marți, 12 iulie 2011

Mafia terenurilor din Primăria Mioveni

Mafia terenurilor din Primăria Mioveni!
Samsarii de terenuri prosperă, iar proprietarii de drept, buni doar de plata la taxe şi impozite

Situat la nici 20 de km de Piteşti, Mioveniul a devenit, mai ales după căderea pieţei imobiliare, adevărată mană cerească pentru samsarii şefi de terenuri din Primăria Mioveni, Ion Drăgan şi Gheorghe Găină, în frunte cu primarul Ion Georgescu şi viceprimarul Aurel Costche, ajutaţi de juristul primăriei şi de contabilul-şef. De la bun început precizăm faptul că datorită primarului Ion Georgescu şi a celor din Comisia Locală de Fond Funciar, Mioveniul nu mai are la această dată nici un metro pătrat de teren extravilan. Şi aceasta din cauza refuzului conducerii primăriei de a se întocmi fişa cadastrală a oraşului.

În această ediţie vă vom prezenta suprafaţa de teren deţinută de către Drăgan I. Ion, membru al Comisiei de Fond Funciar Mioveni rezultate tranzacţiilor repetate cu terenurile cetăţenilor din Mioveni. Acesta şi familia sa deţine terenuri în nu mai puţin de 18 locaţii diferite, precum şi în jurul casei, după cum urmează. Dar, mai bines să dăm “citire” listei” cu terenuri şi alte bunuri dobandite pe căi numai ştiute numai de el, de primar şi de Dumnezeu ştiute. Se va putea vedea că multe dintre terenurile deţinute, cele mai multe dintre ele ilegal au şi fost vandute. Pe sumele obţinute dl. Drăgan şi-a înălţat în 2009 o mandreţe de vilă estimată la peste 450.000 RONI, la care numai gardul costă o avere. Acesteea i se adaugă un apartament în Capitală, două apartamente în Mioveni, utilaje agricole şi o maşină de lux. Din cele 18 terenuri, care însumează 81.500 mp respective 8,1500 ha. Din această suprafaţă, dl. Drăgan avea dreptul doar la 34.100 mp. Diferenţa de 47.400 mp este deţinută illegal. Din acestă suprafaţă, de 47.400 mp, suprafaţa de 19.000 mp, aproape două ha a şi fost vandută. Practic, la acestă dată, dl Drăgan mai deţine ilega “doar” 28.400 mp, din care 10.000 mp sunt teren forestier. I-a mai rămas totuşi de prăduit 18.400 mp, plus cei 10.000 mp de pădure. Una peste alta, suma pe care ar obţine-o, valorificand la vanzare cei 28.400 mp, se ridică la peste 189.000 euro, doar din această ultmă tranzacţie. La care se adaugă suma rezultată din tranzacţiile anterioare, respectiv, din vanzarea celor patru terenuri în suprafaţă totală de 19.000 mp, adică alte vreo cel puţin 190.000 euro. Însumate cele două valori, rezultă o sumă de 380. 000 euro. Dar acste tranzacţii, veţi observa că sunt la vedere. Exisă însă alte zeci de tranzacţii ale căror acte de vanzare-cumpărare apar la vedere abia la al doilea sau al treilea cumpărător. Aceasta, în tmp ce proprietari de drept, precum Nicolae Dumitru, aşteaptă să fie pus în posesie, deşi este validat de Comisia Judeţeană de Fond Funciar, încă dininte de 2009. Iar în situaţia acestuia se mai află Gheorghe Fulgeanu, Ion Fulgeanu, Ion Stancu şi mulţi, mulţi alţi cetăţeni din Mioveni, ale căror terenuri au fost de ani de zile prăduite de samsari ca Ion Drăgan şi Gheorghe Găină, cu largul concurs desigur al primarului şi veceprimarului. Astfel, în timp ce samsarii ca Ion Drăgan şi Gheorghe Găină prosperă din tranzacţii cu terenuri, cetăţeni precum ci mai sus numeraţi sunt buni doar de plata taxelor şi impozitelor pe terenurile în posesia cărora nu sunt puşi nici după 20 de ani de la promulgarea Legilor Proprietăţii şi cu patalamaua de validare în buzunar. Ştefan Dumitru Afrimescu

Un comentariu:

macacul de carpati spunea...

sunt puține exemplele arătate, problema cu ilegalitățile este mult mai ampla mai ales pe legea 247 când sau "fidelizat" multi aacoliti ai puterii locale.
probele sunt extrem de simple declarații de martori ca 'dețin terenul de peste 30 de ani" neînsoțite de o banala adeverința de rol care sa ateste acest lucru. sau impropritarit astfel persoane si din alte loalitati la Mioveni du toate ca au mai luat terenul cel putin odata din 1991 pana in prezent in loalitatile de domiciliu, ex functinar din Bradu 1600MP, Darmanesti am si un nume banica Dumitru functionar la primaria darmanesti arges7500MP,cauta sa-l vanda. Tomescu Moisian salariat la primaria Mioveni din Mioveni Racovita 3500MP, Sima Constantin si Tanta 800MP in contul demolării nu au fost demolați niciodată, Delca Petre 800MP la fel,Hai s-aveți succes.