marți, 18 mai 2010

Consiliul Judeţean Vâlcea, păcălit de firma “Lactag” Piteşti
Licitaţia privind achiziţia produselor lactate şi de patisserie-subiect de scandal la nivel naţional

Consiliul Judeţean Vâlcea a organizat destul de târziu licitaţia privind achiziţia produselor lactate şi de panificaţie destinate elevilor. Astfel că, la început de nou an şcolar, aceştia nu-şi pot primi „cadoul” de la Guvern.
Partea şi mai proastă a lucrurilor este că problemele vor continua cel puţin câteva săptămâni de acum înainte. Dintre cele trei structuri economice înscrise la licitaţie, două au o situaţie mai mult decât complicată. În Lactag Piteşti, subcontractant al firmei Marion, din Bucureşti, acţionar majoritar apare Atlantic Invest Grup, firmă condamnată penal, ca şi prima, pentru infracţiuni fiscale.
În plus, administratorul acesteia, Oiţă Marinescu, fost asociat al soţiei pesedistului piteştean Constantin Nicolescu, se află în acest moment după gratii, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Acest lucru reiese atât din datele oferite de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Argeş, cât şi din sentinţa penală nr. 240, din 22.05.2008, rămasă definitivă prin Decizia penală nr. 2422/24.06.2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Potrivit legii, o entitate economică cu astfel de pete trebuia respinsă din start de la orice licitaţie publică, însă, se pare că, la Consiliul Judeţean, ajunseseră alte documente, care probabil că vor face obiectul unui dou dosar, de fals şi uz de fals.
Din dorinţa de a împiedica autorităţile vâlcene să comită o imensă greşeală, sâmbătă, le-am pus la dispoziţie preşedintelui Ion Cîlea şi vicepreşedintelui Dumitru Persu actele ajunse la noi. De asemenea, i-am întrebat dacă s-au făcut presiuni asupra lor, pe linie de partid, pentru acceptarea firmei Lactag. Răspunsul pe care l-am primit a fost destul de diluat, însă, cert este că zilele viitoare vor lua măsurile ce se impun. În plus, ei au precizat că oricum nu s-ar fi făcut niciun pas până la primirea informaţiilor cerute de la instituţiile abilitate. Sursele noastre ne-au explicat că, la Piteşti, legăturile dintre Lactag şi PSD sunt arhicunoscute, pentru că, alături de Siminel Andrei, de la Vel Pitar, Oiţă Marinescu ar fi lucrat, în urmă cu câţiva ani, la Uzinele Dacia, iar şeful lor era chiar Nicolescu. Surprinzător, sau poate nu, în judeţul Argeş, firma Lactag a fost calificată pentru licitaţia privind achiziţia produselor lactate şi de patiserie, ceea ce înseamnă că n-ar fi exclus ca, acest scandal, să fie abordat şi la nivel central. Ştefan Dumitru Afrimescu

Niciun comentariu: