duminică, 10 iulie 2011

SESIZARE ANI şi DNA

Sesizare DNA şi ANI Mafia funciară din Primăria Mioveni se pune la adăpostul pilelor şi relaţiilor din Justiţie argeşană!
*-Din chelner la “Musceleanca” şi bucătar la “Dacia”, la viceprimar şi-apoi primar de Mioveni!!! *-Nepotismele din Primăria Mioveni! *-Strategie de doi bani, pentru dezvoltarea Mioveniului, făcută însă pe bani grei! *-Două Fundaţii, finanţate ilegal, toacă anual cate 10.000.000-12.000.000 lei (2,2 mil. euro), pe acţiuni, bunuri şi servicii aiuritoare! *-Demolaţi pe hartie, dar în fapt, cu casele-n picioare şi cu banii la saltea! Despre toate acestea în ediţia de luni, 11 iulie a.c.

Scurt tratat de parvenire! (prima parte)
Cine şi-ar fi imginat vreodată că un chelner la restaurantul “Muşceleanca” din Campulung şi mai apoi, bucătar la cantina Automibile “Dacia- Renault” ar fi putut ajunge, cu doar 10 clase, viceprimar al oraşului Mioveni?! Dar că avea să ajungă chiar şi primar al aceluiaşi oraş-satelit al constructorilor de autoturisme?! Cu siguranţă nimeni. Nici măcar el, primarul care este, Ion Georgescu.
Originar din Oarja, odată plecat de-acasă a înseninat la Campulung şi s-a angajat chelner la restaurantul “Musceleanca” din municipiul amintit, unde a servit consumatorii pană ce, într-una din zile, simţind că fabrici ca “Melana” şi “Aro” îşi vor închide poţile, a migrat mai aproape de casă, ajungand bucătar la cantina Uzinei “Dacia”, unde l-a cunoscut pe sindicalistul Vasile Costescu, viitorul primar (defunct de şase ani), al Mioveniului. La alegerile din 2000, bucătarul Ion Georgescu candidează şi ajunge consilier, iar în mandatul 2004-2008, Vasile Costescu îl numeşte vicepimar. În 2006, Costescu trece în lumea drepţilor, iar viceprimarul Ion Georgescu îi ia locul şi ajunge primar. Apoi, în 2008 candidează şi este de data acee, ales primar.
Odată văzut şi cu patalama de primar la mană, s-a înconjurat mai întai de o camarilă, formată din oameni de încredere ca Ion Drăgan şi Gheorghe Găină. Apoi a început, după vechiul obicei de bucătar, să “taie şi să porţioneze” caşcavalul” numit patrimoniul Mioveniului: buget, printre cele mai mari din ţară, adică, de peste 900 mld. lei), imobile, păduri, terenuri, etc. Nici profesional nu a stat cu mainile în san. În cei doi cat a fost viceprimar şi-a terminat liceul la seral. Apoi, după două încercări de aş lua BAC-ul şi tot atatea eşecuri, în 2007 sau 2008 s-a înscris la BAC-ul Liceului ASTRA din Piteşti, pe care, sigur că a treia oară nu l-a mai picat. S-a înscris apoi la cursurile la distanţă ale Facultătii de Administraţie Publică de la Craiova, Filiala Piteşti, condusă de un fost poliţist destoinic şi cu sediul în fostul Centru de Calcul, dar mai ales prin restaurantele cu ştaif, unde se şi susţin examenele.
Două Fundaţii, finanţate ilegal, toacă an de de an cate 1,2 mil euro! DOVADA? Iat-o:
“Domnule Prefect
Subsemnatul Fulger Nicolae, domiciliat in Mioveni, str. Colonel D. Giurescu bl. P22 sc. A ap.6, consilier in cadrul Consiliului Local al orasului Mioveni, solicit anularea Hotararii Consiliului Local al orasului Mioveni nr 25, din 09.02.2011, privind aprobarea Bugetului Local al Oasului Mioveni pe anul 2011 intrucat nu a fost adoptata legal.
Proiectul de hotarare a fost propus spre aprobare in sedinta extraordinara a Consiliului Local al orasului Mioveni din data de 9 februarie 2011 sedinta la care au participat 18 consilieri , unul fiind absent. La deliberare s-au obtinut 15 voturi “pentru” , 2 voturi “impotriva” si o “ abtinere”. Intrucat din cei 15 consilieri care au votat pentru un numar de 7 consilieri se aflau in situatia de “ Conflict de interese” trebuiau sa se abtina de la vot, atunci pentru aprobare au fost cumulate numai 8 voturi ”pentru” valide. Pentru aprobarea acestui proiect de hotarare erau necesare 10 voturi ”pentru” si deci hotararea nu a fost adoptata legal.
Va solicit, domnule Prefect, sa constatati ca urmatorii membrii ai consiliului local Mioveni se aflau in starea de “confict de interese” la momentul adoptarii HCL 25/2011 :
- Stanciu Ion – consilier local PSD, presedinte al Fundatiei pentru Dezvoltare Locala, fundatie care administreaza doua Servicii Publice ale Primariei Mioveni, Serviciul Public “ Cantina Sociala” si Serviciul Public “ Centrul de spriin la domiciliu a persoanelor in varsta” . La art 5 al HCL25/2011 se aloca pentru “Cantina Sociala” suma de 540 000 RON .
- Dumitru Olteanu – Consilier local PSD, presedinte al Consiliului Director al ONGului “ Clubul Sportiv Mioveni”( asociatia sportiva Dacia) . La art 4 al HCL 25/2011 se aloca suma de 4 800 000 RON (1 milion 200 mii EURO) catre aceasta asociatie iar domnul Olteanu a votat “pentru” aprobarea acestei sume.
- Costache Aurel – Viceprimar al orasului Mioveni, vicepresedinte al Consiliului Director al “ Clubul Sportiv Mioveni” ( asociatia sportiva Dacia). La art 4 al HCL 25/2011 se aloca suma de 4 800 000 RON (1 milion 200 mii EURO) catre aceasta asociatie.
- Martalogu Ion, Didita Gheorghe, Jean Valimareanu, Petrica Livezeanu consilieri locali PSD care sunt membrii in cadrul Consiliului Director al “ Clubul Sportiv Mioveni” ( asociatia sportiva Dacia). La art 4 al HCL 25/2011 se aloca suma de 4 800 000 RON (1 milion 200 mii EURO) catre aceasta asociatie.
Toti acesti consilieri locali au votat pentru aprobarea finantarii unor entitati pe care ei le conduc si care in ultimii ani nu au prezentat o executie bugetara sau un raport de activitate in care sa justifice cheltuirea acestor fonduri publice si respectarea prevederilor achizitiilor publice. Deasemenea va rog sa constatati sume de peste 1 milion EURO care se scurg anual catre aceste ONGuri ale consilierilor locali”.
Cu stima, 10,martie.2011 Ing. Nicolae Fulger, Consilier Local Mioveni
Alooo, ANI, DNA! Se-aude şi pe-acolo!? Nu se cunosc concret urmările acestui demers al consilierului Nicolae Fulger, adresat prefectului de Argeş, Gheorghe Davidescu. Cert este că, pană la acestă dată, deşi au trecut, iată, trei luni, nici prefectul Davidescu nu s-a grăbit să atace în contencios Hotărarea CL de mai sus, inspectorii ANI, deşi seszaţi, nu s-au grăbit să ia decizia care se impunea, şi nici DNA-ul nu s-a autosesizat. Sperăm s-o facă, măcar pe acestă cale, fiecare dintre cele trei instituţii amintite: Instituţia Prefectului, ANI şi DNA, fiind chemate să pună odată pentru totdeauna ordine în Primăria Mioveni. Ştefan Dumitru Afrimescu P.S.-Continuarea articolului poate fi citit în zilele următoare pe site-ul de faţă cu Nepotismele din Primărie Mioveni, Mafia funciară din Primăria Mioveni şi Demolaţi pe hartie, dar cu cesele în picioare şi banii la saltea!

Niciun comentariu: