duminică, 13 martie 2011

Exclusivitate media



EXCLUSIVITATE NU le mai ajunge de cand tot fură!
Nicolescu sau Pendiuc şi-a tras bloc pe terenul grădiniţei din Craiovei!
Am stat de multe ori să mă întreb dacă nu cumva “Doamne-Doamne” ăsta, de la o vreme stă mai mult plecat în concediu! Dacă nu cumva doarme pe el, la fel cum dorm politicienii noştri prin Parlament! Şi aceasta, pentru că, de la un timp prea nu mai vede ce se întamplă prin “parohia” asta a sa, numită Romania (sau Romanica?!)! Bunăoară, nu le mai vede politicienilor noştri, altminteri nişte jepcari sadea, care au furat Romania, nu doar ca-n codru, ci, cu tot cu codri, nici ilegalităţile, nici abuzurile, nici conturile burduşite cu paray, nici măcar averile, care sunt la suprafaţă şi se văd chiar şi de pe Lună! Ar mai fi o explicaţie: aceea ca şi “Doamne-Doamne” să fi trecut de partea lor. Ceea ce nici n-ar fi atat de extraordinar, la cată corupţie este în Romania şi la caţi corupţi încă nedovidiţi de instanţe, există! Dar, am să vă las pe voi să-i “judecaţi” în locul reprezentanţilor unor instituţii abilitate ale statului, care dorm pe banii voştri, în loc să-şi facă datoria, pentru care au fost numiţi, aleşi ori “plantaţi” politic de către mafiile politico-administrative din unele partide. Nimic mai mult!

Modus operandi!
Unul dinntre cei doi (sau poate chiar împreună), au pus mai întai ochii pe terenul grădiniţei din cartierul piteştean Craiovei. Cel care ştia de existenţa terenului era primarul piteştiului Tudor Pendiuc, mai ales că locuise în tinereţe în bl. 2 din cartierul amintit, destul de aproape de grădinţa la care şi-a dat şi cele două odrasle. Apoi, în calitatea de edil ştia cel mai bine ce are în propria “ogradă”. Cert este că pană la urmă s-a găsit un “moştenitor” în persoana celui mai bătran şi experimentat jurist din primăriea Piteşti, care a fost pus în posesie pe o parte din terenul grădiniţei, tocmai pe terenul de joacă, destinat micuţilor. Oricum, într-un timp record aproximativ 7-8 luni a răsărit ca din pămant o mandreţe de bloc de şase etaje şi cu garaj la subsol, a cărui recepţie a fost făcută în septembrie 2010. Totul făcandu-se pe tăcute şi cu o discreţie, vecină cu Legea Omertei.

Legea Omertei!
Niciunul dintre vecini nu vrea să vorbească nimic despre proprietarul blocului, despre proprietarii apartamentelor sau despre preţul de achiziţie, păstrandu-se astfel un adevărat mister în jurul imobilului amintit. Demn de amintit ar fi poate şi faptul că petrolistul Dinu Patriciu şi-a plantat, nu ştim cat de întamplător, un magazin din lanţul de magazine numet “Mic Gro”, chiar la parterul blocului în cauză. La fel de demn de precizat este şi faptul, că în parcarea din faţa blocului sunt parcate, aproape exclusiv, numai limuzine şi jeep-uri, cu numere de Bucureşti. Mă întreb ce mărci de maşini s-or fi afland în parcarea de la subsol. Şi mai trebuie precizat încă un aspect: blocul se află situat în spatele Gridiniţei, dar şi în imediata apropiere a Stadionului “Aripi” aparţinand Şcolii nr. 11 cu profil sportive, ceea ce nu ar fi exclus să fi fost construit cu “dedicaţie” pentru “fotbaliştii lu’ Peşte” de la F.C. Argeş, care se sunt pe punctual de a retrograda şi din Liga a-ll-a , probabil direct în Liga a lV-a. Aceasta, în timp ce cateva zeci actori, scriitori, poeţi şi jurnalişti, locuiesc în Teatru, cu chirie, la ţară sau cu reale perspective de-a ajunge să locuiască în canale.
Ştefan Dumitru Afrimescu

Niciun comentariu: