luni, 13 iulie 2009

Şi totuşi... „Armaghedoanele” ...spun altceva!

Potrivit mai multor surse oficiale, mare parte dintre ofiţerii fostei securităţi, deconspiraţi, sunt deja decedaţi. Câteva „Armaghedoane” relatau însă despre ofiţerii fostei Securităţi, care au desfăşurat poliţie politică, preluaţi şi de SRI, că sunt nu numai în viaţă, ci unii intre ei sunt încă în funcţii, chiar şi la această oră. Iată şi lista cu acei ofiţeri SRI, devoalaţi mai întâi de propriile „Armaghedoane”.

Lista neagră
”. *–Constantin Ciobanu, fost ofiţer de obiectiv la Uzina Dacia, acuzat că înainte de 1990 a desfăşurat activităţi de poliţie politică în Uzina de la Colibaşi; *-Longin Băieţilor, fost adjunct al SRI Argeş până mai acum câteva luni în urmă (când a decedat), este acuzat de activităţi specifice poliţiei politice, desfăşurate înainte de’90, în calitatea de fost ofiţer USLA; *-Col.Petre Motrun, fost şef al subunităţii Câmpulung, acuzat de activităţi specifice poliţiei politice desfăşurate înainte de’90, în zona Muscel, azi este consiler local şi s-a aflat în echipa AMROM, care a dorit să preia ARO, în prezent are mai multe firme, printre care una şi de lichidări; *-Col.Vasile Moise, şeful subunităţii Curtea de Argeş, acuzat de asemenea de poliţie politică în zona Curtea de Argeş; *-Col. Tudor Ciocănea, şeful subunităţii cu atribuţii antitero zonale, cunoscut drept etalon de ofiţer al fostei poliţii politice, evenimentele din’89 surprinzându-l în funcţia de şef al Direcţiei 1 a Securităţii Argeş; *-Col Dan Stănciulescu, şeful subunităţii de contra-spionaj, acuzat la rându-i de ofiţer al fostei poliţii politice în zona Piteşti; *-Gheorghe Ene, şeful subunităţii de analiză-sinteză, până în’90, ofiţer cu atribuţii de poliţie politică în municipiul Piteşti. Tot din vechile structuri ale fostei Securităţi fac parte şi col. Şovar Dumitru, col. Grigore, precum şi actualul şef al SRI Argeş colonelul Filip. Mari deconspirări nu au fost făcute nici în rândul turnătorilor din Argeş la fosta „secu”. Astfel, în afară de Gheorghe Bărănescu, fostul popă turnător, actualul primar al comunei Băiculeşti şi de Dan Drăghici, fost preşedinte al PROPACT. Un alt fost ofiţer „Secu”, azi pensionar, rămas la propriu fără grai, este şi cel care răspundea informativ de dr. Traian Ghoerghescu de la cabinetul medical situat pe platforma „Dacia”. Alţi turnători nu au mai fost deconspiraţi în Argeş. Aceasta, deşi se spune că judeţul colcăia de „logoreici” la fosta „secu”. Nu exista scară de bloc unde să nu fie fost doi-trei turnători. „Din cinci locatari, şase erau turnători. Acum însă, în această perioadă post-dosariadă, nimeni nu a mai turnat pe nimeni!”

Gura”păcătosului...”: „Sunt persoane publice care şi-au topit dosarul de turnător sau colaborator la fosta Securitate”!
În cadrul unei conferinţe de presă a PSD Argeş, vicepreşedintele PSD şi al C.J., Florea Costache a abordat un subiect spinos pentru partidul celor trei trandifiri: deconspirarea turnătorilor şi a colaboratorilor fostei Securităţi. Referindu-se la foştii turnători şi/sau colaboratori la fosta Securitate Florea Costache a declarat: ”Atât colegul nostru de partid, dl Constantin Nicolescu, „vicele” C.J. Marian Fulga (PRM), cât şi subsemnatul am primit de la CNSAS confirmarea că nu am colaborat cu fosta Securitate”.Vicele Costache şi-a omis însă câţiva colegi de partid, care în mod cert au turnat la fosta „secu”: Ghoerghe Oprea, preşedintele PSD Piteşti, fost şef al BDS (Birou de Documente Secete),de la ICN, primarul Piteştiului Tudor Pendiuc, fost informatician şi lider de sindicat la IMEP Piteşti, primarul comunei Albota, Ion Dumitru (zis„ducele de Albota”), fost şef de service şi şofer al agentului Dan Voiculescu (alias„Felix”) în Egipt, precum şi preşedintele C.J.şi al PSD Argeş Constantin Nicolescu, ex-director executiv al „Autodacia”, fostă întreprindere de comerţ exterior (ca şi „Dunărea”,”Crescent”,”Carpaţi”,”Maşini Import-Export”,”Uzin Import-Export”), care se ocupa cu exportul autoturismelor „Dacia” şi ”Aro”, cel care a girat pentru „duce”în faţa agentului „Felix”. Acelaşi Florea Costache, fost student al Monei Muscă, alias „Dana” la Universitatea din Timişoara, a mai declarat: „Cei cu probleme au ştiut să şi le rezolve. Şi au rămas cei care nu au avut posibilitatea să treacă pe la ”Nufărul”. Despre dna deputat ştiam cu toţii, mai ales noi, băieţii. Dacă era cuminte şi nu sărea din două în două şedinţe la tribuna Parlamentului, colegii din PNL nu-i scoteau dosarul”. Potrivit unor surse din anumite medii argeşene, dosarul de fost agent sub acoperire al preşedintelui C.J. şi al PSD Argeş, Constantin Nicoescu a fost „topit”, se pare, chiar în perioada în care acesta era preşedintele Comisiei de Control SIE din Senat. Aceleaşi surse mai susţin că: ”Singurele urme lăsate de dl.Nicolescu prin arhive, în calitatea de fost ofiţer sub acoperire, sunt microfilmele. Acolo ar trebui să caute cei de la CNSAS, şi-abia apoi să-i dea certificatul de bună-purtare”.

“Am avizat personal funcţionarea a 62 de case conspirative numai în Piteşti”!
Valeriu Nicolescu este fostul primar al Piteştiului din perioada 1974-1983, dar şi decanul de vârstă al “clanului Nicolescu”, format din 11 fraţi. În calitatea sa de primar al Piteştiului, timp de aproape 10 ani,Valeriu Nicolescu răspundea de tot ce mişca pe raza municipului, inclusiv de activitatea conspirativă a ofiţerilor sub acoperire ai fostei Securităţi. Mai mult, avea chiar obligaţia pe linie PCR să ofere locaţii, sub formă de sedii, informatorilor fostei Securităţi mult mai cunoscute sub denumirea de “Case Conspirative”.Potrivit fostului primar Valeriu Nicolescu,personal a“Avizat funcţionarea a nu mai puţin de 62 de case conspirative,numai pe raza Piteştiului. 50 dintre acestea se aflau în blocurile turn din cartierul Craiovei şi aparţineau angajaţilor Petrochimiei. Casele conspirative erau apartamente repartizate din fondul locativ, alocat Combinatului Petrochim, apartamente cunoscute sub denumirea de “locuinţe conspirative”. Apartamentele aparţineu membrilor PCR, pensionaţi şi aveau destinaţie clară: întâlniri ale ofiţerilor cu reţeaua de informatori, atât pentru insructaj, cât şi pentru studiu. Cele 62 de case conspirative erau pe numele a tot atâtor nume conspirative ale ofiţerilor sub acoperire.”De ce existau numai în cartierul Craiovei, un număr atât de mare de 50 de case conspirative?” Pentru că, în acest cartier locuiau toţi străinii care lucrau în instalaţiile chimice şi petrochimice din Petrochimie”, ne lămureşte acelaşi fost primar. Fost primar care adaugă: “În cazul în care se întâmpla ca vreo casă să fie deconspirată de vreun vecin, aceste locaţii trebuiau schimbate. Ceea ce s-a şi întâmplat în 1981,când a trebuit să le schimb pe majoritatea dintre ele”.
Ştefan Dumitru Afrimescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu