in topul popularitatii politicienilor in Romania, dupa presedintele Basescu.

"Se pare ca sursa averii lui Becali ar putea fi identificata in comertul cu oi facut de tatal sau pe piata neagra, dandu-le beneficii agentilor de securitate responsabili de monitorizarea sa pe cand se afla in exil din cauza asocierii sale cu Garda de Fier. (...) Becali a fost in spatele unei afaceri extrem de controversate in 1999 ce a implicat un schimb de 21 de hectare de pamant departe de Bucuresti cu un teren de aceeasi suprafata apartinand armatei in Baneasa, acum o suburbie eleganta a Bucurestiului. Averea lui era evaluata la 950 milioane de dolari in 2006".

Ce spun Dinu Patriciu, Gigi Becali si Mircea Geoana despre telegramele Wikileaks?

Trei dinte actorii amintiti in telegramele Wikileaks, publicate in presa din Romania, au comentat pentru Gandul informatiile care fac referire la ei.

DINU PATRICIU
"Am zis ca il sustin la sefia Capitalei pe domnul Mircea Geoana impotriva candidatului PDL-ului. Asa am sprijinit de-a lungul timpului, mai ales, Partidul National Liberal ", a spus omul de afaceri pentru Gandul.

GIGI BECALI
Gigi Becali a comentat pentru in stilu-i caracteristic dezvaluirile Wikileaks, dar a tinut sa faca o precizare: "Nu sunt oligarh. Pai ce, sunt eu intre primii cinci oligarhi din Romania? Ca nu sunt".

In ceea ce priveste celelalte dezvaluiri, legate de afaceri, de felul in care a facut el bani, Gigi Becali a spus doar atat: "Pai ce? Au spus minciuni? Asa a scris in ziare, asa au scris si ei. Si ce daca am facut bani din iaurt? E o rusine?!"

MIRCEA GEOANA
"Nu e adevarat. Nu am mers in Rusia cu avionul lui Vantu. Comunicarile secrete nu au aparut, am vazut un amalgam de informatii din presa. Nu am mers cu avionul lui Vantu, pare a fi o intoxicare a structurilor din Romania.”
Wikileaks este o organizatie internationala, care publica documente ce nu sunt destinate publicului, provenite din scurgeri de informatii, in general din surse anonime. Site-ul sau, lansat in 2006, apartine The Sunshine Press.
Cel mai cunoscut dintre fondatorii sai este Julian Assange, un activist australian care, dupa publicarea a 250.000 de telegrame ale ambasadelor SUA din toata lumea, are probleme cu justitia.

Ambasada SUA nu se pronunta asupra autenticitatii documentelor
Ambasada SUA la Bucuresti a precizat ca Departamentul de Stat nu comenteaza cu privire la materiale care este posibil sa fi ajuns in presa, misiunea diplomatica mentionand ca nu se poate pronunta asupra autenticitatii nici unui document oferit presei.

"Departamentul de stat nu comenteaza cu privire la materiale, inclusiv documente confidentiale, care este posibil sa fi ajuns in presa. Noi nu ne putem pronunta asupra autenticitatii nici unui document oferit presei", a comunicat Ambasada SUA.

Telegramele, datand din perioada 2004-2009, fac referire in special la situatia politica din Romania. In telegrame este realizat si un top al oligarhilor si al baronilor locali, se vorbeste despre intalnirea presedintelui Basescu cu directorul FBI, despre suspendarea sefului statului, despre relatiile lui Mircea Geoana cu Moscova si cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

joi, 22 martie 2012

Lista datornicilor la ANAF

Datornicii la ANAF!
Iată pentru ce ne-au fost pensiile şi salariile amputate!
17 martie 2012

Am spus ca ancheta in cazul Tintareanu va continua. Ma tin de cuvint – si iata o dezvaluire senzationala: ANAF il va urmari, inclusiv penal, pentru evaziune fiscala, pe Cristian Tintareanu pentru neplata TVA la speculatiile imobiliare datorate statului. Tineti-va bine: 21.227.340 lei noi!

Deci, speculantul Tintareanu a uitat sa dea acesti bani, care v-ar fi asigurat pensiile si salariile de mizerie. Iar aceasta suma este doar pentru perioada 2004-2006!
In timp ce, voi, oameni simpli, va platiti cu chiu-cu vai angaralele, Tintareanu nu-si plateste taxele de miliarde si miliarde de lei! Politia, Garda Financiara si Parchetul sint sesizate acum in mod oficial de presa centrala – sa ne spuna daca in urma tranzactiei Complexului “Prisma” catre firma germana “Hornbach” (o suprafata de 15 ha), in valoare de 20 milioane de euro, au fost platite catre stat taxele, TVA si impozitele aferente.
Sa nu uitam ca 10 milioane de euro au fost luate de asociatul sau Jose de Alvarez (raspunderea penala este a tuturor membrilor firmei, din care Cristian Tintareanu detinea 30%, Alvarez 29%, Industrialexport 27%, iar alte persoane fizice 14%); restul de 10 milioane de euro l-a luat banca (BRD), demostrindu-se astfel ca Tintareanu a mintit la OTV cind a zis ca avea un credit de doar 50.000 de euro. Sa dai 20 milioane de euro pe un complex falimentat in perioada de criza miroase a spalare de bani si evaziune fiscala. Ce face DIICOT in acest caz? Pentru o suma mai mare de 10.000 de euro trebuie sa se sesizeze si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.
Pe lista datornicilor ANAF, regasim nume sonore de mafioti PDL sau care il pupa in fund pe Basescu:
- Adriean Videanu: 7.260.340 lei noi;
- Radu Berceanu: 987.200 lei;
- Elena Gabriela Udrea: 415.240 lei;
- Vasile Turcu: 17.823.100 lei;
- Ion Tiriac: 4.874.250 lei;
- Zoltan Arpad Paszkani: 23.541.350 lei;
- Radu Moraru (042) – lupul moralist de la B1TV: 341.280 lei.
Iata informatia bomba: acesti indivizi, prin neplata TVA-ului, au prejudiciat statul, in perioada 2006-2008, cu suma de 3,7 miliarde de euro (?????). Pentru plata pensiilor si salariilor bugetarilor era nevoie de 500 milioane de euro, in timp ce Guvernul Boc duce o politica de genocid, impreuna cu Traian Basescu, pentru o rata de la FMI de 800 milioane de euro. Deci, mai bine luam alocatia pentru copii, pensia amaritilor care au muncit o viata intreaga decit sa recuperam 3,7 miliarde de euro (si asta doar pentru 2 ani, caci ei fura de 20 de ani) de la imbogatitii de peste noapte din TOP 300! Rusine sa va fie!

Intre 2006 si 2008, au avut loc 278.118 tranzactii imobiliare, in valoare de 83.944.417.457 lei, iar TVA-ul pe care acesti hoti trebuiau sa-l plateasca era de 3,7 miliarde de euro.Ati vazut, mafiotilor PDL-UDMR, ca mai gasim solutii sa scoatem tara din criza? De ce nu-i executati silit pe acesti escroci si ii nenorociti pe cei care muncesc sau au muncit o viata intreaga? Cine-l tine in brate pe Tintareanu? In afara de Dinu Patriciu, Bogdan Olteanu, Calin Popescu-Tariceanu, Silviu Prigoana, omul care conduce practic comuna Corbeanca este sustinut de procurori, politisti, politicieni corupti. In curind, numele lor. Am uitat Serviciile Secrete. Tintarene, …. Terenurile luate erau in extravilan, erau terenuri agricole… Cu complicitatea cui le-ai trecut in intravilan pentru a face acele speculatii financiare? Te-au ajutat atit Mafia PSD, PDL, cit si cea a PNL.In loc sa avem produse alimentare românesti, importam tot felul de otravuri din strainatate.
Terenurile agricole au devenit sursa de imbogatire a zeci de Tintareni, care nici macar taxele si impozitele la stat nu si le platesc.Ca reprezentant al ENERO s-a bagat pe linga “baietii destepti din energie”, cum le spunea Basescu. Dar despre ENERO, API Constructii, audierile de la DIICOT din 5 iulie 2007, audierile de la Procuratura in legatura cu moartea lui Mihai Erbasu, veniturile de 300.000 de dolari pe luna de la “Prisma” si multe altele, in numerele viitoare.
Rugam organele de ancheta sa-si faca treaba.

Datornici la bugetul statului
Potrivit ANAF, totalul datoriilor pe care marii contribuabili le au la buget la este de 8.69 de miliarde de lei. Firmele mici si mijlocii cumuleaza datorii la stat de 9,88 miliarde de lei. Insumate, datoriile firmelor catre stat ajung la 18,57 miliarde de lei ( 4,2 miliarde de Euro ) – aproximativ 3,4% din PIB.
http://www.money.ro/intern-1/top-10-cei-mai-mari-datornici-privati-la-stat.html
Lista datornicilor pe bugete la 31.03.2010 poate fi consultata aici:

Datornici societati
18 mai 2010
Liderii pedelisli s-au infuriat intrucât printre marii datornici la bugetul statului figureaza si firmele a patru ministri din Cabinetul Basescu-Boc. Este vorba despre societati in care sunt actionari Radu Berceanu, Elena Udrea, Mihai Șeitan si insusi ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Firmele respective au datorii neachitate la bugetul de stat si impotriva lor a fost demarata executarea silita. Iata cum cei care ne spun ca trebuie sa strângem cureaua si sa ne platim taxele si impozitele din ce in ce mai mari si mai multe, chiar ei, actualii guvernati, sunt primii datornici la bugetul de stat.
Elena Udrea – Dalli International CO. SRL, la care sunt actionari Elena Udrea si sotul acesteia, Dorin Cocos, datoreaza statului o suma mult mai mica decât cele datorate de firmele colegilor sai. Cu toate ca este vorba de doar 564 de lei, datorati de SC DALLI INTERNATIONAL CO. SRL bugetului de stat, si impotriva acestei firme s-a inceput executarea silita. In februarie, dupa ce presa a scris despre aceste lucruri, Elena Udrea declara oarecum amenintator la adresa celor de la ANAF: “Este o eroare a ANAF-ului. Sa o regleze ANAF-ul cumva. Sa nu mai apara pe site lucruri nereale!”. In lista din martie nu mai apare acesta societate.
Radu Berceanu – SC AVI SRL din Craiova, care este detinuta in proportie de 80% de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu – datoreaza statului 450 de mii de lei
Mihai Șeitan ministrul Muncii – Guild Broker de Asigurare SRL in care Mihai Șeitan detine 12% din actiuni, cu datorii la stat de 245 de mii de lei.
Sebastian Vladescu – EOL Renewable Energy, in care ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, este asociat intr-o cota de 25%. EOL Renewable Energy figureaza ca executata silit pentru suma de 25.278 de lei. Despre aceasta societate comerciala se stie ca este producatoare de energie electrica si ca a obtinut anul trecut un contract gras cu primaria comunei tulcene Cerna, pentru constructia Parcului Eolian Cerna. Alte societati: Boss Constructii, Consultanta SRL – 90% actiuni , etc.

Moda anului 2010: insolventa voluntara
Majoritatea intreprinzatorilor cu firme mici si mijlocii (IMM) isi cer singuri insolventa, iar ulterior vin cu planuri de restructurare formale.
Adevarata miza este de a nu fi chemati in judecata de creditori, inclusiv de catre stat pentru impozite , deoarece potrivit art. 36 din legea 85/2006 toate demersurile judiciare si extrajudiciare sunt suspendate.

Datornici persoane fizice
26 Oct 2009
ANAF precizeaza ca persoanele fizice care au realizat tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi, care au caracter de continuitate, aveau obligatia inregistrarii in scopuri de TVA si platii TVA la bugetul de stat aferenta livrarilor.
Persoanele fizice care au achizitionat constructii noi si terenuri construibile in vederea utilizarii in scop personal nu au obligatia platii taxei pe valoare adaugata.
Lista celor 67 de nume de persoane fizice care datoreaza TVA pentru tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi (publicata de Agentia.org) cuprinde nume precum:
- Voiculescu Dan – 28.467.540,
- Paszkany Arpad – 23.541.350,
- Tantareanu Cristian – 21.227.340,
- Copos Gheorghe – 17.635.440,
- Oprisan Marian – 8.982.430,
- Iordanescu Anghel – 7.921.530,
- Diaconescu Dan – 7.877.620,
- Videanu Adriean – 7.260.340,
- Cocos Dorin – 3.865.500,
- Udrea Elena Gabriela – 415.240,
- Flutur Gheorghe – 3.212.700,
- Stolojan Theodor Dumitru – 1.121.420,
- Berceanu Radu Mircea – 987.200,
- Moraru Radu – 341.280 lei, …etc.
In total: 914 milioane lei ( 223 milioane Euro ).
Vezi celelalte nume sonore la :
http://www.financiarul.ro/2009/10/26/anaf-verifica-peste-7-000-de-persoane-fizice-cu-tranzactii-imobiliare-de-15-miliarde-lei/
Top 10 cei mai mari datornici privati ( firme ) la bugetul de stat (lei) la 31.03.2010
Electroputere – Craiova (EPT) este controlat de firma saudita Al-Arrab Contracting Company, care detine 86.28% din capital, si este administrat de omul de afaceri Fati Taher. – 111.510.318
UCM Resita – 85.323.238 – INET AG Elvetia 96% din actiuni, produce motoare si turbine. Suma reprezinta datoriile istorice de la momentul privatizarii neclarificate
Hermes Impex Calarasi – 84.425.952 – infiintata in aprilie 2007 de cetateanul bul¬gar Ivan Zhekov, din Varna. Acesta a disparut si este cautat si de autoritatile din Bulgaria. Hermes Impex SRL avea sediu fictiv de functionare .Datoriile au fost acumulate intr-o perioada foarte scurta de timp, prin schema deja clasica a neplatii TVA la tranzactiile intracomunitare.
Petrochemical Trading – 79.224.929
Larika Impex Giurgiu – 69.118.609 – infiintata tot de un cetatean bulgar
European Food – 60.602.127 – cea mai mare firma a fratilor Micula
Flenco International Real Group Constanta 37.711.737 – firma inregistrata in 2006 de buzoianul de 23 de ani Cojocaru Catalin Constantin – activitati in agricultura
Agrisco Constanta – 36.249.154
Energoconstructia – 35.138.247
Lonelia Com – 32.831.723 – infiintata in februarie 2008 de Morad W. Ahmed (cetatean irakian) si Kianzad Behrang (cetatean suedez)
Total 10 firme = 632.136.034 lei din datoria totala de 18,57 miliarde de lei a firmelor private.
Surse din ANAF au spus pentru money.ro ca, in general, acolo unde vedem firme necunoscute care au acumulat datorii atât de mari incât sa rivalizeze cu restantele datornicilor istorici este vorba despre firme special create pentru ocolirea platii TVA pe produse provenite din spatiul comunitar ( ex. Lonelia Com – infiintata in februarie 2008 de Morad W. Ahmed (cetatean irakian) si Kianzad Behrang (cetatean suedez)).

De la Roşia Montana la... Rusia Montana!

Prima parte
Cianura ex-sovietică, la fel precum propaganda maghiară?!

Despre cum a ajuns compania romaneasca SC Aurul SA in portofoliul oligarhiei Noului KGB autoritatile Romaniei mai poartă şi acum tacerea. La fel si presa centrala, ajunsa in mare parte pe aceleşi mâini KGB-iste.
Fosta SC Aurul SA a trecut prin mai multe suveici si istorii controversate, care nu au exclus accidente ecologice bizare si crime misterioase, pana a devenit Romaltyn Mining.

Daca Rom banuim ca vine, ca si in cazul Rompetrol, de la Romania si nu de la ciocolata Rom sau conlocuitorii nostri nomazi, Altyn vine de la o denumire tatareasca a aurului. Carevasazica, Romaltyn ar insemna, totusi, aurul romanesc. Daca nu ar fi acum rusesc. Conform altor explicatii, numismatice, Altyn a fost o moneda ruseasca batuta de tarii Alexei, Piotr si Nicolai (toti intai) si folosita apoi pana prin 1991, cu o valoare de trei copeici. Adica cu ce ne alegem noi din mina de la Baia Mare. Oricum ar fi, observam o invazie de firme “romanesti”, toate una si una, care ar merita sa-si dea arama (sau aurul) pe fata. Oficiul de protectie al consumatorului ar trebui sa se autosesizeze pe marginea propagandei inselatoare cu prescurtari care invoca numele Romaniei in cazuri precum Romaltyn – Rusaltyn, Alro – Alru, TMK Artrom – TMK Artrus, Volksbank – Rusbank, Rompetrol – Ruspetrol sau Petrom – Petrus. Basca Lukoil – Rusoil.

De la Rosia Montana la Rusia Montana
Cazul Aurul este insa, semnificativ, si pentru modul cum retele mai mult sau mai putin deschise, de la reteaua “civililor” lui Soros la cea a “acoperitilor” lui Putin, au reusit sa traga Romania şi pe conducătorii ei vremelnici pe sfoară, eliminand investitori occidentali in folosul aliantei ruso-maghiare, dupa cum se preconizeaza si in cazul Rosia Montana, localitate aflata deja pe hartile aurifere ale laboratoarele de la Kremlin cu denumirea mai neaosa de… Rusia Montana.

Inca din anul 1990 in societatea Aurul SA s-a aflat implicata cu o participatie de 50% o companie australiana, Esmeralda Exploration Ltd. Pentru a fi pusa pe fuga s-a inventat in 2000, intamplator anul venirii lui Putin la putere, o “catastrofa planetara”: accidentul ecologic de la Baia Mare. Poluarea raului Tisa – provocata de un accident la SC Aurul SA Baia Mare, aflata in apropierea unui afluent al Somesului, care, la rândul lui, se varsa in Tisa – “a ucis 88- 90% din fauna si flora raului”, se plangeau ecologistii maghiari. “Sunt afectati, pe o perioada de zeci de ani ungurii, iugoslavii mai putin romanii”, declara atunci un ziarist maghiar. Ciudat, au trecut doar 10 si carasul maghiar zburda zglobiu prin apele Tisei. “Se pare ca accidentul de la S.C. Aurul S.A. Baia Mare, in urma caruia Tisa a fost poluata cu cianuri, este speculat politic, de vreme ce se vorbeste de “cea mai mare catastrofa dupa Cernobâl” si dincolo de Tisa se fac referiri la Tratatul de la Versailles”, se arata la vremea respectiva in buletinul Argument Ecologic al Centrului de Consultanţă Ecologică Galaţi. In ciuda faptului ca analizele cercetatorilor romani aratau indici normali, dincolo de granita propaganda maghiara se zbatea in marsuri cu drapele negre si lumanari pentru “moartea Tisei”.

Pesti ungureşti cu pasaport chinezesc, sau invers?
Presedintele companiei Esmeralda, Brett Montgomery, avea sa respinga acuza de contaminare a raului si sa afirme destul de raspicat la Bursa din Australia: “Subliniez, oricum, ca nu exista nici o dovada care ar putea confirma ca distrugerile si contaminarea despre care s-a spus ca sunt cauzate de noi sunt rezultatul inundatiei provocate de spargerea digului de la Baia Mare”. Purtatorul de cuvânt al companiei Esmeralda, Chris Codrington, a apreciat ca pentru moartea pestilor din râul Tisa nu trebuie data vina pe cianuri. “În reportajele televizate am vazut pesti care înca mai miscau. Daca erau otraviti cu cianura ar fi fost morti. Si, daca exista pesti morti în Ungaria, de ce nu s-a intamplat acelasi lucru în Romania, acolo unde s-au produs deversarile?”, a mai intrebat, poate prea curios, reprezentantul companiei australiene. Raspunsul a fost dat prin faptul ca Ungaria a pierdut procesul european intentat Romaniei. Dar nu l-a mai auzit nimeni. Pestii vazuti de Chris Codrington si o lumea intreaga, care dadeau acrobatic din coada dandu-si ultima rasuflare in fata camerele de filmat, erau… crapi chinezesti. Se pare ca proprietarii crescatoriilor de peste din Ungaria au dat lovitura vietii lor, cu bani-gheata proveniti direct din rezervele serviciilor speciale ungare.
Rezultatul: australienii si-a luat talpasita. La scurt timp, Ioan Hudrea, Iuliu Chiorean şi Staicu Bălănescu, afirmati drept magnaţiiresurselor minerale din Maramureş, au reprivatizat Aurul SA redenumita Transgold pe mana kazaha (va suna cunoscut?) prin Alty Group, parte a KazakhGold Group Limited cu o participatie a Oxus Gold, retrasa din joc undeva prin Uzbekistan, pentru ca apoi fosta Aurul SA sa intre direct în posesia oligarhului rus Mihail Prokhorov printr-o operaţiune alambicată a Polyus Gold. Pana la urma, acesta pare sa fie si interesul Retelei Deschise Soros: blocarea proiectului actual de la Rosia Montana pentru a aparea, calare pe o racheta Katiusa “ecologica”, un “salvator” rasaritean cu stea rosie in frunte si un proiect revolutionar care sa placa pana si crapilor chinezesti din crescatoriile unguresti.

Afacerea Aurul si coada lui Magureanu
Ioan Hudrea este cunoscut drept un apropiat de-al lui Virgil Magureanu, primul sef al SRI, despre care se spune ca a inventat metoda falimentarii minelor de aur si metale rare. Jurnalista de investigatii Adina Anghelescu si specialista in energie si resurse minerale Gabriela Moroianu, au prezentat intr-o ancheta a fostului ziar “Ziua” (acum disparut si de pe net) matrapazlacurile celor doi, sub titlul Afacerea Aurului.
Mai este de amintit ca, pana la definitivarea afacerii cu rusii, in 2003, are loc la Baia Mare o crima misterioasa cunoscuta sub numele dat de presa de “Masacrul de la Arhive”. Jurnalistul veteran Cornel Sabau – el insusi o victima a mafiilor locale, arestat si închis de mai multe ori de mai multe ori dar si primul ziarist castigator la CEDO in urma procesului privind detentia sa pentru “delict de presa” – pomeneste de Ioan Hudrea si crima de la Arhive in analiza complexa Armaghedonul Maramureşului 1.

Comando si masacru la Arhivele Nationale din Baia Mare
In noaptea de 14 spre 15 septembrie, la Arhivele Nationale Maramures a avut loc un adevarat masacru. Flaviu Pop, militar in termen la Jandarmerie si ajutor al comandantului garzii, ar fi tras singur si in acelasi timp cu doua arme kalasnikov cu care si-ar fi impuscat patru colegi aflati in cladire, dupa care s-ar fi sinucis. Nu e clar daca sinuciderea a venit tot de la doua arme. Au murit Gabriel Pripon, Florin Romonti, Vasile Sav si Gratian Muresan si atentatorul oficial Flaviu Pop. Nici macar la doi ani de la crima nu se daduserea publicitatii rezultatele anchetei. Si noi n-am auzit nimic nou pana azi. Gazeta de Maramureş arăta insa, intr-unul din ultimele articole pe aceasta tema ramas pe internet, ca organele locale au inventat un fals prim martor ocular in timp ce autenticul martor, facut disparut, declarase ca imediat dupa rafale a vazut doi oameni fugind din cladire. Foarte multe neconcordante duc la ipoteza unei posibile operatiuni de comando specifice serviciilor speciale rusesti, care au acest tupeu de a actiona criminal pe teritoriul Romaniei. Jurnalistul Cornel Sabau afirma ca, in Baia Mare, “neoficial însă, se vorbeşte despre faptul că la ordinul lui Hudrea cineva ar fi încercat sustragerea – sau înlocuirea – din arhivele maramureşene a documentelor care ar proba adevărata concentraţie de aur din piritele maramureşene” .
Si iata cum la Baia Mare se exploateaza chiar acum, aurul si alte metale rare, linistit, tot cu cianuri, fara ca “societatea civila” si “activistii ecologisti” sa se sesizeze. De unde se vede treaba ca cianura ruseasca este la fel de dulce (pentru unii), ca propaganda ungureasca.

miercuri, 21 martie 2012

Lista datornicilor la ANAF

Lista datornicilor la ANAF
Iată pentru cine ne-au fost pensiile şi salariile amputate!
17 martie 2012

Am spus ca ancheta in cazul Tintareanu va continua. Ma tin de cuvint – si iata o dezvaluire senzationala: ANAF il va urmari, inclusiv penal, pentru evaziune fiscala, pe Cristian Tintareanu pentru neplata TVA la speculatiile imobiliare datorate statului. Tineti-va bine: 21.227.340 lei noi!

Deci, speculantul Tintareanu a uitat sa dea acesti bani, care v-ar fi asigurat pensiile si salariile de mizerie. Iar aceasta suma este doar pentru perioada 2004-2006!
In timp ce, voi, oameni simpli, va platiti cu chiu-cu vai angaralele, Tintareanu nu-si plateste taxele de miliarde si miliarde de lei! Politia, Garda Financiara si Parchetul sint sesizate acum in mod oficial de ziarul “Tricolorul” – sa ne spuna daca in urma tranzactiei Complexului “Prisma” catre firma germana “Hornbach” (o suprafata de 15 ha), in valoare de 20 milioane de euro, au fost platite catre stat taxele, TVA si impozitele aferente.
Sa nu uitam ca 10 milioane de euro au fost luate de asociatul sau Jose de Alvarez (raspunderea penala este a tuturor membrilor firmei, din care Cristian Tintareanu detinea 30%, Alvarez 29%, Industrialexport 27%, iar alte persoane fizice 14%); restul de 10 milioane de euro l-a luat banca (BRD), demostrindu-se astfel ca Tintareanu a mintit la OTV cind a zis ca avea un credit de doar 50.000 de euro. Sa dai 20 milioane de euro pe un complex falimentat in perioada de criza miroase a spalare de bani si evaziune fiscala. Ce face DIICOT in acest caz? Pentru o suma mai mare de 10.000 de euro trebuie sa se sesizeze si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor.
Pe lista datornicilor ANAF, regasim nume sonore de mafioti PDL sau care il pupa in fund pe Basescu:
- Adriean Videanu: 7.260.340 lei noi;
- Radu Berceanu: 987.200 lei;
- Elena Gabriela Udrea: 415.240 lei;
- Vasile Turcu: 17.823.100 lei;
- Ion Tiriac: 4.874.250 lei;
- Zoltan Arpad Paszkani: 23.541.350 lei;
- Radu Moraru (042) – lupul moralist de la B1TV: 341.280 lei.
Iata informatia bomba: acesti indivizi, prin neplata TVA-ului, au prejudiciat statul, in perioada 2006-2008, cu suma de 3,7 miliarde de euro (?????). Pentru plata pensiilor si salariilor bugetarilor era nevoie de 500 milioane de euro, in timp ce Guvernul Boc duce o politica de genocid, impreuna cu Traian Basescu, pentru o rata de la FMI de 800 milioane de euro. Deci, mai bine luam alocatia pentru copii, pensia amaritilor care au muncit o viata intreaga decit sa recuperam 3,7 miliarde de euro (si asta doar pentru 2 ani, caci ei fura de 20 de ani) de la imbogatitii de peste noapte din TOP 300! Rusine sa va fie!

Intre 2006 si 2008, au avut loc 278.118 tranzactii imobiliare, in valoare de 83.944.417.457 lei, iar TVA-ul pe care acesti hoti trebuiau sa-l plateasca era de 3,7 miliarde de euro.Ati vazut, mafiotilor PDL-UDMR, ca mai gasim solutii sa scoatem tara din criza? De ce nu-i executati silit pe acesti escroci si ii nenorociti pe cei care muncesc sau au muncit o viata intreaga? Cine-l tine in brate pe Tintareanu? In afara de Dinu Patriciu, Bogdan Olteanu, Calin Popescu-Tariceanu, Silviu Prigoana, omul care conduce practic comuna Corbeanca este sustinut de procurori, politisti, politicieni corupti. In curind, numele lor. Am uitat Serviciile Secrete. Tintarene, …. Terenurile luate erau in extravilan, erau terenuri agricole… Cu complicitatea cui le-ai trecut in intravilan pentru a face acele speculatii financiare? Te-au ajutat atit Mafia PSD, PDL, cit si cea a PNL.In loc sa avem produse alimentare românesti, importam tot felul de otravuri din strainatate.
Terenurile agricole au devenit sursa de imbogatire a zeci de Tintareni, care nici macar taxele si impozitele la stat nu si le platesc.Ca reprezentant al ENERO s-a bagat pe linga “baietii destepti din energie”, cum le spunea Basescu. Dar despre ENERO, API Constructii, audierile de la DIICOT din 5 iulie 2007, audierile de la Procuratura in legatura cu moartea lui Mihai Erbasu, veniturile de 300.000 de dolari pe luna de la “Prisma” si multe altele, in numerele viitoare.
Rugam organele de ancheta sa-si faca treaba.

Datornici la bugetul statului
Potrivit ANAF, totalul datoriilor pe care marii contribuabili le au la buget la este de 8.69 de miliarde de lei. Firmele mici si mijlocii cumuleaza datorii la stat de 9,88 miliarde de lei. Insumate, datoriile firmelor catre stat ajung la 18,57 miliarde de lei ( 4,2 miliarde de Euro ) – aproximativ 3,4% din PIB.
http://www.money.ro/intern-1/top-10-cei-mai-mari-datornici-privati-la-stat.html
Lista datornicilor pe bugete la 31.03.2010 poate fi consultata aici:

Datornici societati
18 mai 2010
Liderii pedelisli s-au infuriat intrucât printre marii datornici la bugetul statului figureaza si firmele a patru ministri din Cabinetul Basescu-Boc. Este vorba despre societati in care sunt actionari Radu Berceanu, Elena Udrea, Mihai Șeitan si insusi ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Firmele respective au datorii neachitate la bugetul de stat si impotriva lor a fost demarata executarea silita. Iata cum cei care ne spun ca trebuie sa strângem cureaua si sa ne platim taxele si impozitele din ce in ce mai mari si mai multe, chiar ei, actualii guvernati, sunt primii datornici la bugetul de stat.
Elena Udrea – Dalli International CO. SRL, la care sunt actionari Elena Udrea si sotul acesteia, Dorin Cocos, datoreaza statului o suma mult mai mica decât cele datorate de firmele colegilor sai. Cu toate ca este vorba de doar 564 de lei, datorati de SC DALLI INTERNATIONAL CO. SRL bugetului de stat, si impotriva acestei firme s-a inceput executarea silita. In februarie, dupa ce presa a scris despre aceste lucruri, Elena Udrea declara oarecum amenintator la adresa celor de la ANAF: “Este o eroare a ANAF-ului. Sa o regleze ANAF-ul cumva. Sa nu mai apara pe site lucruri nereale!”. In lista din martie nu mai apare acesta societate.
Radu Berceanu – SC AVI SRL din Craiova, care este detinuta in proportie de 80% de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu – datoreaza statului 450 de mii de lei
Mihai Șeitan ministrul Muncii – Guild Broker de Asigurare SRL in care Mihai Șeitan detine 12% din actiuni, cu datorii la stat de 245 de mii de lei.
Sebastian Vladescu – EOL Renewable Energy, in care ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, este asociat intr-o cota de 25%. EOL Renewable Energy figureaza ca executata silit pentru suma de 25.278 de lei. Despre aceasta societate comerciala se stie ca este producatoare de energie electrica si ca a obtinut anul trecut un contract gras cu primaria comunei tulcene Cerna, pentru constructia Parcului Eolian Cerna. Alte societati: Boss Constructii, Consultanta SRL – 90% actiuni , etc.

Moda anului 2010: insolventa voluntara
Majoritatea intreprinzatorilor cu firme mici si mijlocii (IMM) isi cer singuri insolventa, iar ulterior vin cu planuri de restructurare formale.
Adevarata miza este de a nu fi chemati in judecata de creditori, inclusiv de catre stat pentru impozite , deoarece potrivit art. 36 din legea 85/2006 toate demersurile judiciare si extrajudiciare sunt suspendate.

Datornici persoane fizice
26 Oct 2009
ANAF precizeaza ca persoanele fizice care au realizat tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi, care au caracter de continuitate, aveau obligatia inregistrarii in scopuri de TVA si platii TVA la bugetul de stat aferenta livrarilor.
Persoanele fizice care au achizitionat constructii noi si terenuri construibile in vederea utilizarii in scop personal nu au obligatia platii taxei pe valoare adaugata.
Lista celor 67 de nume de persoane fizice care datoreaza TVA pentru tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi (publicata de Agentia.org) cuprinde nume precum:
- Voiculescu Dan – 28.467.540,
- Paszkany Arpad – 23.541.350,
- Tantareanu Cristian – 21.227.340,
- Copos Gheorghe – 17.635.440,
- Oprisan Marian – 8.982.430,
- Iordanescu Anghel – 7.921.530,
- Diaconescu Dan – 7.877.620,
- Videanu Adriean – 7.260.340,
- Cocos Dorin – 3.865.500,
- Udrea Elena Gabriela – 415.240,
- Flutur Gheorghe – 3.212.700,
- Stolojan Theodor Dumitru – 1.121.420,
- Berceanu Radu Mircea – 987.200,
- Moraru Radu – 341.280 lei, …etc.
In total: 914 milioane lei ( 223 milioane Euro ).
Vezi celelalte nume sonore la :
http://www.financiarul.ro/2009/10/26/anaf-verifica-peste-7-000-de-persoane-fizice-cu-tranzactii-imobiliare-de-15-miliarde-lei/
Top 10 cei mai mari datornici privati ( firme ) la bugetul de stat (lei) la 31.03.2010
Electroputere – Craiova (EPT) este controlat de firma saudita Al-Arrab Contracting Company, care detine 86.28% din capital, si este administrat de omul de afaceri Fati Taher. – 111.510.318
UCM Resita – 85.323.238 – INET AG Elvetia 96% din actiuni, produce motoare si turbine. Suma reprezinta datoriile istorice de la momentul privatizarii neclarificate
Hermes Impex Calarasi – 84.425.952 – infiintata in aprilie 2007 de cetateanul bul¬gar Ivan Zhekov, din Varna. Acesta a disparut si este cautat si de autoritatile din Bulgaria. Hermes Impex SRL avea sediu fictiv de functionare .Datoriile au fost acumulate intr-o perioada foarte scurta de timp, prin schema deja clasica a neplatii TVA la tranzactiile intracomunitare.
Petrochemical Trading – 79.224.929
Larika Impex Giurgiu – 69.118.609 – infiintata tot de un cetatean bulgar
European Food – 60.602.127 – cea mai mare firma a fratilor Micula
Flenco International Real Group Constanta 37.711.737 – firma inregistrata in 2006 de buzoianul de 23 de ani Cojocaru Catalin Constantin – activitati in agricultura
Agrisco Constanta – 36.249.154
Energoconstructia – 35.138.247
Lonelia Com – 32.831.723 – infiintata in februarie 2008 de Morad W. Ahmed (cetatean irakian) si Kianzad Behrang (cetatean suedez)
Total 10 firme = 632.136.034 lei din datoria totala de 18,57 miliarde de lei a firmelor private.
Surse din ANAF au spus pentru money.ro ca, in general, acolo unde vedem firme necunoscute care au acumulat datorii atât de mari incât sa rivalizeze cu restantele datornicilor istorici este vorba despre firme special create pentru ocolirea platii TVA pe produse provenite din spatiul comunitar ( ex. Lonelia Com – infiintata in februarie 2008 de Morad W. Ahmed (cetatean irakian) si Kianzad Behrang (cetatean suedez)).

“Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind mare curaj “!
UN “CLASIC” IN VIATA: Popor roman, nu te-ai saturat sa stai pe locul mortului si sa fii condus de toti tampitii?

vineri, 16 martie 2012

Jandarmii clujeni au castigat si al doilea proces

Jandarmii clujeni au castigat si al doilea proces (Nr.838/117/2012-decizia din 12.03.), intentat Inspectoratului de Jandarmi Judetean - Cluj

Dupa ce subofiterii cjujeni au castigat primul proces (nr.8685/117/2011-decizia din 20.12),I.J.J.cluj a fost obligat prin decizia Instantei sa repuna militarii in functiile avute de acestia anterior primei puneri la dispozitie (15 iunie-15 septembrie 2011 )si a examenelor de evaluare.

I.J.J-Cluj nu respecta hotararea judecatoreasca si-i repune pe militari la dispozitia comandantului unitatii (pentru a doua oare : 20.12.2011 - 20.03.2012 ) pe o perioada de maximum trei luni in speranta ca,dupa expirarea celor trei luni,sa-i poata trece,din nou,inrezerva.

In aceasta situatie,subofiterii clujeni au fost nevoiti sa atace Ordinul de punere la dispozitia comandantului unitatii (din 20.12.2011) printr-un nou proces (al doilea cu Nr.838/117/2012).

Instanta le-a dat subofiterilor clujeni,din nou,castig de cauza.Astfel ei au castigat si acest al doilea proces(nr.838/117/2012-decizia din 12.03.),cu I.J.J-cluj.

I.J.j-Cluj este obligat pentru a doua oara sa-i repuna pe militari in functiile avute de acestia inaine
15 iunie 2011.

Dar se pare ca I.J.J-Cluj nu este dispus,nici de aceasta data,sa respecte decizia Instantei.I.J.J-Cluj
incearca sa-i puna pe subofiteri pe alte functii decat cele avute de ei inainte de 15 iunie 2011.De ce ?

Intrebare: Are I.J.J.-Cluj obligatia sa respecte si sa puna in practica hotararile judecatoresti ? Daca nu, de ce ?

Precizari :

1. Pe rol mai este un al treilea proces ( Nr.9447/117/2011 ), cu privire la anularea actelor emise de I.J.J.-Clij in 14.09.2011.

2. In urmatoarea perioada va incepe un proces in Tribunalul Militar Bucuresti.

joi, 8 martie 2012

Elena Udrea din Plescoi, goala de… secrete...

Elena Udrea din Plescoi, goala de… secrete, poze inedite si imagini de viata…

“Elena Udrea e fiica unui ţigan din Pleşcoi, şofer de autobuz (angajat la Întreprinderea Judeţeană de Transport Local Buzău, pe autobuzele 6 şi 7), decedat în martie 2009 si înhumat pe şest la Ghencea de fică-sa. Şoferul se numea Dumitru (dupa alte surse, Gheorghe) Udrea (Nea Mitică), originar din Pietrosu.
Într-o zi, acesta a făcut o cursa lungă-lungă, pînă în comuna lui Nicolae Labiş, Mălini (jud. Suceava). Acolo a întîlnit-o pe Maria Veliceasa (născută in 1951), femeie de serviciu la Dispensarul din localitate. Cei doi s-au căsătorit, iar la 26 decembrie 1973 s-a născut un copil de sex feminin, care avea să primească două nume: Elena,Gabriela.
Faptul că este ţigancă a fost recunoscut de Mădălin Voicu, care a declarat, invitat fiind la una din emisiunile lui Mihai Morar, că: “Mă abţin, pentru că Elena Udrea este co-etnica de-a mea. Nu vreau să spun mai multe, dar ştiu ce vorbesc, pentru că le cunosc “pedigree-ul” tuturor. Sunt sigur de ce spun”, a declarat artistul si omul politic de origine rromă.
Bunicul din partea mamei, Vasile Veliceasa, a fost un beţiv, care avea ca avere două bordeie si ceva teren din care vindea cate o bucată când rămânea fară bani. Căsătorit de 2 ori, a avut 8 copii: 4 i-a ţinut in bătătură (Ioniţă, Paraschiva, Garoafa şi Gheorghe), iar pe ceilalţi 4 i-a dat la caminul pentru copii fără posibilităţi (Costică, Pavel,Viorica şi Maria,viitoare mamă a Elenei Udrea).
Familia Udrea a locuit în Pleşcoi, apoi in gazdă la Buzău începand cu 1979 când Gabriela avea 6 ani, în casa unei femei pe nume Mariana Dragomir,contabilă la ADAS. Soţul acestei femei lucra pe acelaşi autobuz, cu schimbul, cu Mitică Udrea. Tot acolo s-a angajat si Maria ca taxatoare de bilete pe autobuz (cum era pe atunci). Atunci când Elena Gabriela Udrea era în clasa a VI-a (la scoala nr. 16), familia s-a mutat la o altă adresă in Buzău .
În ultimele clase de liceu (facut la B.P.Hasdeu, intre 1988-1992) , fata a început să-şi “alerge caii”, devenind, efectiv, prostituată. În mod concret, ea “presta” la o matroană pe nume Petruţa, care ţinea un bordel clandestin, în două apartamente, pe aceeaşi scară (unul lîngă altul), dintr-un bloc cu 4 etaje, situat în Cartierul Micro V din Buzău .
“Tanti” Petruţa îi făcea “lipeala” şi cu clienţi din Bucureşti, unde “eleva” Găbiţa se ducea cu trenul, dar se întorcea cu limuzina, plină de bani şi atenţii. Miliţia de Moravuri din Buzău o avea în evidenţă.
La şcoală, “Ciocănitoarea Woodrea” mergea tîrîş-grăpiş, fiind aproape repetentă. După ce s-a mutat cu familia de la Pleşcoi la Buzău, la vîrsta de 6 ani, Elena Udrea şi-a petrecut verile în satul Pietrosul (comuna Costesti), situat pe Valea Buzăului, la bunicul din partea tatălui (Gheorghe Udrea, zis Cantoneru), unde acesta avea o moştenire de familie. Aici l-a cunoscut pe Cătălin Predoiu, care, şi el venea, în timpul verii, la bunici, care locuiau la capătul uliţei, în acelaşi sat. Mai mare cu aproape 6 ani decît ea, Cătălin Predoiu i-a devenit bun prieten. Legătura lor a fost una trainică (se pare că ăsta, a fost primul ei amant), ulterior, “împerecherea” stînd la baza ascensiunii politice a “independentului” Predoiu.
Prietenia din copilărie şi adolescenţă dintre Elena Udrea şi Cătălin Predoiu este necunoscută publicului larg, care nu a priceput, nici pînă astăzi, cum acest Neica-Nimeni a câştigat încrederea lui Traian Băsescu şi a rămas ministru în mai multe variante de guvern, cu sau fără partid la spate. Acest mutulică a introdus-o în cercurile “bune” ale tinerilor din Buzău şi a sfătuit-o să dea admitere la liceul pe care îl absolvise el, cu 2 ani mai devreme (B.P. Haşdeu), secţia limbi străine.
Unul dintre prietenii lui Cătălin Predoiu, poreclit Papuc, a fost cel care a prezentat-o pe Gabriela (aşa cum o ştiau colegii de clasă şi anturajul pe Elena Udrea) celebrei matroane locale “Tanti Petruţa”.
“Tanti Petruţa” a fost cea care a propulsat-o mai departe, în cercurile prostituţiei din Bucureşti, aceasta fiind în legătură cu unul dintre faimoşii “peşti” ai Capitalei anilor ’90, Ion Răget, poreclit Prinţişoru’. “Tanti Petruţa” îi furniza, la comandă, Prinţişorului, pe bază de comision,”prospătură” pentru străinii cazaţi la Intercontinental, în marea lor majoritate arabi şi turci, care se dădeau investitori străini aflaţi în prospectarea pieţei. Prietena şi partenera Nimfei din Pleşcoi, Beatrice Comăniceanu, l-a cunoscut, şi ea, foarte bine, pe putregaiul Răget, pe care l-a şi apărat în instanţă, cam prin anul 2002, cînd acesta a primit cîţiva ani cu suspendare (apoi, borfaşul a fugit în Spania).
În paralel, Elena Udrea şi prietena ei, Beatrice Comăniceanu, mergeau “la produs ” şi în zona căminelor studenţeşti de la Grozăveşti. Acolo e un restaurant-bordel, al arabului Nassar (cumnat cu parlamentara PSD Rodica Nassar), unde se culcau, pe bani, mai ales cu studenţi medicinişti (tot arabi).
Generalul Cornel Baltă ştie totul despre “cartea de muncă” a Elenei Udrea. Prinţişoru’ a fost cel care i-a făcut Elenei Udrea cunoştinţă cu tiganul Dorin Cocoş, un obscur bişniţar, care aducea marfă din Turcia şi o vindea în bazar. E adevărat ce spune în presă “avocata” Beatrice Comăniceanu, că l-au cunoscut pe Cocoş într-un club, dar probabil că acolo era şi “şeful” lor, Răget.
În tot ceea ce face, de cel puţin 15 ani încoace, Elena Udrea se serveşte de practicile de “magie neagră” ale cunoscutei vrăjitoare Cati, de la Mărăcineni, bună prietenă cu mama Elenei Udrea (aproape de Pleşcoiul natal al tatălui ei). Se pare că aşa le-a sucit minţile lui Dorin Cocoş şi Traian Băsescu. Prin farmece şi magie neagră, făcută de vrăjitoare, Cocoş a luat-o de nevastă pe deşi ştia ce “specializare” are Găbiţa şi ce muncă prestează în schema de afaceri a Prinţişorului.
“Dispeceratul” reţelei de prostituţie pe care o patrona, în Bucureşti, Ion Răget, se afla pe Str. Ştefan Furtună nr. 9, la etajul 2 al unui bloc vechi (vizavi de Muzeul Militar şi aproape de Gara de Nord – de altfel, aproape toată strada e un fel de Crucea de Piatră). Acolo se duceau prostituatele, inclusiv Elena Udrea, să-şi primească banii şi viitoarele comenzi şi să regleze şi alte chestiuni. Iată numai cîţiva dintre membrii (sau simpatizanţii) PDL care i-au făcut “bucuria” Ciocănitoarei Woodrea: Traian Băsescu, Cezar Preda, Cristian Poteraş, Florin Popescu, Gabriel Oprea, Cătălin Predoiu, consilierul ei, Ştefan Şuşai ş.a.
“Cariera” s-a declanşat odată cu solicitarea lui Cocoş către Oprea, de a-i aranja intrarea. Acum ea fără studii, sugace amărată de la ţară, şi vorbind cu parteneru’ lui de afaceri Gabriel Oprea, ce zice Cocoş? -Băi Oprea, tu ai relaţii peste tot, eu sunt un ţigan amărât, bag-o bă şi tu in politică. Bă… da n-are studii. –Lasă, bă, că avem bani. Si, uite aşa, îi făuriră o diplomă în drept, la rapid, la universitatea Dimitrie Cantemir, intre 1992-1996, iar ulterior Oprea, ca director la Colegiul Naţional de Apărare (2000-2001 şi “profesor” din 2001), i-a băgat şi vreo două diplome de acolo. Mai precis, a “urmat” cursurile Colegiului Naţional de Apărare, pe care le-a terminat cu o lucrare pe tema intereselor NATO în zona Mării Negre şi Caucaz. Ce cunostinţe are in geopolitică, numai săracii arabi supţi o mai ştiu. Si, uite aşa, îi făcură un CV, mai cu bube, dar universitar. Toată tărăşenia pleacă de la restaurantul Trei Cocoşi. Dacă verificaţi, Gabriel Oprea a fost partener cu Cocoş, dar pentru că trebuia să devină prefectul capitalei (intre 2002-2003) a trebuit să iasă din afaceri. Aşa se leagă diplomele “Udrei” cu funcţiile lui Gabriel Oprea . In 1997 i-a deschis Cocoş si un butic de avocatură, şpaga fiind la data respectivă de cca. 20.000 euro, dar pentru asta ar trebui luaţi la bani mărunţi şefii de la Baroul Bucureşti, ei ştiu mai bine.
Prin urmare, in “biografie” apare ca avocat titular al Cabinetului Individual de Avocatură “Udrea Elena Gabriela” din Bucureşti – că de, geniul pleşcoian trebuia sa presteze (ca de altfel şi chiloţarul Gabi fixativ, ajuns din căpitan de chiloţi-izmene la hotelul Agat, unde făcea trafic cu calcan, fix general de justitie). In plus, deoarece acum era plină de ştiinţă juridică cum era odinioară plină de altceva, a fost puţin între iunie 2004 şi februarie 2005 consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, preşedinte al Comisiei Juridice şi de Disciplină, din partea PNL – unde presta la data respectivă (WTF??!!).
In politică a împins-o Virgil Asztaloş Măgureanu, care a dirijat-o către PSD, prin Cozmin Guşă. Apoi, a fost teleghidată către PNL, prin Varujan Vosganian. În 2002 a intrat în Partidul Naţional Liberal, iar în iunie 2004 a devenit consilier municipal din partea PNL.
Pe 21 octombrie 2005 a demisionat din PNL, iar la 12 februarie 2006 se înscrie în PD – si incepe ascensiunea fulminantă, sub atenta oblăduire a lui Băsescu. La PD, şi implicit la Traian Băsescu, a ajuns prin intermediul Mioarei Mantale. Lumea vorbeşte că această nimfomană din Pleşcoi s-ar fi tăvălit şi cu următorii: Varujan Vosganian, Paul Păcuraru, Sebastian Vlădescu, S.O. Vântu, C.P. Tăriceanu, Dinu Patriciu, Theodor Stolojan.
Până în octombrie 2005, a fost consilier de stat la Administraţia Prezidenţială, şef al Cancelariei prezidenţiale (evident, datorita adâncii “competenţe” politico -juridice), funcţie deţinută şi de Cătălin Avramescu.
În toamna anului 2005, ea a demisionat din funcţia deţinută la Preşedinţie, invocând atacurile “profund nedrepte” îndreptate asupra sa şi a altor persoane care susţin lupta anticorupţie, precum şi faptul că nu doreşte ca prin insinuările la adresa sa să devină “o vulnerabilitate a demersurilor preşedintelui”.
În 13 aprilie 2005 apare în Academia Caţavencu un interviu în care Elena Udrea este întrebată dacă este iubita lui Traian Băsescu. Răspunsul ei a fost: “Ştiţi de când aştept întrebarea asta? La întrebarea asta pot să vă răspund peste zece ani?”.
Deşi nu mai era consilier prezidenţial, făcea vizite nocturne la Cotroceni, aşa cum a dezvăluit Jurnalul Naţional, Preşedinţia şi SPP, refuzând să explice scopul acestor vizite. Conform unor surse din Palatul Cotroceni, citate de presă, Elena Udrea intra foarte des în sediul administraţiei prezidenţiale, după ce şi-a dat demisia din funcţia de şef al Cancelariei prezidenţiale. Sursele amintite susţin că, timp de un an, ea şi-a păstrat chiar şi biroul din vecinătatea cabinetului lui Traian Băsescu. Întrebată despre vizitele nocturne, a răspuns sec: “Nu comentez”. Întrebat şi el de ce maşina Elenei Udrea intră noaptea la Palat, Traian Băsescu a spus sec: “Spuneţi o minciună. Confundaţi o maşină cu o femeie. Eu n-aş face confuzia asta”. Apoi a argumentat ca a venit să alimenteze, că era combustibilul mai ieftin!
În 30 noiembrie 2008, Elena Udrea a fost aleasă deputat. Restul e istorie. O istorie a ruşinii naţionale.
Aşteptăm cu nerabdare s-o vedem in funcţia de prim- ministru, apoi de preşedinte. Astfel, va ajunge acolo unde n-au ajuns celelalte două prostituate celebre – Elena Lupescu si Elena Ceausescu”. (Grupul de veghe "Vulturul Cruciat", Revista Romania Mare)

Elena Udrea-ministrul, pentru afacerile sotului!

Proaspat propusa ministru al Turismului, Elena Udrea ar putea intra in incopatibilitate din cauza sotului sau, Dorin Cocos , care administreaza afaceri in acest domeniu.
Consortul fostei "blonde de la Cotroceni" detine cele doua hoteluri Eurohotels din Bucuresti, iar vechii parteneri ai lui Cocos, denumiti generic de presedintele Traian Basescu "mafia din Baneasa", Alexandru Bittner si Adrian Petrache, sunt implicati in afaceri din domeniul coordonat de Elena Udrea, scriea Evenimentul Zilei.
"Ministerul Turismului se ocupa de cu totul altceva, face politici, nu se ocupa de proprietarii privati, de hoteluri sau de dezvoltatori. Dar e prea devreme sa vorbim despre asta", a declarat Elena Udrea, pentru EvZ, dupa nominalizare.

În reședința lui Gaddafi s-au descoperit poze cu Elena Udrea goală!!!

Stupoare în rândul rebelilor libieni care au devastat palatul lui Gaddafi. Printre obiectele găsite la reședinta dictatorului se numără și un album de fotografii plin de poze cu Elena Udrea. Ministrul român al Turismului apare în acele imagini în ipostaze indecente, de unde deducem că Gaddafi avea o pasiune secretă pentru ea.
Analiștii politici libieni au atras atenția că Elena Udrea era fix genul dictatorului: blondă, independentă și amatoare de haine scumpe și extravagante. Se pare că Gaddafi s-a îndrăgostit de Udrea atunci când a văzut-o la televizor într-un superb imprimeu de leopard, inspectând autoritar satele sinistrate din lunca Siretului. Din acel moment, visul secret al lui Gaddafi a fost să întrețină relații diplomatice cu Elena Udrea.
Potrivit jurnalului personal al dictatorului, Gaddafi avea de gând să o coopteze pe Udrea în guvernul său. Iată ce scria liderul libian în urmă cu câteva luni: “I-aș da un minister, dar mi-e să nu mă coste prea mult. Femeile ca ea pot ruina un bărbat, un guvern, o țară. Parcă mă văd împușcat de revoluționari, stând cu spatele la zid alături de Elena.”

Presa străină îi acordă din nou atenţie Elenei Udrea
Cel mai citit tabloid belgian spune că prezenţa Elenei Udrea în guvern "nu bucură pe toată lumea"
Elena Udrea este în atenţia presei străine din nou. "7 Sur 7" , cel mai citit portal francofon de internet din Belgia, i-a dedicat, miercuri, un articol intitulat "Trăiască turismul în România".
"Frumoasa Elena Udrea", scrie “7 sur 7”, este dovada că România mizează pe "glamour-sexy" pentru relansarea turismului. Articolul o descrie pe Udrea ca pe un "adevărat personaj de tabloide", obişnuit mai degrabă să stea pe prima pagină a ziarelor de scandal.
Luna trecută, alte două publicaţii, Sunday Times şi EU Observer, criticau voalat faptul că banii europeni pentru dezvoltarea României vor trece prin mâinile Elenei Udrea.

În vizită în Corea de Sud
Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea s-a aflat câteva zile intr-o vizita in Coreea de Sud, unde a participat la Adunarea Generala a Organizatiei Mondiale a Turismului. In ciuda programului "incarcat", Udrea nu a ratat ocazia de a vizita cateva obiective turistice si de a posta, pe contul sau de Twitter, mai multe fotografii.

"Aflata inca in Coreea pentru Adunarea Generala a Organizatie Mondiale a Turismului, am fructificat timpul dintre doua sedinte pentru a incerca sa atrag posibili investitori coreeni catre Romania. In acest sens, astazi am avut o intalnire cu Yang-Bai Kim, vicepresedinte al Samsung C&T Corporation. Pentru cine nu stie, Samsung Group este o multinationala care contine mai multe firme in domenii diverse de activitate, desi probabil ca la noi in tara sunt cunoscuti cel mai mult pentru electronice si electrocasnice (...)", s-a laudat Elena Udrea pe Facebook, in cadrul unui post amplu, de cateva mii bune de semne, din care reiese programul ministrului in Coreea ar fi extrem de incarcat.

Fotografiile postate pe Twitter arata insa altceva. Elena Udrea, impreuna cu alti membri ai delagatiei de la Bucuresti, si-au gasit suficient timp sa viziteze atractiile turistice locale.

Pozele infatiseaza mai multe cladiri si statuete. Iar in mai multe imagini, Elena Udrea apare impreuna cu delegatia romana.

Dorin Cocos isi bea cafeaua in Modrogan
Omul de afaceri Dorin Cocos, sotul secretarului executiv al PD-L Elena Udrea, a participat, miercuri dimineata, la intalnirea pe care liderii partidului au avut-o in sediul central din Aleea Modrogan.
"A venit sa bem o cafea. Aproape in fiecare dimineata vine sa bem cafeaua impreuna aici, la sediu", a declarat pentru Cotidianul prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu.
La plecare, Cocos a refuzat sa explice cu ce ocazie se afla pe la sediul PD-L si inainte de a se urca in masina a avut o convorbire scurta cu Gheorghe Stefan, primarul din Piatra Neamt.

Afacerile familiei Udrea-Cocoş, în prag de faliment?!
Celebra societate „Dalli International Co”, singura în care, pe acte, apare ca asociat Elena Udrea, a intrat în procedură de lichidare, iar alte două companii, administrate de soţul acesteia, Dorin Cocoş, sunt pe punctul de a fi închise după ce au înregistrat pierderi de peste 50% numai anul trecut.
O societate aflată în portofoliul familiei, „Medcomplex”, din Bucureşti, a fost deja radiată, potrivit site-ului financiarul.ro. Dorin Cocoş deţinea 90% din capitalul social al companiei, care în 2008 a înregistrat un profit net de 92.259 lei, dar care, la 31 decembrie 2008 avea creanţe de 3,23 de milioane de lei. În urma lichidării, omul de afaceri a obţinut 2,5 milioane de lei, bani pe care Elena Udrea i-a trecut în declaraţia de avere ca fiind „dividente”.
Pierderi semnificative, de peste 50%, au fost raportate şi de către firmele „Alexis Impex 93 SRL (restaurant Casa Enache) ”, la care figurează ca asociat oficial socrul Elenei Udrea, în vârstă de 76 de ani. Pierderile enorme de la „Euro Hotels International Co” sunt compensate parţial de profitul înregistrat de „Clamari Trading Impex”, în dreptul căreia apare un profit de 1.411.114 lei, cu un efectiv de şapte salariaţi.
Dorin Cocoş mai figurează ca administrator la „Pieţe Grup SA”, dar această firmă se află în procedură de dizolvare încă din 2008.

Elena Udrea şi Wilileaks
Elena Udrea nu a scăpat de descrierile diplomaților americani. Într-una dintre telegramele Wikileaks, fostul ministru al Dezvoltării este numită „un personaj «saucy» (sugestiv din punct de vedere sexual -- n.r.), care a dus la dese speculații referitoare la natura relației ei cu Băsescu". În altă telegramă, stilul este și mai direct: „Ministrul Elena Udrea și fostul ministru Monica Iacob-Ridzi, a căror reputație este că au fost iubitele lui Băsescu".

Udrea, chiulangiu de top în Parlament
Ea este considerată un personaj de Caragiale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a scris ieri pe blog că deputatul PDL Elena Udrea este pe primul loc la absenţe în Parlament şi un personaj de Caragiale, la fel ca Roberta Anastase, colega ei de partid şi preşedinte al Camerei Deputaţilor.
Într-o postare intitulată, „Despre vulgaritate şi prostie, sau când poli¬tica e doar tupeu şi superficialitate. Adică, despre Dna Elena Udrea!”, liderul PSD aminteşte afirmaţiile fostului ministru al Turismului conform cărora a mers la Parlament şi a votat „de mult mai multe ori decât cei doi copreşedinţi ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta”, pe care îi numeşte „primii chiulangii ai ţării”. Udrea a făcut aceste afirmaţii într-o postare pe blogul personal, intitulată „Despre vulgaritate şi prostie sau când poli¬tica e doar tupeu şi superficialitate”.
În acest context, Ponta prezintă o moni¬torizare a Institutului de Politici Pu¬bli¬ce (IPP) care arată că de fapt fosta ministră este pe primul loc la absenţe, şi nu el, aflat pe locul 17 în clasamentul absenţilor din Parlament. „Din păcate, dna Udrea este un personaj de Caragiale (ca şi dna Anastase, cea cu voturile ca steagurile lui Pristanda) – curat tupeu şi superficialitate!”, scrie liderul social-democrat. Pe de altă parte, el recomandă IPP să urmă¬rească, în timpul protestului parlamentar al opoziţiei, câţi dintre parlamentarii puterii chiar vin la serviciu şi câţi dintre aceştia participă la vot. „Una din mizele protestului nostru a fost să arătăm şi că majoritatea PDL există doar pe hârtie – în practică, ei îşi trec legile prin metoda Anastase.
Şi, în timp ce noi mergem la Parlament, dar refuzăm să participăm la şedinţele de plen, ei nu doar că lipsesc, dar dau vina tot pe noi pentru incapacitatea lor”, mai afirmă Victor Ponta. Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a mai scris pe blogul personal că în perioada în care a fost ministru nu a primit indemnizaţia de deputat şi că nu a făcut bani când a ajuns în politică. „Pentru că există reprezentanţi ai USL care încearcă să-şi mascheze chiulul nejustificat din Parlament prin diversiuni de cratiţă, fac precizarea că, aşa cum prevede legea, în perioada în care am fost ministru al Turismului şi apoi al Dezvoltării Regionale şi Turismului, nu am primit indemnizaţia de deputat şi multe dintre beneficiile care decurg din această postură”, a susţinut Udrea.

Elena Udrea nu are nimic în sâni. Şi nici în cap

Zilele trecute, ziarul în care găinile nasc pui vii publica un interviu cu un specialist în sâni care spunea că „conţinutul decolteului Elenei Udrea e 100% natural". Cu alte cuvinte, Elena Udrea nu ar avea nimic în sâni. Adică corpuri străine, precum silicoanele. Din păcate, din interviul cu pricina aflăm că madam Udrea nu are nimic nici în cap.
Specialistul în sâni, pe numele lui Dan Silviu Boerescu, directorul editorial al revistei „Tabu", mai spunea în materialul publicat pe 19 februarie în „Evenimentul zilei" că deşi avea întâlniri la guvern, în ziua în care a pozat în „Tabu", Elena Udrea şi-a anulat întâlnirile ca să iasă bine în poze. "Doamna ministru ne-a anunţat, în ziua în care a pozat în «Tabu», că la ora 14.00 are şedinţa la guvern. Pentru că nu terminasem şedinţa foto, nu a mai ajuns la întâlnire. Apoi avea o alta la minister la 16.00. Şi pe aceea a anulat-o. Şi la ora 18.00 avea o altă şedinţă, dar nici la aceea nu a ajuns. A stat toată ziua cu noi, anulându-şi întâlnirile pentru ca fotografiile să iasă bine", spunea Dan Silviu Boerescu în materialul din „Evenimentul zilei".
Iată deci modul în care conducea Elena Udrea Ministerul Dezvoltării. Important pentru ea era felul în care apare în fotografiile din „Tabu", şi nu problemele importante ale ministerului pe care îl conducea. Şi ne mai mirăm că, pe timpul mandatului ei, Comisia Europeană a blocat pentru 6 luni de zile un program în valoare de 3,5 miliarde de euro. La aşa ministru, aşa rezultate.
Din păcate, materialul din „Evenimentul zilei" a dispărut de pe site. Semn că la EVZ se cenzurează la greu. Deci dacă un material elogios la adresa Elenei Udrea a fost scos de pe site, despre unul negativ nici nu cred că se pune problema să apară vreodată.

Elena Udrea se pregăteşte de Opoziţie

Cel puţin aşa se înţelege din tonul pe care distinsa fostă şefă a Turismului românesc l-a adoptat de când nu mai este demnitar. Virulenţa cu care fosta blondă a lui Traian Băsescu a răspuns atacurilor venite dinspre rivalii USL ne-a făcut să ridicăm din sprâncene. Păi, unde este doamna Udrea, cea care frumos unduia criticile şi punea, mintenaş, la colţ mojicii? A fost lăsată deoparte, iar din podul cu vechituri prăfuite au fost coborâte ura, vitriolul şi mahalagismul.
Cum de s-a ântâmplat aşa? Păi, Elena Udrea a răspuns atacurilor unor lideri USL la sondajul privind prezenţa parlamentarilor la “cursuri”. Pe când era ministru, dar şi deputat, doamna Elena nu prea fost prin Parlament. Dar alţii, dintre cei care au ridicat-o-n picioare nici atât. Aşa că a ieşit tărăboi.
Cu expresii de genul < ăia dau dovadă> de “incontestabilă de prostie şi răutate gratuită, aceşti degrabă rumegători de vorbe goale, modele de moralitate îndoielnică” şi care fac “diversiuni de cratiţă”, Elena Udrea şi-a anunţat trecerea în opoziţie cu toţi duşmanii din politică. La luptă, fetelor!

Olguta Vasilescu: ”Elena Udrea are un IQ de gaina”

Dacă fostul ministru pedelist Elena Udrea nu înțelege că aleșii PSD aflați în grevă își vor dona cu toții indemnizațiile parlamentare, este posibil ca șefa PDL București să aibe ”un IQ de găină”, afirmă senatoarea pesedistă Lia Olguța Vasilescu.

”S-a enervat Udrea! Rau! Vorbeste despre prostie, cratita, ipocrizie, tupeu etc, de suparare ca am intrebat-o daca si-a ridicat in ultimii trei ani indemnizatia de parlamentar, ministru fiind. Apoi ne ataca, fara scrupule, ca chiulim, tot USL-ul, dar ne luam banii. Daca m-as cobori la limbajul ei ar trebui sa intreb: "Care bani? Ca ii donam toti! Sau ai IQ de gaina si nu pricepi?" Dar eu sunt o doamna...”, scrie Olguța Voiculescu, pe Facebook.

Elena Udrea şi partidul

S-ar putea să mai fi scris ideea asta, la un moment dat, deci există riscul de a mă repeta. Însă am apucat să văd, în seara asta, o bucată din emisiunea lui Ion Cristoiu, pe B1TV, în care a avut-o invitată pe Elena Udrea. Şi Udrea a zis o chestie corectă, la un moment dat: lumea nu s-a bucurat să-l vadă picat pe Emil Boc tot atît cît s-a bucurat s-o vadă pe ea dată jos din fruntea ministerului. Însă ce nu realizează fosta doamnă ministru este că unul dintre motivele pentru care este antipatizată, pe lîngă faptul că este prea simpatizată de Traian Băsescu, ţine de discursul ei în faţa naţiunii.

Cred că n-a fost emisiune TV la care să fi participat, în calitate de invitat, în care să nu bată cîmpii despre partid. Partidul în sus, partidul în jos, partidul în stînga, partidul în dreapta, colegii de partid, colegii mai tineri, colegii mai bătrîni. Aceeaşi problemă o au, per total, toţi politicienii. Repetă obsesiv aceeaşi placă despre importanţa partidului şi uită să vorbească despre oameni. Pe oameni îi interesează ce se va întîmpla cu oamenii, nu cu partidul. Timp de 50 de ani, partidul a fost cel care a condus România. Au urmat alţi 20 de ani cu mai multe partide – mă rog, tot Partidul, urmaşii lui – şi, acum, auzim din nou despre partid? Păi, se mai miră că Băsescu e numit dictator?
Atît declaraţiile ei, cît şi declaraţiile lui Băsescu, cele referitoare la “ştiam cine va fi noul prim-ministru”, pică extrem de prost şi nu ajută cu nimic… partidul, nici situaţia din ţară. Poate că ar cam fi cazul ca politicenii noştri să mai schimbe un pic discursul, s-o lase mai moale cu inima care arde în numele, desigur, al partidului.

Elena Udrea poate dormi linistita. A scapat de credit!
Elena Udrea sustine ca a scapat de datoria de trei milioane de euro, pe care o avea la banca si care ii provoca insomnii. Ministrul dezvoltarii regionale si turismului a pus cu ceva vreme in urma de-o mica afacere imobiliara, insa socotelile ei au fost date peste cap de criza. "Acum nu mai am nici terenul, nici creditul", a anuntat Udrea.
"Criza m-a prins cu un imobil de 12 apartamente, pe care speram sa le vand cu un pret bun si mai cumparasem un teren in nordul Capitalei, tot pentru a construi locuinte. Criza m-a prins cu banii investiti si fara clienti. Am vandut intre timp cinci apartamente, iar terenul am reusit sa-l vand cu tot cu credit si sa scap de povara", a afirmat Elena Udrea, intr-un interviu publicat de Romania Libera. Cui l-a vandut? "Primului client care s-a aratat interesat dupa ce presa a facut tam-tam de creditul meu".

Acum un an, Elena Udrea marturisea: "Nu mai dorm din cauza ratei la banca. Cred ca, per total, rata ajunge la vreo...nu as vrea sa spun o cifra ca o sa calculeze cineva si o sa iasa, nu stiu...Eu platesc la finalul acestui an si platesc dobanda legala, habar n-am cat este, dar platesc o suma, creditul plus dobanda". Acest credit a facut multe valuri in presa: cum, in ce fel, pe baza caror garantii a fost obtinut un credit de 3 milioane de euro?

Elena Udrea: Imi este la fel de greu ca tuturor ce au credite

Ulterior, intr-o emisiune Tv la ProTv, Elena Udrea a afirmat: "Imi este la fel de greu ca tuturor ce au credite pentru care au garantat. Sper sa reusesc sa il achit. Daca nu voi reusi, aceasta este ceea ce se intampla cu orice debitor. Daca nu iti platesti datoriile, ti se executa bunurile cu care ai garantat".

”Elena Udrea a fost iubirea lui Ilie Stan!”

Stan a comentat informaţia dată de Vadim Tudor: "E adevărat că am întîlnit-o pe Elena Udrea, fiind amîndoi buzoieni, dar n-am cunoscut-o aşa cum mi-aş fi dorit"
Vadim Tudor a povestit că actualul ministru al Turismului a avut o relaţie cu antrenorul de acum al Stelei în urmă cu 20 de ani

Corneliu Vadim Tudor a dezvăluit la GSP TV un secret din tinereţea lui Ilie Stan: "Elena Udrea a fost marea lui iubire. Ea era şcolăriţă la Buzău, acum vreo 20 de ani, cînd erau împreună. Ilie avea o Dacie albă, în care se tot giugiuleau cînd se întîlneau". Ambii sînt buzoieni şi Elena avea 18 ani în urmă cu două decenii, iar fotbalistul de atunci era în vîrstă de 24 de ani şi devenise deja o vedetă locală, fiindcă ajunsese să joace la Steaua, unde era titular.
Stan a comentat informaţia dată de Vadim Tudor: "E adevărat că am întîlnit-o pe Elena Udrea, fiind amîndoi buzoieni, dar n-am cunoscut-o aşa cum mi-aş fi dorit". Udrea e ministru din 2008, mai întîi al Turismului, apoi al Mediului şi acum al Turismului şi Dezvoltării Regionale.
Ilie Stan : "O ştiu pe Elena Udrea de prin 1992, cînd jucam deja la Steaua. Mi-ar fi plăcut s-o cunosc mai bine, dar n-a fost cazul"
C.V.Tudor: "Ea a venit de la Buzău la Bucureşti, după el, şi se iubeau nebuneşte în maşina lui. Ce, e vreo ruşine asta?!"

Afaceri marca Udrea, pe banii UE!
Rudel Obreja nu şi-a recuperat nici acum banii europeni de la ministerul Elenei Udrea: "Mai bine nu mai făceam gala!"
Promotorul meciului lui Lucian Bute, disputat în iulie la Bucureşti, este deranjat de faptul că MDRT tergiversează să-şi onoreze promisiunea făcută

Patru luni au trecut de cînd Lucian Bute şi-a apărat cu succes centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie la Bucureşti, în faţa lui Jean Paul Mendy. Gala de la Romexpo a fost organizată de firma Europlus Computers, al cărei unic acţionar şi administrator este preşedintele FR Box, Rude Obreja. Pentru acest eveniment, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat un contract cu Europlus de promovare a brandului turistic în valoare de 1,9 milioane de euro.

"Încă nu mi-am recuperat banii. Mi se oferă explicaţii de patru luni de zile, de către comisia de la minister care face recepţia, care îmi cere zi de zi documente în plus sau documente care au fost depuse, interpretări ale documentelor", a declarat pentru e-politic.ro Rudel Obreja. Acesta susţine că nu a discutat cu ministrul Eleena Udrea despre cele aproape două milioane de euro pe care le are de încasat. "Ce să discut cu dumneaei? Să o întreb ce? Nu ţine de dumneaei! Eu pentru doamna Udrea am o stimă deosebită. Dar este vorba de această comisie care e suverană pe decont şi care ne chinuie", a adăugat Obreja.

Preşedintele FRB a mărturisit că cei de la MDRT "au tăiat nişte acţiuni cu totul samavolnic". "Noi ne-am îndeplinit, per ansamblu, obiectul şi scopul de zece ori. Audienţa a fost de zece ori mai mare decît am estimat-o", a precizat Obreja. Acesta a mai dezvăluit pentru e-politic.ro că la firma sa au început deja controale, chiar dacă nu a încasat nici un ban, şi crede că va încasa mai puţin decît era prevăzut în contract. "Valoarea din contract este de 1.930.000 de euro. Probabil că o să-mi dea cu 25% mai puţin, după cum se desfăşoară lucrurile. Sincer, nu mă aşteptam la aşa ceva. Dacă ştiam, nici nu mai realizam gala. Eu am făcut ceva deosebit pentru ţara asta!".

Bani din fonduri europene
Contractul semnat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu firma Europlus Cumputers pentru promovarea brandului turistic în gala lui Lucian Bute este în valoare de 1.930.000 de euro. Finanţarea a fost încadrată de Elena Udrea în Programul Operaţional European 2007-1013.

Contract şi rezultate
Înţelegerea dintre MDRT şi Rudel Obreja conţine multe cifre ce trebuie confirmate de auditori, majoritatea dintre acestea ţinînd de audienţa galei. Deşi iniţial Obreja a anunţat că meciul lui Bute va fi transmis în 50 de ţări, în realitate, numărul acesta a fost de 8: România, Canada, SUA, Japonia, Australia, Franţa, Germania şi China. Singurul loc în care s-a putut urmări meciul gratuit a fost România. În rest, a fost contracost, fie că a fost înregistrare, fie live. În contract, la multe capitole este trecută o audienţă de 5 milioane de telespectatori, în timp ce în realitate, doar în minutul de aur al galei s-au înregistrat 4,5 milioane, audienţa medie situîndu-se în jurul cifrei de 2,5 milioane.

Departamentul de Luptă Antifraudă Antifraudă al UE (DALAF), la ANS!
Obreja: “Nici n-am luat banii, ce anchetează?”
Pe 28 octombrie 2011 a sosit la Autoritatea Naţională pentru Sport o hîrtie de la DLAF (Departamentul pentru Luptă Antifraudă). Informaţia a venit chiar de la Rudel Obreja, prezent ieri la Radio GSP.
DLAF este departamentul care “asigură protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene în România”, conform definiţiei date de Tratatul UE, și “unul dintre cele mai dificile corpuri de control”, potrivit mai multor specialiști în fonduri europene.
DLAF i-a solicitat expres lui Rudel Obreja, în calitatea de organizator al galei prin firma sa, să prezinte o serie de documente. “Mi-au cerut actele pînă pe 3 noiembrie, deși eu am primit hîrtia nu pe sediul firmei mele, ci de la ANS, mai tîrziu. Le voi da actele, cîte voi putea, pînă pe 3 noiembrie”, a spus el.
“În general, controlul se face cu echipe mixte, formate din români și străini. Echipele au în componenţă specialiști foarte buni”, a spus un om care a fost antrenat pe fonduri europene chiar la Bruxelles. Auditul făcut de DLAF este complex, atît contabil, cît și legal. “În acest caz, probabil că vor dori să vadă de ce ministerul a acordat evenimentul acestei firme, pentru că, în legislaţia europeană, noţiunea de exclusivitate este neconcurenţială. Probabil că vor dori să vadă atît cheltuielile, cît și veniturile înregistrate. În cazul acţiunilor europene, veniturile se taie din finanţare, dar să vedem care vor fi rezultatele auditului în cazul galei profesioniste de box”, a spus sursa citată.
Aflat ieri la Radio GSP, Rudel Obreja a insistat pe ideea că “nu am nimic de ascuns, dar mi s-ar părea normal să cerceteze dacă dau banii, altfel ce cercetează, o hîrtie între mine și minister?”. “Nu așa stau lucrurile. Dacă accepţi să iei bani publici te supui unui anume regim de control”, a precizat specialistul în fonduri europene. “Sînt curat, totul e fara repros!”, a mai spus Obreja, el declarând repetat ca ministerul ii va retine oricum din bani, ceea ce nu i se pare corect.

PS-Cu toate acestea, Elena Udrea nu şi-a spus încă ultimul cuvânt nici în politică, nici în afaceri. Atâta timp cât mai deţine încă nişte funcţii în PDL, cum ar fi cea de preşedintă a Organizaţiei PDL Bucureşti şi va mai funcţiona relaţia cu greii partidului, dar mai ales cu Traian Băsescu, pentru Elena Udrea nimic nu e definitiv pierdut.