miercuri, 1 decembrie 2010

Arhiepiscopia SRL-Partea a doua la "Să nu faci, ce face popa!"

Arhiepiscopia SRL! Partea a doua la articolul: “Să nu faci ce face popa!” Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului condusă de turnătorul Calinic, sancţionată de GF şi ITM!

Gustul arhiepiscopului Calinic Argatu pentru afaceri care aduc bani - acei “ochi” ai „Ucigă-l Toaca”, a depăşit de mult chiar şi omenescul. Caţi romani au în “ograda” lor o blastieră, o staţie de asfaltat cu utilaje cu tot, un hotel, o fabrică de paine, o “viluţă” şi cateva limuzine? Caţi dintre noi avem o asemenea avere”? Poate doar soţii Cocoş, dom’ Căşuneanu sau primarii Boţarcă şi Ion Dumitru. Trist este că, ani de zile aceste activităţi extra-arhieparhiale şi ecumenice au fost voit-ignorate de instituţiile statului abilitate cu efectuarea de controale privind legalitatea funcţionării, deşi ilegalităţile Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului se produceau chiar sub nasul lor şi cu acordul lor tacit. Cine dăduse toate aprobările de funcţionare a acestor afaceri? Nu cumva tocmai acele instituţii ale statului îndrituite cu efectuarea controalelor legalităţii funcţionării afacerilor arhieparhiei? Cine se află azi mai presus de Lege? Arhieparhia (instituţia în sine), sau arhiepiscopul Calinic şi Caliopie? De regulă, vinovat pentru toate neregulile instituţiei este şeful acelei instituţii, mai cu seamă că arhiepiscopiile nu sunt instituţii laice. Iată însă cum au decurs lucrurile.

În data de 16 august 2010, Garda Financiară (G.F.) Argeş a sancţionat Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului cu suma de 10.000 lei, pentru că Hotelul “Casa Pelerinului”, care aparţine Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului nu avea casă marcat, pe bonurile (nefiscale), scriind “Mulţumim pentru donaţie!”, deşi suma achitată de client reprezenta fix costul consumaţiei. Inspectorii „Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Argeş au sancţionat la randul lor aceeaşi instituţie condusă de arhiepiscopul Calinic Argatu cu suma de 45.000 lei, respective: cu 30.000 lei pentru un salariat găsit fără documente de muncă şi 15.000lei pentru neacordarea unui spor de 15%-20% pentru orele lucrate pet imp de noapte muncitorilor fabicii de paine a arhiepiscopiei.

Fabrica de pâine a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului cu suma de 40.000 lei !
Printre neregulile descoperite la fabrica de pâine a Arhiepiscopiei se numără nerespectarea regulilor privind sănătatea şi securitatea în muncă şi a programului de lucru. Fabrica a fost închisă recent pentru igienizare.
După ce pe 16 august comisarii Gărzii Financiare au amendat Arhiepiscopia Argeșului cu 10.000 pentru că la casa de oaspeţi “Pelerinul” nu exista o casă de marcat, deşi acolo se oferă servicii de cazare şi masă contra cost, iar în clădire s-au găsit 1265 de lei, care nu au putut fi justificați cu acte, acum a venit rândul inspectortilor ITM să controleze una din societăţile comerciale ale Arhiepiscopiei, SC “Ortos AG 2008” SRL. De data aceasta inspectorii ITM nu au avut pic de milă și au amendat Arhiepiscopia cu suma de 40.000 lei pentru neregulile găsite la fabrica de pâine.
“În urma controlului efectuat s-au constatat mai multe nereguli şi au fost întocmite trei procese verbale pentru nerespectarea securităţii şi sănătăţii în muncă, pentru nerespectarea programului normal de lucru şi pentru angare fără forme legale. Vom continua verificarea până vor remedia deficienţele şi vor respecta normele legale în vigoare”, a declarat, constantin Baţagoi, inspector, şef serviciu ITM Argeş.
Concret, un angajat a fost găsit fără carte de muncă, pentru care Arhiepiscopia a fost amendată cu 3000 lei. O altă sancţiune în valoare de 1500 lei, aplicată de inspectorii ITM, a fost pentru neachitarea unui spor de 15-20%, pentru orele lucrate pe timp de noapte. Alte nereguli constatate de inspectorii ITM au fost legate de un elevator pentru sacii de făină, care nu avea avizul ISCIR şi pentru instalaţia electric, care nu avea prizele izolate.
În apărare, reprezentanţii Arhiepiscopiei susţin că persoana găsită muncind la negru este şoferul Arhiepiscopiei, care a ţinut locul şoferului fabricii de pâine, acesta fiind liber. Fabrica a fost închisă zilele trecute pe perioadă nedeterminată, pentru igienizare.
“Şoferul fabricii era liber sâmbătă şi l-am rugat pe şoferul Arhiepiscopiei, să livreze el pâinea pentru că era Sâmbăta Morţilor şi aveam comenzi de la oameni, dar dânşii au considerat că este angajat la negru. Arhiepiscopia este unic acţionar al fabricii, iar şoferul era angajat al Arhiepiscopiei. Referitor la munca pe timp de noapte, oamenii au acceptat să lucreze atunci când este nevoie, stăteau când aveam comenzi multe câteva ore în plus. Dar asta e legea, ne supunem acestor ordine şi le punem la punct. Fabrica este închisă să ne punem la punct. Amenda am plătit-o pe jumătate, în 48 de ore”, a declarat părintele Ioan Dudaş, consilierul economic al Arhiepiscopiei.
Firma SC Ortos AG 2008 SRL are 20 de angajaţi şi a început activitatea pentru a oferi pâine gratuit persoanele de la centrul de bătrâni din Curtea de Argeş, pentru angajaţii Arhiepiscopiei şi pentru copiii din programul Afterschool, care servesc masa la cantina Arhiepiscopiei. În plus, mai multe familii nevoiaşe din oraş primesc pâine gratuită. Pentru cei care doresc să cumpere pâinea produsă în fabrica din curtea Arhiepiscopiei au fost înfiinţate şi două chioşcuri, unul la poarta instituţiei şi unul la poarta Mânăstirii Curtea de Argeş. Interesant este faptul că, în ciuda afirmaţiilor referitoare la ajutorul acordat unor nevoiaşi din Curtea de Argeş, în oraş nu există o cantină, pentru săracii urbei, care să poată servi măcar o masă caldă oamenilor străzii sau măcar copiilor străzii, care continuă să cerşească pe treptele bisericilor la fiecare slujbă nu numai la sărbătoarile religioase ortodoxe.

Caliopie, mana dreaptă a arhiepiscopului, trecut de Patriarhie, pe linie moartă!

Despre ultimele matrapazlacuri făcute de mai marii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului a dat Dumnezeu şi a aflat şi PF Daniel. Despre celelalte, făcute şi nefăcute, din existenţa lui Calinic Argatu, patriarhul v-a afla se pare, tot dacă v-a da…Domnul. V-a afla poate cum călugărul Argatu îi turna Securităţii, pe confraţii de la Manăstirile Cernica şi Căldăruşani, dar şi pe enoriaşii care treceau pragul Manăstirii de la Argeş, pentru a se închina Sf. Filofteea. V-a mai afla de asemenea şi cum Calinic, aflat la volanul unui autoturism proprietatea Episcopiei, a produs un accident rutier în zona Cimatografului “Lumina” din Piteşti, şi cu ce urmări. Mai mult, pentru a scăpa de orice răspundere, înaintea apariţiei poliţiştilor de la Rutieră, a făcut schimb de locuri cu.…Caliopie, “mana lui dreaptă”. Cum arhiepiscopul reuşeşte transformarea oricărei manifestări religioase, într-un kitch, la care participă de-a valma manelişti, creşetori, intrlopi şi panacotari, în care se oficiază încoronări de regi închipuţi ai rromilor de pretutindeni, contra sute de mii de euro, de “prinţi” bastarzi, în timp ce pe Regii autentici ai Romaniei i- a etichetat, drept “regii răbdării”! Astfel că, sacrificarea “pionului” Caliopie frizează perfect simdromul “acarului Păun”. Schimbat din funcţie nu merita doar Caliopie, care nu avea o funcţie de răpundere, ci şi Calinic Argatu din funţia de arhiepiscop. ştefan dumitru afrimescu

Niciun comentariu: