duminică, 18 octombrie 2009

Scandalurile de corupţie 2008-2009, din Argeş din

Scandalurile de corupţie 2008-2009, din Argeş „Fabrica de permise” de la Piteşti, aducătoare de Vile şi maşini de lux cu epoleţi (Continuare din numărul trecut)
Dacă anul 2007-2008 dosarele de corupţie din Argeş au fost dosite sau lăsate la dospite, în 2008-2009 dosare mai vechi sau mai noi au fost puse pe tapet. Astfel, în perioada amintită a fost un adevărat „pelerinaj” al multor VIP-uri pe la DNA şi DIICOT, „pelerinaj” urmat de reţineri şi chiar arestări, unele de-a dreptul răsunătoare. Dar, cum în România orice minune durează cel mult trei zile, la fel s-a întâmplat şi în Justiţia argeşană. Şi nici n-ar trebui să ne mai mire, la câtă corupţie există în Justiţia română. Printre cei care au dat cu subsemnatul pe la cele două structuri, DIICOT şi DNA s-au aflat: afaceristul de carton Cornel Penescu, fostul şef al OPC Argeş Libertatu, urmaţi de o duzină de arbitri, în frunte cu „arbitrul-şef”,vreo două- trei duzine de polţişti de la Serviciul Permise şi Poliţia Rutieră Argeş în frunte cu Vasile Voinea şi Codruţ Vlăsceanu, mai marii „fabricii de permise” din Argeş, afaceristul Nicolae Oiţă Marinescu, fostul şef al Gărzii Financiare, comisar-şef Aurel Stoian, precum şi „greii” judeţului şi ai municipiului Piteşti, primarul Tudor Pendiuc şi preşedintele C.J., Constantin Nicolescu.
Vile şi maşini de lux cu epoleţi: Vlăsceanu-trei vile, un Audi Q7 şi o Toyota
Codruţ Vlăsceanu, fostul şef al Serviciului Permise Auto Argeş, deţine o vilă construită recent în cartierul rezidenţial din Aleea Căminelor şi o altă casă mai mică, ridicată în aceeaşi curte destinată celor care aveau grijă de acareturi. Consoarta lui Vlăsceanu conduce o superbă limuzină Audi Q7, iar Codruţ Vlăsceanu deţine o Toyota la fel de superbă. Comisarul-şef s-a îngrijit şi de bunăstarea odraslei, cumpărându-i o „viluţă” la Tacodrom şi un apartament în Capitală. Familia Vlăsceanu mai deţine încă o vilă cu etaj şi mansardă „îmbrăcată” în termopane, situată în Dobrogostea. E drept că a aparţinut socrilor, dar după decesul lor a fost trecută în proprietatea aceluiaşi comisar Vlăsceanu.
Voinea mai tare-n „imobiliare”chiar şi decât „Năstase 4 case”
Dacă Vlăsceanu deţine „doar” 3 vile şi un apartament în Capitală, fostul său adjunct, comisarul şef Vasile Voinea l-a depăşit în imobile până şi pe „Năstase 4 case”. Astfel, Vasile Voinea deţine potrivit unor surse 13 imobile, potrivit altor surse ar deţine nu mai puţin de 40, dintre care: patru case, Grădiniţa „Arlechino”, cinci apartamente situate ultracentral, spaţii comerciale în buricul târgului (vi-sa-vi de Liceul MIU) şi două terenuri situate pe str. Fraţii Goleşti. Toate achiziţionate din salariul său de bugetar! Pentru a mai scăpa de aceste „acareturi” mai făcea şi câte două-trei donaţii pe an ficei sale, Andra Voinea (23 ani). Salariul anual de bugetar al adjunctului de la Permise auto, Vasile Voinea a fost pe întregul an 2007 de 250 milioane lei vechi. Valoarea imobilelor achiziţionate de comisarul Vasile Voinea este dee zeci de milioane de euro. Numai grădiniţa „Arlechino” valorează peste 3 milioane euro, apoi fostul sediu al SIF Muntenia alte 2-2,5 milioane. Urmează cele 5 apartamente situate ultracentarl, fiecare în valoare de peste 150.000 de euro. Următoarele două proprietăţi ale lui Vasile Voinea constau în două terenuri, unul în suprafaţă de 131 mp şi altul de 231 situate pe str Fraţii Goleşti, unde mătrul pătrat de teren ajunge şi la 500 de euro. Şi lista continuă cu un alt teren în suprafaţă de 660, care aparţinea Parohiei Mavrodolu încă din 1913, cumpărat de la preotul Onu Constantin cu numai 100.000 de euro, terenul valorând în jur de un milioane euro. Acelaşi Voinea mai deţine şi două limuzine, cumpărate în locul celei furate chiar din garajul comisarului şef.
Ultima Oră: final fericit pentru toţi arestaţii
Loturile Voinea şi Vlăsceanu, după un proces de câteva luni la Judecătoria din Tg Mureş, a fost eliberat din închisoare, urmând să fie jdecat în continuare, dar în stare în libertate. Eliberat, dar pe motiv de boală, a fost şi patronul Lactag, Nicolae Oiţă Marinescu. Puşi în libertate şi judecaţi în stare de libertate sunt şi cei din „lotul Penescu”, primul eliberat fiind fostul şef al OPC, Libertatu. Mai mult, de câteva zile se caută soluţii pentru repunerea pe vechile funcţii a celor care au făcut parte din „lotul” Voinea şi Vlăsceanu, chiar dacă la perchiţiile efectuate de procurorii DNA la domicilii şi locurile de muncă ale celor doi a fost găsit peste...un metru cub de euro. Pus pe liber a fost şi fostul comisar şef al Gărzii Financiare, Aurel Stoian. Şi pentru el se caută soluţii pentru repunerea pe vechea funcţie, cea de comisar şef al G.F. Argeş, deşi suma luată ca şpagă de la Penescu, pentru a nu-i trimite controalele pe cap, s-a ridicat la peste 400.000 RONI, să ecunoaştem, un mizilic pe lângă metrul cub de euro, găsit la şefii „fabricii de permise”. DNA nu aluat încă nicio măsură împotriva primarului Tudor Pendiuc şi a preşedintelui C.J. Constantin Nicolescu, fiecare audiaţi de câte două ori. Dar, mai sunt încă vreo două luni pâna la sfârşitl anului şi o campanie electorală urmată de două tururi de scrutin, cu un final neprevăzut. Ştefan Dumitru Afrimescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu