miercuri, 7 iulie 2010

Lipsa unei legi a lustratie naste monstri

Lipsa unei Legi a Lustraţie naşte monştri şi după 20 de ani de la revoluţie! Un fost col. SECU, ce racola minori, pentru ai transforma în turnători şi care a fugit cu 1,6 miliarde lei, banii păgubiţilor FNI, a ajuns preşedinte al PRM Argeş!

În cei 20 de ani scurşi de la revoluţia din decembrie 1989 s-a dovedit de sute de mii de ori cat de necesar era, să fie adoptate, începand chiar din 1990, două legi esenţiale pentru oricare democarţie din ţările foste comuniste: Legea Condamnării comunismului şi Legea lustraţiei..S-ar fi împiedicat astfel ascensiunea unor politruci notorii, precum Ion Iliescu, Nicolae Văcăroiu & comp., în sructurile de putere ale statului, în partide, precum PNŢ, PNL, PRM şi PSD nu ar mai fi putut fi infiltraţi foşti securişti, nu ar mai fi existat “dosariade”, mineriade, şantajişti şi şantajaţi cu dosarele de informatori, instituţii fundamentale ale statului (Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia, Justiţia, Magistratura şi Mass Media), nu mai puteau fi înţesate cu foşti ofiţeri SECU şi ar fi fost respectate şi aplicate legile unui stat de drept, Romania nu mai putea fi atat de uşor de devalizată, nu mai avea cum să apară tot felul de jocuri piramidale precum Caritas, Philadelfhia şi FNI, iar ofiţerii fostei Securităţi, precum colneii Dan Zanfirescu şi Constantin Slabu îşi puteau plimba liniştiţi nepoţii sau nepoatele pe aleile parcurilor din oraşele în care locuiesc. Cei enumeraţi deja, au preferat să-şi continue activităţile anterioare, reuşind, unul ca alde col. Slabu să mai racoleze, în afara sutelor de turnători încă de pe băncile şcolilor, şi vreo7.500 de victime (numai din Argeş), şi pentru FNI.

Cine este col. Constantin Slabu? “Ece homo”…sekurty’s !

Constantin Slabu a intrat în Securitate în 1969. Înainte de 1989 a ofiţer de Securitate, lucrand în cadrul Direcţiei de Contrainformaţii a Securităţii Argeş. S-a pensionat definitiv în 1995-1996 în baza unei Ordonanţe de Guvern, prilej cu care şi-a tras şi vreo 20 sau 24 de salarii compensatorii. Şi Constantin Slabu face parte deci, din randul pensionarilor de lux ai Romaniei, fiind beneficiarul unei pensii speciale ca oricare angajat al Serviiciilor de Informaţii. Şi nu trebuie uitat că a “slujit” sub două Regimuri: pană în 1990, sub cel totalitar, pentru ca după 1990, Virgil Măgureanu să-l reînregimenteze şi în SRI, şi tot în cadrul Direcţiei de Contrainformaţii. În veche calitate de ofiţer SECU la contrainformaţii, Constantin Slabu racola minori încă de pe băncile şcolilor, pentru ai transforma în “turnătorii” propriilor familii (bunici, părinţi, fraţi şi surori), ai prietenilor de familie şi ai vecinilor de apartament, de scară sau de blocul în care locuiau. Fostul ofiţer SECU a şi recunoscut de altfel într-un săptămanal local: “Serii întregi de minori, inclusiv din Argeş, au fost racolaţi de către structurile informative. Ţinta ofiţerilor din serviciile secrete erau elevii eminenţi, cu înaltă ţinută morală, care colaborau pe linia prevenirii actelor antisociale şi a delincvenţei juvenile”. Cu toate acestea fostul securist susţine că: “Minorii racolaţi nu făceau poliţie politică”. Atunci ce făceau? “Turnătoria” nu este cumva asimilată “poliţiei politice”?

Şi cu banii FNI-ştilor ce-aţi mai avut?! Dar, să continuăm. În 1990 Constantin Slabu s-a pensionat din fosta Securitate. însă nu a stat pe ”tuşă”decat vreo cateva luni, întrucat Virgil Măgureanu, director SRI pe-atunci l-a reactivat în randurile SRI-ului, unde a rămas pană în 1996. După ce s-a pensionat şi din SRI, şi după încă o “tuşă” de numai cateva luni, a fost contactat de către “oamenii lui SOV”. Unul dintre cei aproape 350 de foşti securişti din anturajul lui Sorin Ovidiu Vantu (SOV), l-a propus patronului FNI, pentru funcţia de director al “Gelsor” Argeş, poziţie din care controla şi filiala locală FNI-ul, unde de altfel şi-a şi impus fiica (Smeureanu C. Gabriela), în funcţia de contabil-şef al FNI Argeş. După cum se ştie FNI s-a păbuşit în anul 2000. Pe data de 15 mai acel an, “mama FNI”, Ioana Maria Vlas a transmis pe fax în toată ţara, inclusiv şi-n Argeş o directivă prin care interzicea efectuarea plăţilor în numerar. In noaptea de 23-24 mai Constantin Slabu, dircetorul Gelsor a pătruns în sediul FNI, şi nu al Gelsor, care se despărţise de FNI, şi a sustras suma de 1,6 miliaarde lei, din care 1,2 miliarde au aparţinut numai familiei: Slabu Constantin (tatăl)-17,4 milioane lei; soţia col. Slabu (Slabu Alexandrina-357,9 milioane lei) şi familia ficei, respectiv, Smeureanu C. Gabriela-23,1 milioane lei, pană şi nepoata de numai 8 ani pe-atunci şi-a luat partea: Smeureanu M.Mihaela-8,2 milioane lei şi Smeureanu M. Marian Marius-472 milioane lei şi “tartorul”, col Slabu C. Constantin-179,5 milioane lei +107, 6 milioane lei. Înnoaptea cu pricina col Slabu a fost la un pas de a fi linşat de restul deponenţilor FNI, care aşteptau să le vină randul la încasat bani. Rand, care, pentru cei mai mulţi dintre deponenţi nu a mai venit nici pană-n ziua de azi. Au urmat procese, proteste ale păgubiţilor, cercetări inclusive a col. Constantin Slabu. Şi cu toate acestea singura care a fost judecată şi condamnată de statul roman a fost Ioana Maria Vlas. Restul sunt cu toţii bine mersi. Pană şi preşedintele Băncii de Scont, Teodor Nicolăescu stă ascuns pe undeva prin Indonezia iar fostul preşedinte al BID (Banca de Investiţii şi Dezvoltare Nicolae Văcăroiu este, pentru încă 7-8 ani, preşedintele Curţii de Conturi a Romaniei După gratii mai stat şi Doru Nicolaescu şi Nicolae Popa. Nici colonelului Slabu nu i-a fost mişcatîn timpul cercetărilor, un fir de păr măcar, deşi gestul său frizează, furtul, însuşirea ilegală a unor sume de bani care aparţineau şi altor păgubiţi. Dar, pentru că suma a fost atat de mare i s-a spus hold-up. Ca să nu mai spunem că acei 1,6 miliarde lei din anul 2000, echivalează cu peste 100 de miliarde dinziua de azi. Şi lucrurile nu se opresc aici. Salvatorul col Slabu se numeşte Teodor Teodosescu, fost procuror general al Parchetului Curţii de Apel Piteşti.

“Ţeape de ţepe”, date de Slabu atat patronului FNI, cat şi agenţiei “Imobil ’47”! Cea mai tare lovitură dată de Slabu chiar patronului FNI a fost achiziţionarea sediului Gelsor. Potrivit unor infosrmaţii “top secret”, jumătate din vila de pe bdul Republici în care a fost sediul Gelsor.a aparţinut fostului deputat PDSR Iulian Nistor, iar cealaltă jumătate Fondului locative Piteşti, iar pentru vanzare a fost necesară şi apostila unui foarte cunoscut viceprimar. Vila plus terenul de sub ea în suprafaţă de 780 mp. Pentru achiziţionarea vilei s-a adresat Agenţiei Imobiliare “Imobil ’47”, care i-a găsit vila a mintită, contra sumei de 80.000 USD, plus un commission de 5000 USD, pentru agenţie, commission care nu a mai fost recuperate nici pană azi. Mia mult, la scurt timp după cumpărarea imobilului col. Labu a vandut vila către Gelsor cu suma de 100.000 USD, obţinand o diferenţă de 20.000 USD. Cu 10.000 USD şi cumpărat un apartament prin aceeaşi agenţie chiar pe calea Bucureşti, iar ceilalţi 10.000 USD i-au intrat în propriile-i buzunare.

Final, deocamdată, cu happy-and! Au trecut 10 ani şi mai bine de o lună de zile de la hold-up-ul din noaptea de 23-24 mai 2000. Nici pană azi col. Constantin Slabu, fostul şef al Gelsor Argeş, în ciuda manăriilor pe care le-a făcut, nu a fost măcar o oră reţinut de procurori. Şi nu numai că nu a fost atins măcar cu o floare, dar a ajuns şi ditamai directorul şi acţionarul Agenţiei de protecţie şi pază “Bidepa”. Şi, ca şi cum nu i-ar fi fost de-ajuns, cu vreo două luni în urmă a fost “uns”, cu sprijinul colegului său de la Securitate, col. Dan Zanfirescu, şi preşedinte al filialei PRM Argeş. În această dublă calitate col Slabu şi-a permis să folosească agenţii BIDEPA pe post de forţă paramilitară, pentru a îngrădi accesul unor membri PRM, ajunşi indezirabili pentru col. Slabu şi camarila sa din fosta Securitate.
Ştefan Dumitru Afrimescu

PS Iată un mod sănătos de a gandi, postat pe acest blog de către un... "anonim":

Un comentariu:

Anonim spunea...

Habar nu ai mai fraiere cine a fost Slabu !
Cu BIDEPA ai ami nimerit-o.
Tu esti muritor de foame pentru ca rsti prost.
Ce vreti ? Sa va bage altul bani in buzunasr pentru ca atifost fraieri toata viata ?