joi, 9 septembrie 2010

S.O.V. în sfarşit reţinut! Ei şi?! Circul politic continuă în plin autism naţional!
Sigur, reţinerea lui SOV nu este de natură să întristeze vreun roman, păgubit de FNI, FNA sau GELSOR. Partea tristă este că, arestarea are loc la 10 ani după prăbuşirea celor trei fonduri şi a BID, cand cele mai multe dintre infracţiunile săvarşite de Vantu au fost deja prescrise. Cu alte cuvinte, totul este doar circ. Un spectacol pe cat de grotesc, tot pe-atat de gratuit. Un circ politic desfăşurat în plin autism al romanilor. Circ, care v-a continua în Romania, tot pe burta goală, pană prin 2011-2012, cand v-a începe campania electorală.
Din păcate, „circul” de-acum este nu doar pe burta goală şi în varf de recesiune economică a Romaniei, ci şi în plin „autism” al romanilor. Romanii au devenit, datorită sărăcirii programate, a înfometării, „autişti”în masă. Suntem tot mai „imuni” la spectacolul politic de pe plaiul nostru mioritic, menit doar să abată atenţia publică de la realităţile imediate, de la grijile de zi cu zi, spre circul politic. Bunăoară, Ieri, miercuri 8 sept. a.c., fanii PSD şi PDL dintr-o localitate s-au îmbrancit, foarte puţin lipsind să se ia la bătaie, iar azi, joi, 9 sept. SOV şi şoferul său personal au fost reţinuţi pentru cel puţin 24 de ore. Şi tot de azi palatul lui Becali se află sub sechestru asiguratoriu. Reţinrea lui SOV nu are aparent nicio legătură cu FNI. Spuneam doar aparent, pentru că, de fapt reţinerea are ca principal capăt de acuzare „favorizarea infractorului” Nicolae Popa, fostul director GELSOR, condamnat la 15 ani închisoare, dar ajutat de SOV, să fugă şi să stea ascus aproape opt ani tocmai în Indonezia, unde se află şi acum, reţinut din decembrie 2009, de autorităţile indonoziene de la Djakarta. Favorizarea infractorului Popa de către SOV, a vut loc, atat în momentul fugii din Romania, cat şi în decursul celor aproape peste opt ani de după fugă şi a constat atat în finanţarea infractorului, cat şi în trafic influienţă. Din păcate, reţineerea lui Vantu, mai satisface doar pe foarte puţini dintre păgubiţii FNI, FNA, BID sau GELSOR, întrucat majoritatae au fost despăgubiţi de statul roman, adică de noi toţi. Dovadă? Conturile AVAS încă blocate. Ok, SOV a fost reţinut. Şi ce se rezolvă prin asta? Vor creşte cumva salariile în Romania? Se vor mări pensiile? Vor fi create u milion de locuri de muncă? Vor scădea taxele şi impozitele? V-a fi redusă corupţia? Nu. Nimic din toate acestea. Dimpotrivă. Vom avea în continuare cir. Circ, dar fără paine. Însă, nu mai este mult pană departe, cand, cu certitudine, se vor desface larg băierile pungii guvernamentale, pentru campania electorală, ori la „ciorapul cu bani publici” sau la tiparniţa Guvernului. Deci, „Puţintică răbdare dlor”! Stefan Dumitru Afrimescu

PS: -pentru d.f.b.-Eşti de toată jena. Nu meriţi nici să ţi se mai raspundă la buna ziua. Locul tău este la Vedea, Bălăceanca sau Nr.9.

Niciun comentariu: