joi, 15 iulie 2010

Cand prietenul la "şmenuri" se cunoaşte "!

Cand “prietenul” la “şmemuri” se cunoaşte: Pendiuc+”Zeus”=LOVE(le)! În plină criză, Pendiuc, ajutat de conorăşanul Dobre îşi mai ctitoreşte o vilă!

Citeam undeva cum că: “Patronul de la “Zeus”, Grigore Dobre ajunsese anul trecut la un profit de peste 700 miliarde lei vechi”. Acum propbabil că a depăşit suma de 1000 de miliarde. Ne-am tot întrebat cum de s-a ajuns aci şi de unde s-a plecat. Şi, nu mică ne fost surprinderea să aflăm că patronul de la “Zeus” este născut şi crescut în oraşul Balş, la fel ca primarul Tudor Pediuc. Amandoi sunt “Fii ai Balşului”. Iată cum titrează publicaţia “Eveniment de Olt” din 10 iulie a.c., pe prima pagină: “Fii Balşului impart mălaiul” şi continuă: “Mădălin Teodosescu, primarul oraşului Balş, Tudor Pendiuc, primarul oraşului Piteşti şi Grigore Dobre, magnatul de la Zeus, toţi ar putea cîştiga distincţia de ,,fii ai Balşului”. Ultimii doi ,,fii”, primarul piteştean şi afaceristul de la ,,Zeus” s-au născut şi au crescut şi ei pe uliţele Balşului. Printr-o conjunctură, numită împărţirea banului public, drumurile celor trei s-au intersectat”. Aflarăm deci, de unde s-a plecat. De la Balş, adică de la Dunăre. În cele ce urmează vom afla şi cum de s-a ajuns aici.

Criză doar pentru unii?!

Se pare că acestă criză, care a dus la reducerea salariilor cu 25%, la creşterea TVA-ului de la 19% la 24%, la disponibilizări colective de zeci de mii de angajaţi, la luarea celor mai austere măsuri din ultimii 20 de ani, nu-l afectează şi primarul Piteştiului Tudor Pendiuc. Ba am zice că dimpotrivă, chair a găsit de cuviinţă să-şi mai ctitorească o viluţă, pe acelaşi teren din zona Stadionului. Ar trebui poate întrebat cu care dintre firme? Şi cu ce bani? Cumva din salariile de bugetari ale soţilor Pendiuc? Că dom’ primar s-a apucat de ctitorit pe vremuiri de criză stau mărturie stivele de material de construcţie aduse în după amiaza zilei de 5 iulie a.c., de către firma “Zeus” şi lăsate în box-paleţi chiar în faţa primei vile a edilului. Despre relaţia dintre “Zeus” (firma) şi “Zeus”-ul din fruntea Primărieri Piteşti se cunoaşte faptul că firma amintită a obţinut cam tot ce-a vrut muşchii patronului Grigore Dobre în materie de lucrări publice în municipiu Piteşti şi nu numai, ba chiar şi prin judeţele PSD-iste, Olt, Giurgiu şi chiar şi-n municipiul Craiova, la Universitatea din Bănie.

Cine este Zeus? “Lucrările efecutate prin toată ţara au fost de mîntuială”

“Apartamente ANL care au rămas fără tavan, case pentru sinistraţi cărora le-a căzut acoperişul, clădiri publice fără tencuială. Potrivit site-ului de licitaţii publice, ANL-ul, a desemnat drept cîştigători ai licitaţiei pentru construcţia de locuinţe destinate tinerilor din Municipiul Giurgiu 2 firme: SC “Zeus” SA Piteşti şi SC “OltCons” SA Slatina. De mai multă vreme, cele 2 firme lucrează în tandem pentru a cîştiga lucrări publice. Patronul societăţii Zeus SA, Grigore Dobre este un apropiat al primarului PSD al Piteştiului, Tudor Pendiuc, care a sposorizat cu cîteva sute de milioane de lei vechi campania electorală a lui Adrian Năstase, în 2004. Dobre s-a remarcat prin uşurinţa cu care a cîşigat licitaţii organizate de Consiliul judeţean Argeş. Sedii de şcoli, sediile Consiliului Judeţean şi Consiliului Local au fost reabilitate de către SC “Zeus” SA. Amintim şi o lucrare controversată, din perioada guvernării Năstase, care a făcut obiectul unui Dosar Penal în 2006: clădirea Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Argeş. Procurorii Anticorupţie au constatat că, în acest caz, plăţite efectuate către firma Zeus SA au fost duble faţă de valoarea pieţei, înşelînd astfel, bugetul judeţean cu cîteva miliarde de lei vechi”, susţin cei de la “ancheteonline. ro”.
Cert este că aceiaşi firmă “Zeus” a efectuat şi lucrările de pavare a străzii centrale a Piteştiului, respectiv tronsonul Magazinul Trivale-Teatrul “Davila”, construirea Fantanei muzicale din faţa primăriei, plus lucrările de refacere a podului de la Căteasca. Prin urmare, existand astfel de interese şi asemenea tip de relaţii, Tudor Pendiuc fiind conorăşan din Balş cu Grigore Dobre, patronul firmei “Zeus”, aproape sigur materialele de construcţie depozitate de către firma amintită, chiar în faţa vilei primarului Pediuc, sunt un fel de “cadou”, primit drept reconpensă, pentru licitaţiile de lucrări caştiagate de către “Zeus”, firma lui Grigore Dobre.

"ZEUS” SA , abonată la banul public

“SC “Zeus”SA, în tandem cu SC “Scadt” SA Slatina, controlată de actualul preşedinte PSD Olt, Ion Toma, a cîştigat un proiect cu bani PHARE, în valoare de 2,5 milioane de euro pentru refacerea podului de la Căteasca. În perioada mandatului trecut al primarului Pendiuc, SC Zeus SA a mai construit fîntîna arteziană muzicală din centrul Piteştiului, o investiţie considerată inutilă şi foarte costisitoare. Totodată, SC “Zeus” SA a obţinut lucrări de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), fără ca CNI să ţină cont de trecutul nu prea curat al afaceristului Grigore Dobre. Societatea lui Dobre a mai primit un contract de 1 milion de lei pentru construcţia unui complex sportiv în localitatea Lunca Corbului”, mai susţin cei de la “ancheteonline.ro”.

Patronul de la “ZEUS” SA , abonat şi la banul public din Balş, oraşul natal

Firma care a caştigat licitaţia pentru construirea locuinţelor sociale este SC ZEUS SA, cu sediul în Piteşti. Contractul încheiat între Primăria Balş şi societatea ZEUS depăşeşte suma de 50 de miliarde lei, fără TVA. Chiar dacă în momentul actual primăria nu dispune de respectiva sumă, ba chiar nu dispune de niciun leu , angajamentul contractual este unul ferm. Administraţia locală va fi pusă în situaţia de a nu onora alte plăţi pentru a-şi onora contractul cu societatea piteşteană”, susţin cei de la “Eveniment de Olt”. În aceste condiţii mai încape îndoială în privinţa firmei care-i construieşte primarului Tudor Pendiuc cea de-a doua vilă? Sau pentru ce sumă?Dar cum a caştigat patronul de la “Zeus” SA, Grigore Dobre atatea licitaţii pentru lucrări pe bani publici de-a ajuns la un profit de-aproape 1000 de miliarde lei vechi?! Ştefan Dumitru Afrimescu

5 comentarii:

Anonim spunea...

faceti o confuzie grava, cei 700 mld lei vechi reprezinta cifra de afaceri, nu profitul cum dezinformati.
o sa incerc o lectie simpla de economie pt dvs.:
Cifra de afaceri=Costuri+Profit
rezulta:
Profit=Cifra de afaceri-Costuri
De aici rezulta ca orice firma poate avea si 100000 de mld cifra de afaceri, daca are costuri mai mari decat cifra de afaceri poate inregistra si pierdere, nici vorba de profit. incercati sa studiati putina economie si apoi dezinformati pe bloguri.
va multumesc si ma indoiesc ca veti posta commentul.
mult succes!

afrimescu spunea...

Dacă chiar vreţi să-i plange-ţi de milă nu aveţi decat, dar făceţi-o vă rog pe blogul dvs. sau pe-al său. Eu n-am s-o fac niciodată. Apoi, preferabil ar fi să vă şi semnaţi.

Olteanu Mirela spunea...

D-le Afrimescu , inainde de a raspunde articolului dvs. am dat click pe profil unde v-am vazut poza. Abia atunci am inteles aciditatea cu care scrieti , ura care va domina si criticismul exagerat!!!
Adevarat sa fie tot ce ati comentat vizavi de dl. Dobre , se pare insa ca ati uitat faptul ca acesta a creat cateva sute de locuri de munca iar acei oameni primesc lunar un ban cinstit cu care isi intretin familiile si achita rate in banci ..., ca avem un centru modern si o fantana muzicala inspirata dupa cea de la Madrid si care reprezinta atractia serilor de weekend pentu toti cei iesiti la o mica plimbare ...., iar asa o minunatie nu putea face orice firma de constructii ; exemplele muncii acestui om sunt insa multe ....
Puse una peste alta , in ce ma priveste , am toata admiratia si stima fata de un om al succesului ! Nu a dat in cap la nimeni ci a reusit elegant sa patrunda intre greii judetului ( de ce nu o faceti si dvs. ? va raspund eu - asta e treaba ce necesita multi neuroni impanati cu simt psihologic si ...nu e de nasul oricui ) ; Cinste lui ca are bani si va doresc si dvs. sa faceti macar 1/10 din averea lui Dobre iar atunci cu siguranta nu veti mai fi atat de ....frustrat ...de lucrarile si licitatiile castigate de el ; Nu mai mestecati caile folosite , fie ele ortodoxe sau nu , caci nici in Occident nu sunt aia mai cu mot !!! Sa va aduc aminte de razboiul singeros pornit impotriva Irakului pentru niste acuzatii false doar ca industria de armament americana avea nevoie de noi contracte ? sa va aduc aminde de alt razboi, cel din Afganistan , tara cu cea mai mare piata de droguri din lume si asta a mirosit a bani americanilor ? sa va aduc aminde de alt razboi sangeros, cel din Libia de azi , pentru ca acestia au cel mai bun petrol si trebuie ...luat ieftin ? sa va aduc aminte de 11 septembrie american unde.... stiti si dvs. realitatea ? sa va mai aduc aminte ca ne-au cumparat TOT ca sa ne transforme in piata lor de desfacere si cu forta de munca ieftina ? ...etc...etc...etc.
Iar ca incheiere :
1. Orice licitatie castigata la o anumita valoare nu este urmata imediat de procedura de executie iar in aceasta perioada ( executia ) inflatia nu sta pe loc ; de aici suplimentarile de la final .
2. Lucrarile executate de firma Zeus sunt de buna calitate ; eronat ca sunt proaste ; evident ca sunt si exceptii dar sa nu generalizam .
3. Socrul meu , inginer proiectant , a lucrat cu d-lui si intr-o cariera de peste 40 ani de proiectare a spus ca dl. Dobre este un om si manager deosebit .
4.Mai puneti si conditiile meteo ...; in constructii reprezinta elementul principal in finalizarea la timp sau cu intarziere a unei lucrari .
5. Am convingerea ca o sa ma desfiintati in raspunsul dvs. , eu insa nu mai am nimic de spus.
O.M.
Pitesti.

Afrimescu spunea...

Dnei/drei Mirela Olteanu cu pretuire
NU nu am sa va desfiintez, pentru ca nu-mi doresc acest lucru. Sunte-ti si sper sa ramaneti un cititor al acestui blog. Eu vreau sa va castig ca bun citititor al acestui blog si nu sa va "desfiintez". Pe acest site sunt insa destul de multe alte subiecte, mult mai dure decat cel la care faceti referire. De ce v-ati "legat" totusi tocmai de acesta?! Sigur, am toata admiratia pentru nr. locurilor de munca create, pentru faptul ca dl.Dobre reuseste sa creeze noi fronturi de lucru pentru angajati chiar si in plina receseune economicaNumai ca, toate acestea le-a facut pe bani publici, nici macar pe bani publici- privati, ci doar pe bani publici. Adica nu doar pe banii mei, ci si ai dvs. si ai restului angajatilor firmei. Apoi, nu inteleg ce legatura are fizionomia mea cu duritatea articolelor. O fotografie poate fi cel mult un instantaneu, iar frustrat nu aveti motive sa credeti ca as fi.Incerc pe cat posibil sa fiu echidistant si-atat. Cat despre ce se intampla prin west sau lumea araba este foarte bine ca se intampla. Nu trebuie sa mai existe nicaieri in lume nici un "soi" de dictatura. Nici de stanga, cum sunt cele din Corea de Nord si de la Havana, nici de dreapta, cum au fost cele din America Latina si nici personale cum sunt cele de prin Lumea Araba, Sadam, Gadafi sau Mubarak. Am si cateva intrebari pentru dvs: 1)-Sunteti adepta Teoriei Conspiratiei? 2)-Sunteti o nostalgica? 3)-Sunteti o ruda sau angajata a dlui Dobre? Daca raspunsul este DA, atunci va inteleg. Daca insa este NU, "intelegerea" cautati-o la dumnelui, la primar sau la presedintele C.J.
Cu prietenie-afrimescu

Angajat la zeus spunea...

ba omul asta are dreptate cu tot ce spune pt ca eu daca vreau sa fac o firma imi da unul ca dobre in cap care da banul ca sa ia lucrari pt ca licitatie licitatie dar cistigatorul se stie.Cit despre locurile de munca mai bine lipsa angajatii lui sint platiti mai prost ca bugetarii.Iar socru doamnei olteanu dl olteanu gheorghe e un amarit de pensionar caresi tiriie basinile cu el,mai bine ar lasa altii mai tineri sa mai cistige si ei ceva iar el sa se duca linga dobrin.Hai pa si sa auzim de bine.Afrimescule tineo tot asa.